Od tygodnia budzę się co noc o tej samej godzine. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 12:34   #1
katrin1234765
Raczkowanie

Od tygodnia budzę się co noc o tej samej godzine.

Jak w tytule - każdej nocy, od tygodnia, budzę się około 3:30 (dziś była to 3:33)... potem leżę i nie mogę zasnąć, z reguły leżę około dwóch godzin (nie, nie wstanę i nie zajmę się niczym, bo w nocy głupieję i zwyczajnie się boję), dzisiaj ekstremalnie zasnęłam po trzech godzinach, jak na dworze robiło już się jasno. Strasznie mnie to wszystko irytuje, tym bardziej, że jak budzę się sama w nocy o tej godzinie, to ciągle coś słyszę etc., ogólnie się boję. Dziś na noc uciekam do chłopaka - nie ma opcji, żebym znowu obudziła się sama w nocy! Tylko przedwczoraj się nie obudziłam - no tak, ale specjalnie poszłam spać około trzeciej, więc wiadomo. Nie ważne, czy kładę się o 22, czy o północy, za każdym razem to samo. Dzisiaj idę też do apteki po jakieś cholerne tabletki, nie wytrzymam tego.

W razie pytań: nie, nie oglądałam Egzorcyzmów Emily Rose, boję się takich filmów, a w innym wątku dziewczyny pisały, że własnie po obejrzeniu tego filmu budziły się z reguły o 3, siła autosugestii.

Nie, nie mam stresów żadnych - sesja zadana w pierwszym terminie, od początku lutego do przyszłego poniedziałku mam wolne, obijam się, zero obowiązków czy nerwów. Naprawdę, w życiu mi się tak dobrze nie odpoczywało.

Co do pójścia na groby i pomodlenia się o któregoś zmarłego, co pomagało dziewczynom z niektórych wątków - studiuję 250 km od miasta rodzinnego, więc nie mam takiej możliwości.

Nie wiem, co robić - chcę normalnie spać, nie bać się spojrzeć w nocy na głupi zegarek, chcę się wysypiać! Ktoś był w podobnej sytuacji?
katrin1234765 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 12:46   #2
Kreatywna Dama
Raczkowanie

Dot.: Od tygodnia budzę się co noc o tej samej godzine.

Może przestań o tym myśleć? Gdy nie będziesz się na tym skupiać to samo odejdzie... Może to zbyt wczesne stwierdzenie, ale organizm mógł się do budzenia o tej porze przyzwyczaić.
Na pewno będzie ok!
Romantyczny wieczór z chłopakiem, miłe spędzenie czasu i życzę by było lepiej
Kreatywna Dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 12:51   #3
201607040946
Konto usunięte

Jeśli się nie mylę, ok godziny 3 i chyba trochę po trzeciej najaktywniej działają płuca. Może to jakiś problem? Palisz? Masz jakieś kłopoty z płucami?Ja często budzę się między 3 a 5 nad ranem.
A może po prostu się stresujesz, za dużo myślisz przed zaśnięciem itd itp.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 12:59   #4
triss_k
Zadomowienie

Ja tak mam od pewnego czasu, nieważne o której zasypiam, budzę się co noc między 2 a 3.00. Tylko że u mnie wynika to ze stresu, w którym ostatnio żyję. Martwię się swoją sytuacją życiową, która jest w tym momencie bardzo niepewna, śni mi się to prawie codziennie przed tym nocnym przebudzeniem i po. Można powiedzieć, że żyję w permanentnym stresie i wiem, że to jest powodem takich pobudek.
Skoro ty masz teraz spokój i odpoczywasz, to jedyne, co przychodzi mi do głowy, to autosugestia. Czytałam kiedyś, że mózg ludzki ma naturalną możliwość "zaprogramowania" godziny pobudki - tylko że my to stępiliśmy poprzez korzystanie z budzików. U mnie się to sprawdza - jeśli intensywnie myślę, że muszę rano obudzić się o 7, to... budzę się z dokładnością do 10 minut, zazwyczaj parę minut przed nastawionym budzikiem Mój facet uważa, że jestem jakąś wiedźmą

Może po prostu ty obudziłaś się w środku nocy raz (zdarza się), ale przez to, że boisz się ciemności, nocy itp., podświadomie bałaś się, że to się zdarzy ponownie? Gdzieś tam w środku myślałaś o tym, no i doprowadziłaś do powstanie samospełniającej się przepowiedni? Pójście spać z myślą "Boże, żebym tylko się nie obudziła dziś w nocy!", gwarantuje, że właśnie to się stanie. Teraz za każdym razem sama się podświadomie nakręcasz i ustawiasz sobie wewnętrzny budzik na 3.30. Nie ma w tym nic nadprzyrodzonego i nie zwariowałaś.

Myślę, że spanie z chłopakiem może pomóc - jak się porządnie zmęczysz w łóżku, to uśpisz swoją rozbujałą podświadomość

Mam nadzieję, że udało mi się w miarę logicznie wytłumaczyć, o co mi chodzi
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 13:00   #5
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrin1234765 Pokaż wiadomość
Jak w tytule - każdej nocy, od tygodnia, budzę się około 3:30 (dziś była to 3:33)... potem leżę i nie mogę zasnąć, z reguły leżę około dwóch godzin (nie, nie wstanę i nie zajmę się niczym, bo w nocy głupieję i zwyczajnie się boję), dzisiaj ekstremalnie zasnęłam po trzech godzinach, jak na dworze robiło już się jasno. Strasznie mnie to wszystko irytuje, tym bardziej, że jak budzę się sama w nocy o tej godzinie, to ciągle coś słyszę etc., ogólnie się boję. Dziś na noc uciekam do chłopaka - nie ma opcji, żebym znowu obudziła się sama w nocy! Tylko przedwczoraj się nie obudziłam - no tak, ale specjalnie poszłam spać około trzeciej, więc wiadomo. Nie ważne, czy kładę się o 22, czy o północy, za każdym razem to samo. Dzisiaj idę też do apteki po jakieś cholerne tabletki, nie wytrzymam tego.

W razie pytań: nie, nie oglądałam Egzorcyzmów Emily Rose, boję się takich filmów, a w innym wątku dziewczyny pisały, że własnie po obejrzeniu tego filmu budziły się z reguły o 3, siła autosugestii.

Nie, nie mam stresów żadnych - sesja zadana w pierwszym terminie, od początku lutego do przyszłego poniedziałku mam wolne, obijam się, zero obowiązków czy nerwów. Naprawdę, w życiu mi się tak dobrze nie odpoczywało.

Co do pójścia na groby i pomodlenia się o któregoś zmarłego, co pomagało dziewczynom z niektórych wątków - studiuję 250 km od miasta rodzinnego, więc nie mam takiej możliwości.

Nie wiem, co robić - chcę normalnie spać, nie bać się spojrzeć w nocy na głupi zegarek, chcę się wysypiać! Ktoś był w podobnej sytuacji?
Czego się boisz? Może zasugerowałaś sie popularną opowiastką o tym, że jesli budzisz się w okolicach 3 w nocy, to znaczy, że ktos Cię obserwuje?
Nie umiem wyjaśnić tego czemu się budzisz, ale mogę pocieszyć - mam tak samo. Budzę się, nie codziennie, ale prawie codziennie właśnie w podobnych jak Ty godzinach. Nie mam ciśnienia na pęcherz, nic ze snu z zewnątrz mnie nie wyrywa, po prostu nagle się budzę. Jak kiedyś przeczytałam wyżej wspomnianą historyjkę to nie powiem, miałam pietra przez pewien czas (bo budziłam się wcześniej, a dopiero potem ktoś mnie uświadomił o rzekomym znaczeniu takich pobudek ) Ale wiem, że to głupie straszenie samej siebie, jak sie obudzę, to po prostu leże, staram sie nie poruszac, nie zmieniać pozycji żeby się nie rozbudzać. Godziny nie sprawdzam, nie muszę, dzieje się to tak długi czas, ze i tak wiem, że jest koło 3.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 13:02   #6
201607110949
Konto usunięte

Oglądałaś może ostatnio Egzorcyzmy Emily Rose i boisz się, że szatan Cię prześladuje?

a sorki, już doczytałam że nie nie zauważyłam

Edytowane przez 201607110949
Czas edycji: 2013-02-20 o 13:04
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 13:05   #7
katrin1234765
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Jeśli się nie mylę, ok godziny 3 i chyba trochę po trzeciej najaktywniej działają płuca. Może to jakiś problem? Palisz? Masz jakieś kłopoty z płucami?Ja często budzę się między 3 a 5 nad ranem.
A może po prostu się stresujesz, za dużo myślisz przed zaśnięciem itd itp.
Właśnie nie palę od dwóch tygodni...

Cytat:
Napisane przez triss_k Pokaż wiadomość
Ja tak mam od pewnego czasu, nieważne o której zasypiam, budzę się co noc między 2 a 3.00. Tylko że u mnie wynika to ze stresu, w którym ostatnio żyję. Martwię się swoją sytuacją życiową, która jest w tym momencie bardzo niepewna, śni mi się to prawie codziennie przed tym nocnym przebudzeniem i po. Można powiedzieć, że żyję w permanentnym stresie i wiem, że to jest powodem takich pobudek.
Skoro ty masz teraz spokój i odpoczywasz, to jedyne, co przychodzi mi do głowy, to autosugestia. Czytałam kiedyś, że mózg ludzki ma naturalną możliwość "zaprogramowania" godziny pobudki - tylko że my to stępiliśmy poprzez korzystanie z budzików. U mnie się to sprawdza - jeśli intensywnie myślę, że muszę rano obudzić się o 7, to... budzę się z dokładnością do 10 minut, zazwyczaj parę minut przed nastawionym budzikiem Mój facet uważa, że jestem jakąś wiedźmą

Może po prostu ty obudziłaś się w środku nocy raz (zdarza się), ale przez to, że boisz się ciemności, nocy itp., podświadomie bałaś się, że to się zdarzy ponownie? Gdzieś tam w środku myślałaś o tym, no i doprowadziłaś do powstanie samospełniającej się przepowiedni? Pójście spać z myślą "Boże, żebym tylko się nie obudziła dziś w nocy!", gwarantuje, że właśnie to się stanie. Teraz za każdym razem sama się podświadomie nakręcasz i ustawiasz sobie wewnętrzny budzik na 3.30. Nie ma w tym nic nadprzyrodzonego i nie zwariowałaś.

Myślę, że spanie z chłopakiem może pomóc - jak się porządnie zmęczysz w łóżku, to uśpisz swoją rozbujałą podświadomość

Mam nadzieję, że udało mi się w miarę logicznie wytłumaczyć, o co mi chodzi
Wymęczył mnie właśnie mój facet gdzieś w sobotę, a i tak się obudziłam. Ale Twoje wytłumaczenie o autosugestii wydaje się być sensowne.
Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Czego się boisz? Może zasugerowałaś sie popularną opowiastką o tym, że jesli budzisz się w okolicach 3 w nocy, to znaczy, że ktos Cię obserwuje?
Nie umiem wyjaśnić tego czemu się budzisz, ale mogę pocieszyć - mam tak samo. Budzę się, nie codziennie, ale prawie codziennie właśnie w podobnych jak Ty godzinach. Nie mam ciśnienia na pęcherz, nic ze snu z zewnątrz mnie nie wyrywa, po prostu nagle się budzę. Jak kiedyś przeczytałam wyżej wspomnianą historyjkę to nie powiem, miałam pietra przez pewien czas (bo budziłam się wcześniej, a dopiero potem ktoś mnie uświadomił o rzekomym znaczeniu takich pobudek ) Ale wiem, że to głupie straszenie samej siebie, jak sie obudzę, to po prostu leże, staram sie nie poruszac, nie zmieniać pozycji żeby się nie rozbudzać. Godziny nie sprawdzam, nie muszę, dzieje się to tak długi czas, ze i tak wiem, że jest koło 3.
Kurde...

W ogóle to czemu się obudziłam po raz pierwszy (dopiero teraz przyszło mi do głowy, że to może mieć jakiś związek) - tydzień temu byłam odwiedzić rodziców i mój tata, który jest po niesamowicie ciężkiej chorobie, zaczął okropnie kaszleć - no masakrycznie to brzmiało i szczerze - strasznie się bałam, że coś mu się stanie, jemu zaczął się ten kaszel w przedostatnią noc przed moim powrotem do miasta studenckiego. I w sumie bardzo się bałam, że coś mu się stanie, w którymś momencie, jak coś tak bardzo głośno łupnęło, zerwałam się z łóżka (może była to ta 3:30?) i wybiegłam na korytarz, bo myślałam, że coś się stało, a to moja mama rozkładała łóżko. Ale przestraszyłam się bardzo, naprawdę. Teraz się nie martwię o tatę, bo dzień po moim wyjeździe był u lekarza i okazało się, że to nic poważnego. Więc dlaczego wciąż nie mogę normalnie spać?

Edytowane przez katrin1234765
Czas edycji: 2013-02-20 o 13:07

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 13:11   #8
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Zrób sobie rentgena czaszki. Jeśli znajdziesz tam metalową płytkę to moje podejrzenia okażą się słuszne. Jesteś kontrolowana przez obcą cywilizację!

Spróbuj parę dni pod rząd zjeść kolację o 20 max i położyć się o 22 ;d I szklanka wody przed snem.
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 13:12   #9
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Autosugestia, moim zdaniem. Martwisz sie tym, denerwuje cie to, myslisz o tym-sila rzeczy bedziesz sie o tej porze budzila. Nie ma bata.
Mysle, ze musi samo po prostu przejsc. To dobry pomysl, zebys poszla na noc do chlopaka, moze troche sie rozluznisz i o tym zapomnisz.
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 13:13   #10
katrin1234765
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Zrób sobie rentgena czaszki. Jeśli znajdziesz tam metalową płytkę to moje podejrzenia okażą się słuszne. Jesteś kontrolowana przez obcą cywilizację!
Boże, jak śmiesznie.

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Spróbuj parę dni pod rząd zjeść kolację o 20 max i położyć się o 22 ;d I szklanka wody przed snem.
Kolację jem zawsze około 18, z reguły kładę się między 22 a 24, a szklanka wody przed snem odpada, bo mam chore nerki i nie dość, że się obudzę, to będę jeszcze musiała do łazienki lecieć.
Stary 2013-02-20, 13:16   #11
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
. Teraz się nie martwię o tatę, bo dzień po moim wyjeździe był u lekarza i okazało się, że to nic poważnego. Więc dlaczego wciąż nie mogę normalnie spać?
no to jednak stresik jakiś masz, prawda?!
A nie możesz spać normalnie zapewne dlatego, że obudziłaś się raz, tak jak pisałaś wyżej z powodu ojca choroby (i domniemanego złego stanu jego zdrowia), a obecnie "wkręcasz" sobie, ze to coś niezwykłego, nadprzyrodzonego się dzieje...moze jakaś intuicja, czakram ci się otworzył czy inne duchy...nie ważne- chodzi o to, ze dorabiasz sobie obecnie ideologię do zwykłego nocnego obudzenia.
Nie myśl o tym, nie analizuj tyle, a samo przejdzie

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 13:20   #12
katrin1234765
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
no to jednak stresik jakiś masz, prawda?!
A nie możesz spać normalnie zapewne dlatego, że obudziłaś się raz, tak jak pisałaś wyżej z powodu ojca choroby (i domniemanego złego stanu jego zdrowia), a obecnie "wkręcasz" sobie, ze to coś niezwykłego, nadprzyrodzonego się dzieje...moze jakaś intuicja, czakram ci się otworzył czy inne duchy...nie ważne- chodzi o to, ze dorabiasz sobie obecnie ideologię do zwykłego nocnego obudzenia.
Nie myśl o tym, nie analizuj tyle, a samo przejdzie
No własnie myśleć o tym zaczęłam dopiero wczoraj, jak się zorientowałam, że to się znowu dzieje. Wcześniej to bagatelizowałam.

No nic, załatwię sobie jakieś ziółka na uspokojenie i pójdę spać do faceta. Chyba macie rację z tą autosugestią.
Stary 2013-02-20, 13:22   #13
201605300922
Konto usunięte

Miałam podobnie. Co się okazało? Raz się zasiedziałam do 4, o 3 w nocy usłyszałam, że u sąsiada, który mieszka nade mną włączył się budzik, taki sam sygnał jak mój :P I się wyjaśniło.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 15:00   #14
solideja
Zadomowienie

Jeśli się boisz i dorabiasz sobie do tego ideologię, spróbuj zostawić chociaż jakąś małą lampkę gdzieś dalej od łóżka zapaloną na noc (żeby nie przeszkadzała w zaśnięciu). Kiedy obudzisz się w nocy, nie będzie aż tak strasznie, wstań, zapal światło, idź zaparz sobie melisy (w nocy pewnie jesteś zestresowana tym strachem), w czasie parzenia obejdź całe mieszkanie, zgaś światło (zostaw lampkę), wróć do łóżka i wypij.

Wiadomo, że to Cię trochę obudzi, ale i uspokoi - a przynajmniej to jest mój sposób na nocne pobudki po horrorach
solideja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 15:00   #15
GoodNight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
.
O nie. Tego nie słyszalam a tez sie czesto budze w nocy. No i na bank dzis sie obudze i dopiero bede miała pietra

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Miałam podobnie. Co się okazało? Raz się zasiedziałam do 4, o 3 w nocy usłyszałam, że u sąsiada, który mieszka nade mną włączył się budzik, taki sam sygnał jak mój :P I się wyjaśniło.
Dobre.
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 15:17   #16
Bananalama
jestę wieszczę

Bardzo często mam podobnie. Czy towarzyszy Ci przy tym niepokój i kołatanie serca?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 15:24   #17
katrin1234765
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Bardzo często mam podobnie. Czy towarzyszy Ci przy tym niepokój i kołatanie serca?
nie chyba po prostu za dużo o tym myślę, i już. przeczekam jakoś tylko cholera, od poniedziałku zaczynam drugi semestr i muszę się wysypiać :c
Stary 2013-02-20, 15:32   #18
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
nie chyba po prostu za dużo o tym myślę, i już. przeczekam jakoś tylko cholera, od poniedziałku zaczynam drugi semestr i muszę się wysypiać :c
Polecam byś w chwili, gdy się obudzisz, zapaliła lampkę i sięgnęła po jakąś lekką lekturę, albo włączyła sobie muzykę relaksującą. Powinno troszkę pomóc w zaśnięciu

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 16:28   #19
Rule Britannia
BAN stały

Też tak miałam, w zasadzie zaczęłam się budzić ni z gruchy, ni z pietruchy, bo nigdy w życiu nie oglądałam jakichś strasznych filmów. Stres towarzyszy mi na co dzień, ale to nie było to. Przeszło pojakimś tygodniu, do dziś nie wiem, dlaczego?
Rule Britannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 16:59   #20
martynusia222
Zakorzenienie

Napisałaś, że dwa tygodnie temu rzuciłaś palenie, może to ma wpływ?
Jak ja jakiś czas temu rzucałam to nie mogłam spać do 2 - 3 w nocy, a jak już zasnęłam wcześniej to potrafiłam się obudzić i czuć się mega wyspana Może to reakcja na brak nikotyny.
Stary 2013-02-20, 17:18   #21
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

o,jak dużo osób się budzi w takich godzinach!
też tak miałam kiedyś - prawie idealnie o 3 pobudka. a kiedyś wyczytałam,że to godzina w której ponoć najaktywniej działają złe duchy :P
jak mi się kiedyś punktualnie o 3 przewróciła parasolka to już w ogóle myślałam, że zejdę.
ale przeszło. chociaż czasem się jeszcze zdarza.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 17:31   #22
201803300917
Konto usunięte

miałam ostatnio klika dni z rzędu, kiedy budziłam tuż przed czwarta. różnice były dosłownie kilkominutowe. uznałam, że to dziwne ale nie wpadłam na to żeby się bać. a też często jestem podatna na takie horrorowe wkrętki.
ogólnie zazwyczaj budzę się w nocy jakoś tak w okolicach 3/4 ( ale już nie tak dokładnie).
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 20:20   #23
201607040946
Konto usunięte

Skoro wielu osobom to sie zdarza, byc moze ok 3-4 h zmienia sie jakas faza snu ?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 10:12   #24
201803090921
Konto usunięte

Skoro masz teraz wolne, to może po prostu Twój organizm nie jest przyzwyczajony do takiej ilości wypoczynku i snu. Ja miewam tak, że po ostrym wysiłku pierwszą noc śpię jak zabita, ale jeśli słodkie nieróbstwo trwa dłużej, to potrafię budzić się w środku nocy bez powodu.

Z drugiej strony możesz być rzeczywiście podatna na jakieś sugestie. Piszesz, że masz za daleko na groby, przy których mogłabyś się pomodlić. Jeśli jednak uważasz, że Tobie w jakiś sposób taki krok mógłby pomóc (ja akurat jestem niewierząca, ale znam ludzi którzy mają odwrotnie i szanuję ich zdanie), to możesz przecież zrobić to wszędzie - dusza nieboszczyka nie jest przyspawana do kości w ziemi (no ale jeśli jesteś wierząca to powinnaś mieć tego świadomość ).

W każdym razie nie warto się stresować, bo nie ma czym.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 13:26   #25
roxyroxy
Zadomowienie

wczoraj czytalam ten watek w pracy i w nocy sie obudzilam ( a zazwyczaj sie nie budze) patrze na zegarek a tu 3.35. Oczywiscie zaraz sobie przypomnialam watek i to,ze ktos mnie obserwuje....na szczescie nie bylam sama i spac mi sie chcialo to olalam spawe.
Ludzki umysl jest jednak nie do ogarniecia
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 08:02   #26
camillie
Wtajemniczenie

ja tak się budzę bardzo często gdzieś od jakiś 3,4 lat.
Może nie w każdą noc (czasem to nawet nie chce mi sie patrzec na zegarek bo i tak wiem ze bedzie 3:30 ) Zupełnie nie wiem z czego to wynika, ale ogólnie budzę sie wiele razy w ciągu nocy ostatnio tylko że ten o 3 jest najbardziej przebudzający, pozostałe to tak sobie tylko ogarne ze nie spie i po sekundzie zasypiam
znalazłam taki artykuł http://facet.interia.pl/obyczaje/nau...rze,nId,608607 niby może 3,4godz. to połowa naszych cyklów ale i tak ja czuje sie ogromnie niewyspana, nigdy sie nie wysypiam :/ może przez to wielokrotne budzenie

Edytowane przez camillie
Czas edycji: 2014-02-02 o 08:10
camillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 17:41   #27
Daniels89
Przyczajenie

"Godzina zła
Doświadczenie wielu egzorcystów potwierdza istnienie w ciągu nocy takiej pory, w której działanie złych duchów się nasila. Najczęściej zdarza się to od godziny trzeciej i trwa, w zależności od przypadku, przez pełną godzinę lub w jej granicach. Można ten czas nazwać godziną panowania zła. Wielokrotnie udowodniono, że wyznawcy szatana, naśladując czas liturgiczny Kościoła katolickiego, przeciwstawiają pewnym chrześcijańskim praktykom swoje własne, służące w ciągu dnia, miesiąca lub roku do hołdowania kultowi demonów. Należy, zatem mieć w świadomości to, iż jak w Kościele katolickim godzina 15.00 zyskała miano godziny miłosierdzia, tak dla satanistów 3.00 w nocy jest godziną diabła, w której objawia się w sposób szczególny jego niszcząca moc. W tej godzinie istnieje duże prawdopodobieństwo interwencji demonicznej skierowanej na osobę opętaną lub na kogoś z jej otoczenia(...).Jest to trudny moment związany ze zmęczeniem fizycznym (środek nocy), ale również z natężeniem oddziaływania zła, które za wszelką cenę chce podkreślić swoją władzę nad daną osobą i całym światem."
W ten sposób o godz 3.00-3.30 co jest przeciwieństwem śmierci Jezusa Chrystusa 15.00-15-30 demony szydzą z męki Pańskiej.
Daniels89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości