|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kulturoznawstwo AGH/Rosjoznawstwo UJ
Witam drogie Wizażanki! Dostałam się na kierunki jak w temacie
![]() Już od dłuższego czasu wahałam się co zrobię jeśli dostanę się zarówno tu i tu... i niestety, dylemat wciąż pozostaje nierozwiązany. Przeszukując forum trafiłam wyłącznie na szczątkowe informacje i to sprzed kilku lat więc proszę nie bić jeśli uznacie wątek za niepotrzebny! :P Wracając do tematu... AGH ma dość ciekawy program kulturoznawstwa, można rzec odrobinę bardziej "życiowy" niż jest to zazwyczaj. UJ natomiast uczy języka obcego. I teraz zwracam się z kilkoma pytaniami do osób, które miały styczność z tymi kierunkami : Jak to wygląda w praktyce? Jaka jest atmosfera? No i oczywiście jak potem z pracą? Pozostałe z was proszę o zwykłą poradę bo chyba zwariuję od tej niepewności... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kulturoznawstwo AGH/Rosjoznawstwo UJ
Ja bym wybrała UJ, bo AGH kojarzy mi się jednak z kierunkami technicznymi i wydaje mi się, że UJ będzie pod względem Twojego kierunku lepiej wyglądał u pracodawców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tez wybralabym UJ, z tego co widze to kultroznawstwo czy socjologia na AGH wzbudza raczej usmiech politowania
![]() no i generalnie uwazam, ze jak przylozysz sie do tego rosyjskiego to Twoje szanse na rynku pracy beda duzo wieksze niz po kulturo.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Kuzyn dwa tygodnie studiował kulturoznawstwo na AGH, zaczął studia, bo chciał mieć legitymację i zniżki. Na podstawie tego, co opowiadał, powiem tyle - wszystko tylko nie kierunki humanistyczne na AGH :P Nie wiem, co to za rosjoznawstwo, ale w ciemno mogę powiedzieć, że na pewno lepsze niż kulturoznawstwo na AGH, bo to żadna sztuka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
rosjoznawstwo... choć to i tak bardzo kulawy wybór to lepszy rydz nić kulturoznawstwo xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Tylko, że to kulturoznawstwo to rzekomo takie zaawansowane technologicznie zajęcia i inne cuda! Na magisterce można sobie wziąć specjalizację "projektowanie graficzne i komunikacja wizualna" co brzmi dość ciekawe... Chciałabym się dowiedzieć ile prawdy jest w tych pięknych opisach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.