|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wielkość brzucha po porodzie
Witam kobietki
![]() Odkąd urodziłam minęły dokładnie 4 miesiące i 7 dni. Obwód brzucha mam 94 cm. Czy to duzo? mam wrazenie ze nie spadam z wagi. Przed ciążą ważyłam 55 kg a teraz waże 66 ( przy 164 cm wzrostu) W końcowym okresie ciąży ważyłam 84 kg. Urodziłam duże dziecko 4,5 kg. dodam, że nie prowadze żadnej diety. Wprowadziłam jedynie produkty wzbogacone w złożone węglowodany (brazowy ryz, ciemny chleb, brazowy makaron)nie jem smażonego mięsa, jedynie duszone lub gotowane. Uwielbiam warzywa. słodycze ograniczyłam do minimum, choć raz czy dwa razy w tygodniu skubnę jakiegoś batonika czy kawałek gorzkiej czekolady. Jem dużo owoców. Zwiększyłam aktywnośc fizyczną jeżdzę po 1,5 godz dziennie na rowerze a na week. biegam i mimo to nic. ![]() Edytowane przez shani20 Czas edycji: 2014-08-02 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ja.
|
Dot.: Wielkość brzucha po porodzie
spokojnie, nie daj sie zwariowac
![]() przytylam w ciazy 20 kg, stracilam je w ciagu 9 mscy jedynie jedzac mniej i zajmujac sie dzieckiem. teraz waze 4 kg mniej niz przed ciaza, choc cialo jest mniej jedrne i moglabym cos jeszcze zrobic cwiczeniami( nie cwicze), |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moja fryzjerka mi opowiadała ostatnio, że w ciąży przytyła 30 kg i rok po porodzie nadal wyglądała źle i była po prostu gruba. Po upływie roku waga sama zaczęła spadać, tak po prostu.
Moja siostra po miesiącu od porodu wyglądała prawie jak anorektyczka, strasznie. Jak widać, spadek wagi po porodzie jest kwestią indywidualną. Spokojnie, przy takiej diecie i wysiłku fizycznym niedługo wrócisz do wagi sprzed ciąży. Ja miałam podobnie, ważyłam 54 kg przed ciążą, a teraz, dwa miesiące po porodzie, pewnie jest jeszcze około 60 kg. Nie ważyłam się, ale widze po ubraniach - w niektóre prawie wchodzę ![]() Jak tylko skończę kp, czerwona i zielona herbatka pójdą w ruch! Już się nie mogę doczekać. Piszą, że kp sprzyja utracie zbędnych kilogramów po ciąży, ale u mnie to się nie sprawdza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Na początek życzę Ci cierpliwości i konsekwencji- efekt niekiedy wymaga czasu. Wiele kobiet dopiero po ponad roku wraca do poprzedniej sylwetki. Przecież sam połóg trwa 3 m-ce! Może dodatkowo skorzystaj z pomocy lekarza-dietetyka, żeby być pewną że idziesz w dobrym kierunku. Szukaj motywacji i inspiracji, dostarczaj sobie przyjemności i nagród (oczywiście nie w postaci kalorii
![]() Będzie dobrze i nie ma powodu do stresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ja.
|
dla ścisłości, połóg trwa 6 tygodni.
wysłano z szajsunga [-: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.