Co myślicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 19:32   #1
AleksandraaM
Przyczajenie

Exclamation

Co myślicie?

Hej Znacie jakieś ćwiczenia wyszczuplajace uda? Tylko takie dające efekty Z tego co wiem uda mierzy się pry kroku, moje mają 50 cm
AleksandraaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:20   #2
Alex Waters
Przyczajenie

Dot.: Co myślicie?

Słyszałam że dobry jest trening Mel B na nogi, lecz nie próbowałam.
Z autopsji mogę polecić 6ścio minutowy trening Ewy Chodakowskiej, który dodałam do codziennych ćwiczeń https://www.youtube.com/watch?v=--ovupOBESg oraz kilka ćwiczeń, które znalazłam na portalu sfd.pl. Podała je pewna użytkowniczka:
"1. gorna noga gora - dol 20x
2. noga pulsuje w gorze (krotkie ruchy gora-dol) 20x
3. noga w gorze i uginamy kolano i prostujemy nie opuszczajac nogi 20x
4. małż; noga zgieta tak jak dolna krecimy w powietrzy raz laczac kostki razem raz kolana razem 20x
5. noge gorna opuszczamy kolanem na podloge przed soba i prostujemy w gore 20x
Powinno w trakcie piec jak cholera, jak nie piecze dorzucic po 5 razy do kazdego cwiczenia. Druga noga i dla dobicia drugi obwodzik."

W moim przypadku efekty widoczne były przed drugim tygodniem ćwiczeń, które są lekkie i przyjemne Robię je do tej pory (poza tym przysiady i trening pośladków Mel B) i widzę, że moje uda są szczuplejsze

Edytowane przez Alex Waters
Czas edycji: 2014-08-20 o 20:24
Alex Waters jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 12:37   #3
AleksandraaM
Przyczajenie

Cwiczysz codziennie? stosujesz do tego jakąś dietę ?
Stary 2014-08-21, 16:19   #4
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Przeciez 50cm w udach, to bardzo mało. Wręcz nogi jak patyki, powinnaś raczej popracować nad nimi w drugą stronę.
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 18:20   #5
AleksandraaM
Przyczajenie

[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;47800062]Przeciez 50cm w udach, to bardzo mało. Wręcz nogi jak patyki, powinnaś raczej popracować nad nimi w drugą stronę.[/QUOTE]

ojej miło że tak uwaasz co masz na myśli mówiać w drugą stronę ? + zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20140821.jpg (17,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2014-08-21, 20:23   #6
Alex Waters
Przyczajenie

Ćwiczę regularnie od początku sierpnia, ponieważ chcę wykorzystać wakacje. Próbowałam coś robić w lipcu, ale to bez większych sukcesów ze względu na częste wyjazdy Ćwiczę codziennie co 5-6 dni, potem dzień przerwy i znów Dzień przerwy robię sobie wtedy, kiedy mi się po prostu nie chce i nie chcę robić tego na siłę Ale wiem, że odpoczynek jest tak samo ważny jak ćwiczenia by ciało zbytnio się nie przyzwyczaiło
Bez diety Tzn., ja ogólnie ostatnio mniej jem i nie przestrzegam żadnej diety. Jeżeli chodzi o słodycze to też nie mam jakiegoś specjalnego popędu by je jeść, raczej od czasu do czasu coś skubnę, ale niczego sobie nie odmawiam
Teraz zerknęłam na zdjęcie i udo masz faktycznie bardzo ok Robiłaś coś wcześniej?
Stary 2014-08-21, 20:53   #7
Ania384
Raczkowanie

Takie pasy nic nie dają. Trzymaj dietę z ujemnym bilansem kalorycznym i więcej się ruszaj (bieganie, szybki marsz). Efekty zobaczysz szybciej niż myślisz.
Ania384 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 21:46   #8
AleksandraaM
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Alex Waters Pokaż wiadomość
Ćwiczę regularnie od początku sierpnia, ponieważ chcę wykorzystać wakacje. Próbowałam coś robić w lipcu, ale to bez większych sukcesów ze względu na częste wyjazdy Ćwiczę codziennie co 5-6 dni, potem dzień przerwy i znów Dzień przerwy robię sobie wtedy, kiedy mi się po prostu nie chce i nie chcę robić tego na siłę Ale wiem, że odpoczynek jest tak samo ważny jak ćwiczenia by ciało zbytnio się nie przyzwyczaiło
Bez diety Tzn., ja ogólnie ostatnio mniej jem i nie przestrzegam żadnej diety. Jeżeli chodzi o słodycze to też nie mam jakiegoś specjalnego popędu by je jeść, raczej od czasu do czasu coś skubnę, ale niczego sobie nie odmawiam
Teraz zerknęłam na zdjęcie i udo masz faktycznie bardzo ok Robiłaś coś wcześniej?
Tak, ćwiczylam juz wczęsniej, ale nie zauwazyłam nic więcej oprócz tego że są wiekszę Dziękuję
Stary 2014-08-21, 21:51   #9
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Powinnas je bardziej umięśnić, żeby nie były takie chudziutkie - to forum o fitnessie, lekko zarysowane mięśnie są naprawdę apetyczne.
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 22:50   #10
Alex Waters
Przyczajenie

Czytałam gdzieś, chyba nawet tutaj na Wizażu, że mięśnie mogą "puchnąć" na początku ćwiczeń. Ja też to zauważyłam u siebie, ale już zeszło i moje uda są szczuplejsze
A Wizażystka pode mną ma rację co do ćwiczeń cardio typu bieganie czy szybki marsz. Tak samo jazda na rowerze czy skakanie na skakance nie zaszkodzi. Co do diety też, oczywiście że efekty przyszłyby szybciej, ale dieta po prostu nie rzeczą dla mnie
Stary 2014-08-22, 19:32   #11
AleksandraaM
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Alex Waters Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś, chyba nawet tutaj na Wizażu, że mięśnie mogą "puchnąć" na początku ćwiczeń. Ja też to zauważyłam u siebie, ale już zeszło i moje uda są szczuplejsze
A Wizażystka pode mną ma rację co do ćwiczeń cardio typu bieganie czy szybki marsz. Tak samo jazda na rowerze czy skakanie na skakance nie zaszkodzi. Co do diety też, oczywiście że efekty przyszłyby szybciej, ale dieta po prostu nie rzeczą dla mnie
To nie jest mój pierwszy raz kiedy biorę się za ćwiczenia, zawsze bez brak efektów przestawałam Niestety, bieganie nie dla mnie, problemy z kolanami Co do diety staralam się jakąś stosować, ale to tylko na 2-3 dni

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania384 Pokaż wiadomość
Takie pasy nic nie dają. Trzymaj dietę z ujemnym bilansem kalorycznym i więcej się ruszaj (bieganie, szybki marsz). Efekty zobaczysz szybciej niż myślisz.
Dziękuję za radę !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 11:22   #12
Ania_ABC
Przyczajenie

Nie wiem czy chudnięcie jest w twoim wypadku konieczne, raczej skup się na ładnym wymodelowaniu Idealnym rozwiązaniem na wzmocnienie mięśni nóg i pośladków będzie trening na orbitreku albo stepperze.
Ćwiczyć możesz nawet w domu przed telewizorem, o ile będziesz to robić regularnie, to sama nawet nie zauważysz kiedy wyrzeźbisz i wysmuklisz sobie ładnie uda.
Ania_ABC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-27, 10:34   #13
Miska1477
Raczkowanie

Chudnięcie w Twoim przypadku raczej nie jest wskazane.
Miska1477 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości