|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Serwisy informacyjne
Cześć. Miałbym małe pytanie do Was. Gdzie czytacie newsy? Możecie mi polecić jakieś serwisy wolne od propagandy, obiektywne i rzetelne? Przeglądam takie jak: tvn24.pl , interia.pl, onet.pl, zipnews.pl . Ten ostatni tylko wtedy jeżeli nie mam zupełnie czasu a chcę zobaczyć szczegółowe i krótkie informacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Serwisy informacyjne
No co ty?! Chcesz wolnych od propagandy a czytasz TVN24 ?
Dziennik.pl, Polskatimes.pl, Zipnews.pl - tam się rzeczywiście streszczają, newsy sprawdza się w 2 minuty. No i oczywiście MaxTV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to nie ma dziś mediów wolnych od propagandy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma mediów wolnych od propagandy, a już napewno nie są od tego wolne media tzw niezależne które niezależne są z nazwy a w rzeczywistości są mediami prawdziwie partyjnymi przy których propaganda TVN to tylko małe wspieranie partii politycznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Newsy i artykuły piszą ludzie, więc żadne media nie będą w 100% obiektywne. Zawsze można przecież zdanie zbudować w taki sposób, by wydawało się obiektywne, a zarazem można przemycić jakiś własny osąd lub sprawić by wydźwięk był taki a taki. Najlepiej, jeśli jest jakiś interesujący nas temat, przejrzeć/przeczytac kilka artykułów i wyciągnąć jakąś średnią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No właśnie wiem, że nie ma niezależnych medii i dlatego chciałem się poradzić. Wiadomo, że trzeba korzystać z kilku źródeł jak się czegoś chcemy dowiedzieć. :/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Marszałkini II RP
|
Moim głównym źródłem informacji jest Twitter. Znajomi, których obserwuję potrafią wyłuskać różne fajne newsy o których się często nie mówi.
Poza tym z programów informacyjnych polecam Polsat News, który jest, jak na polskie realia, w miarę neutralny. TVN24 nie oglądam, mam nawet wyłączony, a TVP Info to jakaś porażka. Polecam serwis internetowy "Rzeczpospolitej", "Najwyższego Czasu". Onet też czytam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.