|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
typ urody
Witam serdecznie! Mam pytanie nie potrafie sama okreslic typu urody wiem ze sa cztery takie jak pory roku. Podam pare wskazuwek i prosze o pomoc. Mam oczy niebiesko-stalowe wlosy przed ufarbowaniem ciemny blad a teraz ciemny brazowo-wisniowy karnacja nie jasna i nie ciemna opalam sie na brazowo. Bardzo prosze o pomoc w doborze kolorow cieni i pomadki oraz kolorow ubioru.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: typ urody
No raczej powinnaś zamieścić zdjęcia, bo beż tego ani rusz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
oki postaram sie cos znalezc, albo zrobie aktualne i przesle potrzebne calej mojej osoby czy moze byc legitymacyjne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.Jak się opalasz ? - szybko czy ciężko (najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły-złotawo-beżowy czy raczej taki lekko przykurzony,szaro-beżowy? 2.Kolor oczu - ciemne,jasne...? Czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę,czy kolor ich jest czysty ,a moze mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? 3.Piegi - jeśli występują,to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? 4.Cera - jaki ma odcień twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy ,oliwkowy,złotawy czy jasny,chłodny wpadajacy w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz,to na jaki kolor-czerwony czy różowy? 5.Włosy - Jaki masz naturalny kolor włosów-ciemny, jasny? Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie,bardziej popielate? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
:/
Mi trudno określić swój typ, ponieważ z jednej strony zahacza mi o zimę, ale nie do końca. Oto dane: 1) opalam się raczej ciężko, ale nie do końca. Po dwóch tygodniach na żaglach (nie ma jak opalanie w ruchu ;]) miałam piękną złocisobrązową opaleniznę, jdnakże szybko zeszła. "placek" kończy się dla mnie przeważnie różowizną 2) piwnozielone - patrz zdjęcie, oprawa raczej nezdecydowana i brwi jasniejsze od włosów na głowie, obwodka zrenicy szarawa 3) piegi są i znamiona też, mam do nich skłonności i są raczej brązoworudawe 4) rumienię się po intensywnym biegu i na całej twarzy ![]() 5) brązowy, ale chyba chłodny odcień 6) usta niemal zawsze blade Osobiście uwielbiam fiolet, szary, czarny, brąz, beż - nie cierpię nosić ubrań w żywych i krzykliwych kolorach. Pozdrawiam i dzięki za pomoc, Mart Edytowane przez Violet_Marti Czas edycji: 2009-06-27 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, że to jesień
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hmm,
niewątpliwie mam takie cechy ![]() Ale nie odnoszę wrażenia, abym miała "ciepły" typ urody Pozdrawiam Marti |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A robiłaś ten teścik?
Przyłóż do buzi coś pomarańczowego i różowego i powiedz, w czym Ci ładniej. I zobacz też, czy ładniej wyglądasz w biżuterii złotej czy srebrnej
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71243
Podstawy, wymagania, które trzeba spełnić, żeby można było określić typ: zdjęcia bez make-upu w dziennym świetle i odpowiedzi na pytania! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Violet, zrób test z 2 materiałami
![]() Włoski na zdjęciach są naturalne? Jeśli tak, to ja bym podejrzewała chyba tym mieszany lato-zima... Ale zrób ten test ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
No właśnie. Ja też jestem bardzo ciekawa, co wyjdzie
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja bym stawiala na lato lub lato-zime . no ale zobaczymy co jeszcze z tym rozem/pomaranczem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
![]() Jeszcze popytam paru osób, ale generalnie spotykałam się z miłym odbiorem mnie w kolorze różowym, tylko akurat sama symbolika różowego nie pasuje do mojego charakteru ![]() Pozdrowienia i dzięki za sugestie ![]() Violet M Edytowane przez Violet_Marti Czas edycji: 2009-06-27 o 13:11 Powód: powtórzenie posta - uwaga Joey |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ta pierwszaczęsć wskazywaaby na typ ciepły... ale ja mam to samo (tzn ciepły odcień opalezizny, ciepłe znamiona - to po tacie, który jest ciepły
![]() Ja bym stawiała na typ mieszany (przez te ciemne włosy) albo baardzo mocne lato. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() I o czym to swiadczy?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hmm może zrobisz sobie fotkę w różowym ubraniu i w pomaranczowym i załączysz tu, w tym wątku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witam! Moim zdaniem jestes typem lata, ale raczeja takim ciemniejszym. Jak na zime to masz za delikatną urode. A z tym testem z materiałami to bardzo łatwo mozna też okreslić biorąc materiał srebrny i złoty i przyłozyc do buzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Kolor włosów łatwo zapomnieć jak się farbuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie chce być złośliwa, po prostu zastanawiałam się: czemu odpowiadalas 2 razy na te pytania, Violet?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Lato/zima z małą skłonnością do jesieni (ahhh te znamiona
![]() A z biżuterią? Jeśli Ci ładniej w srebrnej, masz chłodny typ urody, jak w złotej to ciepły. Mi i w tym i w tym ładnie nawiasem mówiąc ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.