|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() podrażnienia po depilacji wąsika
podejrzewam, że przyda się taki wątek. pewnie nie ja jedna depiluję wąsik sama depilatorem i z racji tego ze skora nad ustami jest bardzo wrażliwa łatwo robią się podrażnienia i paskudne krosty z którymi wstydzimy się pokazać światu. podzielmy się naszymi sposobami na pielęgnację skóry po depilacji tej części twarzy. ja po "zabiegu" używam sudocremu albo tormentiolu lecz niestety te maści nie wchłaniają się więc raczej smaruję się na noc. nie jest to jednak dobre bo maść zciera się o poduszkę i zostawia plamy na pościeli. nie zabezpiecza to również przed podrażnieniem i krostkami w zupełności. jak wy sobie z tym radzicie drogie panie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: podrażnienia po depilacji wąsika
Ja stosuję zwykły balsam po goleniu mojego mężczyzny. Chyba Nivea taki biały. Depilację wykonuję zazwyczaj wieczorem (żeby podrażnienie zdołało zniknąć do rana), wsmarowuję ten balsam, poczekam aż się wchłonie, wsmarowuję ponownie i do łóżka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Och, ja kilka razy wosku używałam, ale skórę miałam faktycznie podrażnioną - smarowałam pudrami, balsamami po goleniu - nic to nie dawało
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
właśnie kiedy używałam wosku bardzo często zdarzało mi się po prostu zerwać skórę a podrażnienie było sto razy gorsze niż po depilatorze. wypróbuję napewno ten balsam bo jest zawsze u mnie w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja zawsze przed nałozeniem czegokolwiek dezynfekuję to tonikiem z Garniera z alkoholem lub Octeniseptem i później cienką warstwę Sudocremu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.