złe wychowanie czy parcie na szkło? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 23:19   #1
dominikmeller25
Zakorzenienie

złe wychowanie czy parcie na szkło?

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...i-polakow.html

ta dziewczyna niby 17 lat a poglądy starej słuchaczki Radia Maryja ma, zresztą poziom również typowy dla wojowniczek spod znaku tego radia (wiem co piszę, miałem szkołę tuż obok kościoła gdzie Rydzyk co roku świętował a i rzut beretem do samej siedziby było).

ja rozumiem poglądy, ale kultura jednak czegoś by wymagała tym bardziej od młodej osoby, a tu się okazuje że ta osoba żadnego szacunku do ludzi nie ma.

no chyba że tu jej chodzi o zwykłą promocję bloga i swojej osoby.

a wy jakie macie zdanie na temat tej dziewczyny co wcześniej obrażała premiera (którego mimo że nie trawię to jednak to premier i takimi słowami bez uzasadnienia bym nie rzucał mu w twarz i to przed kamerami) a teraz tak się popisuje.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-02, 23:33   #2
201604181004
Konto usunięte

Dot.: złe wychowanie czy parcie na szkło?

myślałam nad tym
jedyny wniosek: w gorącej wodzie kąpana nastolatka, za 5 lat na studiach będzie jej wstyd nie za poglądy ale za to jak załatwiła sprawę i jaka atencyjna była
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-02, 23:34   #3
taszkin
Zakorzenienie

Może chciała po prostu medialnie zaistnieć, a ładna buzia okazała się niewystarczająco ładna, poglądy niewystarczająco konstruktywne, intelekt niewystarczająco wysoki, wiedza oparta na sloganach...do tego trochę niezdrowo w domu pod względem ambicji chyba. Zostaje prowokacja. I już nowy samochodzik za wywiad w DDtvn, za udział w reklamie itp, itd...

Dziwne jest, tylu blogerów wypowiada się w podobnym tonie od lat i cisza. Pachnie mi tu jakąś podpłaconą promocją, sztucznym lansem.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2014-06-02 o 23:41
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-02, 23:36   #4
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dziewczyny nie krytykuję bo to bardzo młoda osoba i ma prawo wykazywać się jeszcze głupotą z racji wieku. Ale zadziwia mnie jak łatwo stać się medialnym z powodu powiedzenia publicznie czegokolwiek, nawet największej bzdury czy wygłoszenia prostackiego komentarza.
Oczywiście można premiera krytykować, sama nie sympatyzuję z nim i jego partią, ale jeśli się już wypowiada publicznie to warto wiedzieć o czym się mówi, sensownie to uargumentować i ubrać w słowa w cywilizowany sposób.
Dziewczyna ma swoje 5 minut to korzysta. Pewnie ma parcie na szkło. A skąd się to bierze? Może reformy edukacyjne? Może wpływ mediów i języka polityki ostatnich kilku kadencji?
W końcu jej pokolenie głosuje na Korwina.
Stary 2014-06-02, 23:42   #5
Imperialista
BAN stały

Donald Tusk, miesięcznik Znak, 1987:
"Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać… Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski – tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem"

Donald Tusk, II Kongres Kaszubski, 1992:
W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący Zarządu Głównego Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: "Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne". Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący tam goście (przedstawiciele organizacji kaszubskich) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontrprzemówienie, że oderwanie Kaszub od Polski byłoby obustronną katastrofą i przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: "nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub".

Dziewczyna właśnie tymi epizodami z życia Pana Tuska uargumentowała swoje ostre stanowisko. Należy jeszcze przypomnieć traktat lizboński, postawę rządu polskiego w sprawie katastrofy smoleńskiej i trochę by się nazbierało.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-02, 23:59   #6
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Dziewczyna właśnie tymi epizodami z życia Pana Tuska uargumentowała swoje ostre stanowisko. Należy jeszcze przypomnieć traktat lizboński, postawę rządu polskiego w sprawie katastrofy smoleńskiej i trochę by się nazbierało.
ale nie powiedziała o tym od razu, dopiero po czasie gdy zaczęto o to nią pytać. a to nie tak powinno wyglądać że najpierw się obraża premiera a po czasu argumentuje to.

ja bym nie miał nic przeciwko tekstowi: "Jest pan zdrajcą panie Tusk i następnie wymienił mu prosto w oczy argumenty" a nie strzelał głupie miny będąc dumnym z siebie że oto mój blog szafiarski nagle zaliczy wzrost odwiedzin i może stanie się gwiazdą internetu jako szafiarka niczym córeczka Tuska, tyle że tu jako niepokorna szafiarka.

w innym temacie Imperialista pisał o złym nowoczesnym wychowaniu, tu widać że faktycznie nowoczesne wychowanie jest złe i ta dziewczyna jest tego najlepszym dowodem.
Stary 2014-06-03, 00:05   #7
Azmika88
Zadomowienie

Jakoś merytorycznie mogłaby uzasadnić swoją wypowiedź, wtedy byłaby lepiej przyjęta. A teraz jest medialną sensacją i tyle.
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 00:10   #8
bambarylla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
Jakoś merytorycznie mogłaby uzasadnić swoją wypowiedź, wtedy byłaby lepiej przyjęta. A teraz jest medialną sensacją i tyle.
Dokładnie.

Pogadają o niej jeszcze przez tydzień, a potem zapomną.
Stary 2014-06-03, 00:13   #9
201605090958
Konto usunięte

Nie jest medialną sensacją. Sili się na szafiarkę podobno i pogromczynię premiera, a niestety pokazała żenujący brak kultury... Jest pokazywana w ramach przetaczającej się przez tygodniki akcji pokolenie 89, by wykazać jak to młodzi zmarnowali dorobek przewrotów i tyle. Za parę miesięcy dotrze do niej co się wydarzyło...Może w międzyczasie, o ile sie jej poszczęści, dotrze do Faktu lub SE...nie wiem czy to kariera, z persperktywy 17 lat i małego miasteczka zapewne tak...
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 06:58   #10
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Dlugo sie jej slawa nie utrzyma, przy tej ilosci roznych wydarzen szybko sluch o niej zaginie.
A o tych piecach- chodzilo jej o cos bardziej chamskiego? Czy po prostu o to, ze ladowali sie wzajemnie bo takie mieli zadania i za ich niewykonanie sami by zle skonczyli?

A ja w tym widze kolejny tylko kolejny temat zastepczy.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2014-06-03 o 07:04
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 07:38   #11
Bananalama
jestę wieszczę

Jeżeli w tym wieku sięga po tak ciężki kaliber, to niełatwo jej będzie utrzymać popularność. Zostaje sekstaśma i zdjęcia z odwyku. Nowoczesne gwiazdki...

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 07:52   #12
paula78
Zakorzenienie

Jakby moja córka odwalała takie cyrki to dostałaby lanie na goły tyłek.
Karierę w polityce może robić, niestety tą głupia i brudną politykę.

Swoją drogą uważam, że wiele ludzi myśli podobnie jak dziewczyna czy Korwin Mikke.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 08:00   #13
d3cf6193653186a4c77432cb2a71eec9d8d01e8d_63b3705ea84bc
Konto usunięte

Pomijając totalny brak argumentacji ze strony dziewczyny,sam tekst, rzucony w stronę premiera rozumiem doskonale. Z własnego doświadczenia wiem, że bez mocnego wstępu, czegoś, co przyciągnie uwagę nie ma rozmów na temat, który większości ludziom się nie podoba, jest trudny, nie wygodny, albo jest za mało popularny. Wystarczyło jedno mocne, dla niektórych chamskie hasło i temat jest teraz wałkowany. I moim zdaniem, to dobrze. Po co ubierać w piękne słówka coś czego sens jest wstrząsający i można to powiedzieć dosadnie? Dzięki temu osiągnęła dwa cele - wyraziła swoje zdanie i przykuła uwagę.
d3cf6193653186a4c77432cb2a71eec9d8d01e8d_63b3705ea84bc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 08:10   #14
WhiteCherry
Zakorzenienie

nudzi mnie to dziewczątko i codzienne newsy o niej.
Stary 2014-06-03, 08:28   #15
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość

Dziwne jest, tylu blogerów wypowiada się w podobnym tonie od lat i cisza. Pachnie mi tu jakąś podpłaconą promocją, sztucznym lansem.
zresztą Tusk nie pierwszy raz został nazwany zdrajcą, dlaczego to media na nią się uparły?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 09:11   #16
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

dziewczyna dobrze powiedziała, tylko nie potrafiła tego uzasadnić w żaden sposób, więc z tej strony to akurat wstyd.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 09:12   #17
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
myślałam nad tym
jedyny wniosek: w gorącej wodzie kąpana nastolatka, za 5 lat na studiach będzie jej wstyd nie za poglądy ale za to jak załatwiła sprawę i jaka atencyjna była
Zgadzam się.

Trochę o niej popiszą, ponabijają sobie liczbę wejść lub lekko zwiększą sprzedaż artykułów, a za miesiąc dziewczynie zostanie tylko wstyd, który będzie się za nią ciągnął. Społeczeństwo szybko o niej zapomni, ale jej otoczenie już nie, a w późniejszym czasie zawsze ktoś to wygrzebie. Kariery na tym nie zrobi, nic nie ugra, niewiele zarobi. Żal mi jej.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 09:29   #18
Bananalama
jestę wieszczę

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4672748 6]dziewczyna dobrze powiedziała, tylko nie potrafiła tego uzasadnić w żaden sposób, więc z tej strony to akurat wstyd.[/QUOTE]

na debacie Janusz Koran-Mekka (Korwin-Mikke) rzekł, że Lech Kaczyński był zdrajcą. Więc się domyślam, skąd dziewczę ma pomysły na swoje durności

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-06-03, 09:59   #19
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Dlugo sie jej slawa nie utrzyma, przy tej ilosci roznych wydarzen szybko sluch o niej zaginie.
A o tych piecach- chodzilo jej o cos bardziej chamskiego? Czy po prostu o to, ze ladowali sie wzajemnie bo takie mieli zadania i za ich niewykonanie sami by zle skonczyli?

A ja w tym widze kolejny tylko kolejny temat zastepczy.
chodziło mniej więcej o to że żydzi przed wojną byli źli, a potem pakowali innych do pieców (czyli pewnie chodziło o to że źli żydzi zasłużyli sobie niejako na swój los co potem potwierdzili gdy jedni żydzi wyznaczeni pakowali innych do pieców, no ale tu wypływa wtedy brak wiedzy, tym bardziej gdy przerabiać powinna Borowskiego, no ale wtedy pewnie sesję robiła i do książki zajrzeć nie zdążyła).

moim zdaniem szybko o niej cicho się nie zrobi, w końcu jeszcze może zacząć ostrzej pisać, w końcu nie ważne co, ważne by mówili a liczba odsłon bloga wzrasta

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
zresztą Tusk nie pierwszy raz został nazwany zdrajcą, dlaczego to media na nią się uparły?
tu pewnie chodzi o to że taka małolata to powiedziała i to prosto w twarz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 10:10   #20
mushroomhunter
Zadomowienie

Hm, w sumie dość długo się zastanawiałam nad tą małolatą. Na początku pomyślałam - odważna dziewucha, ale w miarę czasu, jak zaczęła udzielać wywiadów i wypowiadać się publicznie, doszłam do wniosku, że po prostu jest niewychowana, niedouczona i zbytnią inteligencją nie grzeszy.

I mówię to ja z mojego ciemnogrodu .
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 10:19   #21
klempaa
Zakorzenienie

Ja zasadniczo myślę, że nikt nie ma prawa obrażać drugiego człowieka w ten sposób i rzucać takich oskarżen (tudzież analogicznych). Niezależnie jaką z opcję polityczną wyznaje i z jakiej opcji politycznej wywodzi się obrazany. Tego wymaga kultura osobista.
A już takie słowa w ustach 17-latki? Małolaty, która ledwie przestaje być dzieckiem?
Gdybym była jej matką chyba spaliłabym się ze wstydu, jak bezczelne, chamskie i prostackie dziecko wychowałam.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 10:35   #22
NaWrobleStrach
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyna właśnie tymi epizodami z życia Pana Tuska uargumentowała swoje ostre stanowisko. Należy jeszcze przypomnieć traktat lizboński
Traktat z Lizbony to chyba prezydent Kaczyński podpisał?
NaWrobleStrach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 11:08   #23
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

hehe;p

przyznam, że wiem o sprawie coś ze źródła jakim jest kwejk ()

i jeden obrazek był o tym, że "dziewczyna obraża Tuska", następny już o "najsłitaśniejszych zdjęciach dziewczyny obrażającej Tuska". Tyle mi wystarczy i good luck.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 11:10   #24
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez mushroomhunter Pokaż wiadomość
Hm, w sumie dość długo się zastanawiałam nad tą małolatą. Na początku pomyślałam - odważna dziewucha, ale w miarę czasu, jak zaczęła udzielać wywiadów i wypowiadać się publicznie, doszłam do wniosku, że po prostu jest niewychowana, niedouczona i zbytnią inteligencją nie grzeszy.

widzisz, są sytuacje w których "ciemnogród" i "jasnogród" mają jedno zdanie

Stary 2014-06-03, 12:02   #25
ajah
wańka wstańka

Ani jedno ani drugie

Obejrzałam wypowiedź tej panienki.
Jak dla mnie to jest dziecko, które wiele chce, ale nie jest w stanie się spójnie wypowiedzieć, kulturanie zachować.

W wypowiedzi stwierdziłą, że ktoś w szkole (osoba dorosła) na nią nakrzyczał za tę akcję.
I wcale mnie to nie dziwi. Dziwi mnie natomiast, że o tym pulicznie wspomina.
Stary 2014-06-03, 12:11   #26
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez mushroomhunter Pokaż wiadomość

Dokładnie, za miesiąc nikt nie będzie już o niej pamiętał, chyba, że z braku tematów będzie nadal promowana w mediach.

Edytowane przez Niebieskooka arystokratka
Czas edycji: 2014-06-03 o 12:13
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 12:45   #27
Imperialista
BAN stały

Swoją drogą fajnie, że spławiła Tuska jak ten chciał dać jej kwiaty (ogólnie zrobił z siebie błazna reagując na słowa gówniary), jednak trochę mi jej szkoda, bo podobno już szkoła zaczęła się jej czepiać.

Mam nadzieję, że to zimny policzek dla Tuska i zajmie się obowiązkami premiera, a nie propagandą w mediach.

I przerażają mnie opinie typu, że "gdyby była moją córką dostałaby lanie". Serio myślicie, że 17-latka wam nie odda? U mnie w okolicy był taki babiniec gdzie matka była impulsywna i były tam regularne pojedynki MMA. Jedna fanatyczka PO z Warszawy chce ją tłuc, bo obraziła Kim Dzong Tuska, "aż nogami się nakryje".

Dziewczyna źle zrobiła, bo powinna zaatakować go za jego wypowiedzi "polska to nienormalność" czy "Pomorze musi mieć autonomię, osobną walutę i wojsko", wtedy wręcz zgniotłaby go, bo nie umiałby uzasadnić dlaczego tak kiedyś mówił.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 12:54   #28
mushroomhunter
Zadomowienie

Cytat:
Swoją drogą fajnie, że spławiła Tuska jak ten chciał dać jej kwiaty (ogólnie zrobił z siebie błazna reagując na słowa gówniary), jednak trochę mi jej szkoda, bo podobno już szkoła zaczęła się jej czepiać.

Mam nadzieję, że to zimny policzek dla Tuska i zajmie się obowiązkami premiera, a nie propagandą w mediach.

I przerażają mnie opinie typu, że "gdyby była moją córką dostałaby lanie". Serio myślicie, że 17-latka wam nie odda? U mnie w okolicy był taki babiniec gdzie matka była impulsywna i były tam regularne pojedynki MMA. Jedna fanatyczka PO z Warszawy chce ją tłuc, bo obraziła Kim Dzong Tuska, "aż nogami się nakryje".

Dziewczyna źle zrobiła, bo powinna zaatakować go za jego wypowiedzi "polska to nienormalność" czy "Pomorze musi mieć autonomię, osobną walutę i wojsko", wtedy wręcz zgniotłaby go, bo nie umiałby uzasadnić dlaczego tak kiedyś mówił.
Powiem Ci, że o autonomii dla Pomorza zupełnie zapomniałam .

To wszystko wynika z tego, że ta dziewczyna ma za małą wiedzę na tematy, na które się wypowiada.
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 12:58   #29
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Zgadza się, co do krytyki Tuska dziewczyna ma rację, ale zwyczajnie brakuje jej wiedzy przez co naraziła się na śmieszność i wizerunek "bezczelnej gówniary, któa chciała się wylansować".
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 13:03   #30
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:

wtedy jak dla mnie by się sama bardziej skompromitowała, dlaczego? gdzie Gorzów a gdzie Pomorze aby ona stawała w ich obronie.

a że szkoła jej się czepia, to nic dziwnego zrobiła wielka krzywdę szkole pokazując że wychowują tak bezczelne małolaty, więc tu się nie ma co dziwić, za głupotę własną się płaci, przykozaczyła, zrobiłą sobie reklamę to teraz niech płaci za to cenę. nie szkoda mi jej ani trochę.

a co do rodziców, to ona pewnie nie od wczoraj taka jest a od dawna, rodzice nie reagowali to teraz jest tego efekt, to jest efekt luźnego wychowania niestety.

masz rację powinna go zaatakować w sposób merytoryczny a nie rzucając hasełko i robiąc głupie miny, bo to nie świadczy o odwadze a głupocie.

a ta akcja z kwiatami była naprawdę żałosna, jeszcze gdyby te kwiaty sam kupił, ale kwiaty dostał od szkoły i potem wspaniałomyślnie chciał je ofiarować dziewczynie, dział PR Tuska zawiódł na całej linii.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości