|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kobieta piękna
Wątek założony typowo z nudy...Zawsze subtelnie dobieram słowa, nawet w tak blahym temacie:
kiedy dla was ''kończy się'' kobieta ładna a zaczyna piękna? Czysto powierzchownie. Dla przykładu: według mnie określenie ładna pasuje do stosunkowo wielu kobiet, ale żeby była piękna, bo to jednak jest różnica, musi być na prawdę powalająca, mieć piękne rysy, ale też to coś w wyglądzie, nic nudnego...Cecha, która według mojego gustu dyskfalifikuje w tym względzie to bardzo wąskie usta. Nie musi być klasyczna, ale np duże zęby też odpają. Powtarzam, że mówię tu tylko o wyglądzie zewnętrznym. Zapraszam do wymiany opinii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobieta piękna
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
uważam, ze kobieta ładna a piękna to rzecz gustu a o gustach sie teoretycznie nie dyskutuje, każdy człowiek ma swój kanon piękności
![]()
Zapraszam na mój kanał na YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCCl..._as=subscriber To dopiero początek, jeśli Ci się spodoba zostaw łapkę w górę i daj suba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z jednej strony to prawda, i to jest wkurzajace bo wielu ludzi temu zaprzecza, ale nie jest latwo kogos przekonac, ale jednak wiekszosc wie, ze ta teoria jest czesto baaardzo naciagana. Przeciez od dawien dawna nazywalo sie pewne kobiety pieknymi a inne przeciwnie. Istanieja postacie literackie opisywane jako piekne, kazdy zna kogos kto uwazany jest za pieknego i tak dalej. Piekno to kwestia gustu? To brzmi jak ''liczy sie tylko wnetrze'', a wiadomo jak to przeklada sie na rzeczywistosc...Jest taki zespol cech ktory podoba sie wiekszosci, takie kobiety o ktorych wiekszosc powie ze sa ladne/piekne. Wyobrazice sobie jakas piekna akorke - gdyby nie istnial jakis kanon ktory podoba sie obecnie wiekszosci, nikumu przez mysl by nie przeslzo,ze jest piekna - komu by sie tam podobala i ''przypadkiem'' wpsaowalaby sie w upodobania, ten powiedzilalby ze jest piekna i tyle, a sa przeciez osoby ktore robia furrore i czasami trudno zaprzeczyc ich urodzie....Jakby ktos za duzo myslal nad moja wypowiedzia, to powiedzcie z reka na sercu: ile oosb stwierdziloby, ze Otylia Jedrzejczak jest ladniejsza od Moniki Bellucci?
![]() ![]() ![]() Edytowane przez LadyPaulineX Czas edycji: 2014-06-20 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Co to znaczy większość ludzi?
![]() ![]() Dla mnie ktoś może być piękny - np aktorka - dla innej osoby może być całkiem przeciętna lub po prostu ładna. Tyle. Mówimy tylko o wyglądzie? Osoby, których nie znamy? Jeżeli nie, to czasem gdy widzę jakąś dziewczynę to myślę "ale ona skubana piękna". Natomiast, gdy poznaje ją bliżej to zwykle zmieniam całkowicie zdanie i uważam że jest po prostu ładna, ma przyjemną dla oka urodę. Myślę, że nasz sposób bycia, piękno wewnętrzne też wpływa na to jak widzą nas ludzie.
"You've got something I need, In this world full of people there’s one killing me And if we only die once I wanna die with you" Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756 ![]() Edytowane przez tablanka88 Czas edycji: 2014-06-20 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
taa, to kwestia gustu, a wszystkie jestesmy piekne ![]() Co do dalszej czesci sie zgadzam, dlatego napisalam, ze mowie tylko o wygladzie i o osobach ktorych nie znamy na przyklad, juz nie doszukujmy sie na sile haczykow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ale to że Monica B. jest ładniejsza od Otylii J. nie oznacza wcale, że Monica B. jest piękna
![]() Jak ja jestem (według siebie) ładniejsza od koleżanki nie znaczy to, że jestem piękna ![]() Ooo dobry przykład - Anja Rubik - modelka, według magazynów uważana za jedną z najpiękniejszych kobiet na świecie, ma mnóstwo fanów/fanek swojej urody bla bla bla. Według mnie jest po prostu (delikatnie mówiąc) nieatrakcyjna. Nikt mi nie wmówi, że ona jest piękna i tyle.
"You've got something I need, In this world full of people there’s one killing me And if we only die once I wanna die with you" Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756 ![]() Edytowane przez tablanka88 Czas edycji: 2014-06-20 o 17:51 Powód: edit |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ciekawe ilu facetow/kobiet powiedzialoby ze nie jest piekna ;p
Moge byc bezczelna? Mysle, ze o tym wiesz, tylko taka z pozoru oczywistoscia cie zaksoczylam, i nie przyznasz tego. A czemu powiedza ze jest ladniejsza od Otylii? Bo jednak istneje jakis kanon, zespol cech ktory obecnie podoba sie wiekszosci.. Zaraz dojdziemy do konkluzji, ze nie ma w ogole takich podzialow. Od dzis przestaje zazdroscic figury top modelkom, bo wg mnie moja falda na brzchcu jest piekna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
kobieta piękna? to kobieta zjawiskowa, bogini, mało która dostąpi tego zaszczytu
![]()
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie nie obchodzi co myślą o kimś inni ludzie ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez LadyPaulineX Czas edycji: 2014-06-20 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
O ludzie, przecież w wątku nie chodzi o to kto jest piękny, a kiedy dla nas zaczyna się piękność kobiety
![]() ![]()
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() Dzis PIEKNA ,a jutro za miesiac za rok ?? Nigdy nie wiesz co Cie spotka w zyciu.... Edytowane przez Czlowiek Istota Marna Czas edycji: 2014-06-20 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ładna jest dla mnie dziewczyna zadbana, umalowana, z ładną fryzurą. Nie wyróżniająca się typem urody, jednak poprzez makijaż i ogólne dopracowanie potrafiąca sprawić, że będzie uważana za atrakcyjną
Piękna jest dla mnie osoba, która nie musi nakładać na siebie tony makijażu i chodzić zawsze w idealnie dopracowanym stroju by zwrócić na siebie uwagę. Mająca swój urok uwydatniony poprzez mimikę, gesty et cetera |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() O ja zazdrośnica... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Atrakcyjność_fizyczna Mimo że to Wikipedia, chyba nikt tego z palca nie wyssał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
osoba o idealnym wyglądzie, lecz o zepsutym charakterze, nigdy nie będzie dla mnie piękna.
co prawda wspomnę teraz o mężczyźnie, ale teraz wszędzie się mówi o tym przystojnym kryminaliście z USA [ http://www.pudelek.pl/artykul/68150/...jest_morderca/ ]. taki ktoś nigdy nie będzie dla mnie piękny. podobny przypadek znam niestety osobiście z mojego miasta. koleś przystojny, dziewczyny za nim latają strasznie, gość się z tego niezwykle cieszy, ale tak zepsutego człowieka nigdy w życiu nie widziałam - w dodatku niedługo wyląduje w zakładzie karnym, ale pomińmy to. dla mnie osoba jest PIĘKNA, jeśli wygląd idzie w parze z inteligencją, przyjaznym charakterem. nawet te ślicznotki z instagrama, dla których w większości głównym celem jest lansowanie się, nie będą piękne, chyba że rozgraniczymy postrzeganie człowieka na wygląd i charakter. PS: szkoda, że nie uważacie, że Alba jest piękna, bo ponoć jestem do niej podobna, z czym kompletnie się nie zgadzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
Btw Alba mi się nie podoba jakoś szczególnie. Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Albę określiłabym mianem ślicznej. To określenie najbardziej mi do niej pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Wiele kobiet widuje mozna by rzec ,ze sa idealne ,ale nie sa pieknie wiekszosc z nich nie ma tego czegos.. Nie wszystko to co Nam wmawiaja ,ze jest pieknie ,nim faktycznie jest
![]() Edytowane przez Czlowiek Istota Marna Czas edycji: 2014-06-22 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie są elementy bezwzględnie nieatrakcyjne i chyba nie widziałam nigdy kobiety pięknej, która by takie posiadała. Przede wszystkim to:
- duży/garbaty/spiczasty nos - małe, blisko osadzone oczy - bardzo wąskie usta - sylwetka kwadratowa Więcej do głowy mi na razie nie przychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Kobieta piekna na pewno nie ma oczu wylupiastych,badz oczu typu zaba ...
badz zbyt duzych ust jak jakas opona-karpie usta... ![]() ![]() Piekna kobieta na pewno nie bedzie miala konskiej szczeki . Edytowane przez Czlowiek Istota Marna Czas edycji: 2014-06-23 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
a ja myślę, że pewne mankamenty nie psują piękna, pod warunkiem, że tworzą harmonię z pozostałymi "elementami". sama nie mam idealnego nosa, mam również cienie pod oczami, których nie tuszuję, bo mnie kompletnie one nie obchodzą, a często słyszę, że jestem piękna [nie, nie chwalę się, żeby nie było
![]() ja za to spotkałam się z twierdzeniem z ust mężczyzny, że nie mógłby być z dziewczyną, która ma wadę wzroku, bo "NIE CHCIAŁBY MIEĆ PARTNERKI Z DEFEKTEM" ![]() ![]() zszokowało mnie to tym bardziej, że sama mam krótkowzroczność i noszę okulary ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- dodam jeszcze, że w skład piękna wchodzi poszanowanie dla własnej osoby, swego rodzaju godność. odnosi się to do obu płci, nie tylko u kobiet. znam kilka dziewczyn, w tym jedna jest niesamowicie piękna, ale uważam, że zdjęcia, które wrzucają w Internet, są po prostu niesmaczne i źle świadczą o szacunku do własnego ciała. znam wielu pięknych ludzi, którzy mogliby wiele zyskać w oczach innych, gdyby chcieli, a swoim zachowaniem często reprezentują niewiele z tego, co można uznać za wartościowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Piękna to chyba piękna klasycznie: proporcjonalne ciało i twarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
wiadomo są różne gusta, dla mnie piękna kobieta to przede wszystkim zadbana, dobrze jeśli nie jest chuda jak patyk. Jakbym miała podać przykład takiej ładnej kobiety to dla mnie jest to Maria Rotkiel. I w przypadku tej pani nie tylko uroda zasługuje na uwagę, ale też to, że jest bardzo inteligentną kobietą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.