|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Od tygodnia budzę się co noc o tej samej godzine.
Jak w tytule - każdej nocy, od tygodnia, budzę się około 3:30 (dziś była to 3:33)... potem leżę i nie mogę zasnąć, z reguły leżę około dwóch godzin (nie, nie wstanę i nie zajmę się niczym, bo w nocy głupieję i zwyczajnie się boję), dzisiaj ekstremalnie zasnęłam po trzech godzinach, jak na dworze robiło już się jasno. Strasznie mnie to wszystko irytuje, tym bardziej, że jak budzę się sama w nocy o tej godzinie, to ciągle coś słyszę etc., ogólnie się boję. Dziś na noc uciekam do chłopaka - nie ma opcji, żebym znowu obudziła się sama w nocy! Tylko przedwczoraj się nie obudziłam - no tak, ale specjalnie poszłam spać około trzeciej, więc wiadomo. Nie ważne, czy kładę się o 22, czy o północy, za każdym razem to samo. Dzisiaj idę też do apteki po jakieś cholerne tabletki, nie wytrzymam tego.
W razie pytań: nie, nie oglądałam Egzorcyzmów Emily Rose, boję się takich filmów, a w innym wątku dziewczyny pisały, że własnie po obejrzeniu tego filmu budziły się z reguły o 3, siła autosugestii. Nie, nie mam stresów żadnych - sesja zadana w pierwszym terminie, od początku lutego do przyszłego poniedziałku mam wolne, obijam się, zero obowiązków czy nerwów. Naprawdę, w życiu mi się tak dobrze nie odpoczywało. Co do pójścia na groby i pomodlenia się o któregoś zmarłego, co pomagało dziewczynom z niektórych wątków - studiuję 250 km od miasta rodzinnego, więc nie mam takiej możliwości. Nie wiem, co robić - chcę normalnie spać, nie bać się spojrzeć w nocy na głupi zegarek, chcę się wysypiać! Ktoś był w podobnej sytuacji? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od tygodnia budzę się co noc o tej samej godzine.
Może przestań o tym myśleć? Gdy nie będziesz się na tym skupiać to samo odejdzie... Może to zbyt wczesne stwierdzenie, ale organizm mógł się do budzenia o tej porze przyzwyczaić.
Na pewno będzie ok! Romantyczny wieczór z chłopakiem, miłe spędzenie czasu i życzę by było lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jeśli się nie mylę, ok godziny 3 i chyba trochę po trzeciej najaktywniej działają płuca. Może to jakiś problem? Palisz? Masz jakieś kłopoty z płucami?Ja często budzę się między 3 a 5 nad ranem.
A może po prostu się stresujesz, za dużo myślisz przed zaśnięciem itd itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja tak mam od pewnego czasu, nieważne o której zasypiam, budzę się co noc między 2 a 3.00. Tylko że u mnie wynika to ze stresu, w którym ostatnio żyję. Martwię się swoją sytuacją życiową, która jest w tym momencie bardzo niepewna, śni mi się to prawie codziennie przed tym nocnym przebudzeniem i po. Można powiedzieć, że żyję w permanentnym stresie i wiem, że to jest powodem takich pobudek.
Skoro ty masz teraz spokój i odpoczywasz, to jedyne, co przychodzi mi do głowy, to autosugestia. Czytałam kiedyś, że mózg ludzki ma naturalną możliwość "zaprogramowania" godziny pobudki - tylko że my to stępiliśmy poprzez korzystanie z budzików. U mnie się to sprawdza - jeśli intensywnie myślę, że muszę rano obudzić się o 7, to... budzę się z dokładnością do 10 minut, zazwyczaj parę minut przed nastawionym budzikiem ![]() ![]() Może po prostu ty obudziłaś się w środku nocy raz (zdarza się), ale przez to, że boisz się ciemności, nocy itp., podświadomie bałaś się, że to się zdarzy ponownie? Gdzieś tam w środku myślałaś o tym, no i doprowadziłaś do powstanie samospełniającej się przepowiedni? Pójście spać z myślą "Boże, żebym tylko się nie obudziła dziś w nocy!", gwarantuje, że właśnie to się stanie. Teraz za każdym razem sama się podświadomie nakręcasz i ustawiasz sobie wewnętrzny budzik na 3.30. Nie ma w tym nic nadprzyrodzonego i nie zwariowałaś. Myślę, że spanie z chłopakiem może pomóc - jak się porządnie zmęczysz w łóżku, to uśpisz swoją rozbujałą podświadomość ![]() Mam nadzieję, że udało mi się w miarę logicznie wytłumaczyć, o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem wyjaśnić tego czemu się budzisz, ale mogę pocieszyć - mam tak samo. Budzę się, nie codziennie, ale prawie codziennie właśnie w podobnych jak Ty godzinach. Nie mam ciśnienia na pęcherz, nic ze snu z zewnątrz mnie nie wyrywa, po prostu nagle się budzę. Jak kiedyś przeczytałam wyżej wspomnianą historyjkę to nie powiem, miałam pietra przez pewien czas (bo budziłam się wcześniej, a dopiero potem ktoś mnie uświadomił o rzekomym znaczeniu takich pobudek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Oglądałaś może ostatnio Egzorcyzmy Emily Rose i boisz się, że szatan Cię prześladuje?
![]() a sorki, już doczytałam że nie ![]() ![]() Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2013-02-20 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle to czemu się obudziłam po raz pierwszy (dopiero teraz przyszło mi do głowy, że to może mieć jakiś związek) - tydzień temu byłam odwiedzić rodziców i mój tata, który jest po niesamowicie ciężkiej chorobie, zaczął okropnie kaszleć - no masakrycznie to brzmiało i szczerze - strasznie się bałam, że coś mu się stanie, jemu zaczął się ten kaszel w przedostatnią noc przed moim powrotem do miasta studenckiego. I w sumie bardzo się bałam, że coś mu się stanie, w którymś momencie, jak coś tak bardzo głośno łupnęło, zerwałam się z łóżka (może była to ta 3:30?) i wybiegłam na korytarz, bo myślałam, że coś się stało, a to moja mama rozkładała łóżko. ![]() Edytowane przez katrin1234765 Czas edycji: 2013-02-20 o 13:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Zrób sobie rentgena czaszki. Jeśli znajdziesz tam metalową płytkę to moje podejrzenia okażą się słuszne. Jesteś kontrolowana przez obcą cywilizację!
Spróbuj parę dni pod rząd zjeść kolację o 20 max i położyć się o 22 ;d I szklanka wody przed snem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Autosugestia, moim zdaniem. Martwisz sie tym, denerwuje cie to, myslisz o tym-sila rzeczy bedziesz sie o tej porze budzila. Nie ma bata.
Mysle, ze musi samo po prostu przejsc. To dobry pomysl, zebys poszla na noc do chlopaka, moze troche sie rozluznisz i o tym zapomnisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie możesz spać normalnie zapewne dlatego, że obudziłaś się raz, tak jak pisałaś wyżej z powodu ojca choroby (i domniemanego złego stanu jego zdrowia), a obecnie "wkręcasz" sobie, ze to coś niezwykłego, nadprzyrodzonego się dzieje...moze jakaś intuicja, czakram ci się otworzył czy inne duchy...nie ważne- chodzi o to, ze dorabiasz sobie obecnie ideologię do zwykłego nocnego obudzenia. Nie myśl o tym, nie analizuj tyle, a samo przejdzie
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No nic, załatwię sobie jakieś ziółka na uspokojenie i pójdę spać do faceta. Chyba macie rację z tą autosugestią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Miałam podobnie. Co się okazało? Raz się zasiedziałam do 4, o 3 w nocy usłyszałam, że u sąsiada, który mieszka nade mną włączył się budzik, taki sam sygnał jak mój :P I się wyjaśniło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Jeśli się boisz i dorabiasz sobie do tego ideologię, spróbuj zostawić chociaż jakąś małą lampkę gdzieś dalej od łóżka zapaloną na noc (żeby nie przeszkadzała w zaśnięciu). Kiedy obudzisz się w nocy, nie będzie aż tak strasznie, wstań, zapal światło, idź zaparz sobie melisy (w nocy pewnie jesteś zestresowana tym strachem), w czasie parzenia obejdź całe mieszkanie, zgaś światło (zostaw lampkę), wróć do łóżka i wypij.
Wiadomo, że to Cię trochę obudzi, ale i uspokoi - a przynajmniej to jest mój sposób na nocne pobudki po horrorach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
jestę wieszczę
|
Bardzo często mam podobnie. Czy towarzyszy Ci przy tym niepokój i kołatanie serca?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Też tak miałam, w zasadzie zaczęłam się budzić ni z gruchy, ni z pietruchy, bo nigdy w życiu nie oglądałam jakichś strasznych filmów. Stres towarzyszy mi na co dzień, ale to nie było to. Przeszło pojakimś tygodniu, do dziś nie wiem, dlaczego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Napisałaś, że dwa tygodnie temu rzuciłaś palenie, może to ma wpływ?
Jak ja jakiś czas temu rzucałam to nie mogłam spać do 2 - 3 w nocy, a jak już zasnęłam wcześniej to potrafiłam się obudzić i czuć się mega wyspana ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
o,jak dużo osób się budzi w takich godzinach!
też tak miałam kiedyś - prawie idealnie o 3 pobudka. a kiedyś wyczytałam,że to godzina w której ponoć najaktywniej działają złe duchy :P jak mi się kiedyś punktualnie o 3 przewróciła parasolka to już w ogóle myślałam, że zejdę. ale przeszło. chociaż czasem się jeszcze zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
miałam ostatnio klika dni z rzędu, kiedy budziłam tuż przed czwarta. różnice były dosłownie kilkominutowe. uznałam, że to dziwne ale nie wpadłam na to żeby się bać. a też często jestem podatna na takie horrorowe wkrętki.
ogólnie zazwyczaj budzę się w nocy jakoś tak w okolicach 3/4 ( ale już nie tak dokładnie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Skoro wielu osobom to sie zdarza, byc moze ok 3-4 h zmienia sie jakas faza snu ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Skoro masz teraz wolne, to może po prostu Twój organizm nie jest przyzwyczajony do takiej ilości wypoczynku i snu. Ja miewam tak, że po ostrym wysiłku pierwszą noc śpię jak zabita, ale jeśli słodkie nieróbstwo trwa dłużej, to potrafię budzić się w środku nocy bez powodu.
Z drugiej strony możesz być rzeczywiście podatna na jakieś sugestie. Piszesz, że masz za daleko na groby, przy których mogłabyś się pomodlić. Jeśli jednak uważasz, że Tobie w jakiś sposób taki krok mógłby pomóc (ja akurat jestem niewierząca, ale znam ludzi którzy mają odwrotnie i szanuję ich zdanie), to możesz przecież zrobić to wszędzie - dusza nieboszczyka nie jest przyspawana do kości w ziemi (no ale jeśli jesteś wierząca to powinnaś mieć tego świadomość ![]() W każdym razie nie warto się stresować, bo nie ma czym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
wczoraj czytalam ten watek w pracy i w nocy sie obudzilam ( a zazwyczaj sie nie budze) patrze na zegarek a tu 3.35. Oczywiscie zaraz sobie przypomnialam watek i to,ze ktos mnie obserwuje....na szczescie nie bylam sama i spac mi sie chcialo to olalam spawe.
Ludzki umysl jest jednak nie do ogarniecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
ja tak się budzę bardzo często
![]() Może nie w każdą noc (czasem to nawet nie chce mi sie patrzec na zegarek bo i tak wiem ze bedzie 3:30 ![]() ![]() ![]() znalazłam taki artykuł http://facet.interia.pl/obyczaje/nau...rze,nId,608607 niby może 3,4godz. to połowa naszych cyklów ![]() Edytowane przez camillie Czas edycji: 2014-02-02 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
"Godzina zła
Doświadczenie wielu egzorcystów potwierdza istnienie w ciągu nocy takiej pory, w której działanie złych duchów się nasila. Najczęściej zdarza się to od godziny trzeciej i trwa, w zależności od przypadku, przez pełną godzinę lub w jej granicach. Można ten czas nazwać godziną panowania zła. Wielokrotnie udowodniono, że wyznawcy szatana, naśladując czas liturgiczny Kościoła katolickiego, przeciwstawiają pewnym chrześcijańskim praktykom swoje własne, służące w ciągu dnia, miesiąca lub roku do hołdowania kultowi demonów. Należy, zatem mieć w świadomości to, iż jak w Kościele katolickim godzina 15.00 zyskała miano godziny miłosierdzia, tak dla satanistów 3.00 w nocy jest godziną diabła, w której objawia się w sposób szczególny jego niszcząca moc. W tej godzinie istnieje duże prawdopodobieństwo interwencji demonicznej skierowanej na osobę opętaną lub na kogoś z jej otoczenia(...).Jest to trudny moment związany ze zmęczeniem fizycznym (środek nocy), ale również z natężeniem oddziaływania zła, które za wszelką cenę chce podkreślić swoją władzę nad daną osobą i całym światem." W ten sposób o godz 3.00-3.30 co jest przeciwieństwem śmierci Jezusa Chrystusa 15.00-15-30 demony szydzą z męki Pańskiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.