Nieprzyjemna sytuacja z mężem na weselu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-21, 10:17   #1
goszka__
Raczkowanie

Nieprzyjemna sytuacja z mężem na weselu

Witam Do napisania tego wątku skłoniła mnie niemiła sytuacja z moim mężem, która wydarzyła się na weselu jego kolegi z pracy. Ślub był w sobotę, byliśmy zaproszeni obydwoje. Pech chciał, że rano zatrułam się czymś, i pół dnia spędziłam w objęciach muszli klozetowej. Powiedziałam mężowi, ze niestety nie jestem w stanie jechac na to wesele, gdyż bardzo żle się czuję. Mąż niestety nie przyjął tego dobrze i siłą zmusił mnie do uczestnictwa, ponieważ jak on to powiedział -"Nie będzie z siebie robił idioty, i ja również mam z siebie nie robic ofiary". Po mszy pojechaliśmy na salę, w której wytrzymałam do 21, bo jeszcze gorzej się poczułam. Uprosiłam szanownego męża, by zadzwonił po taksówkę, bo jestem w zaawansowanej ciąży, i gorzej się czuję. On z łaską zamówił mi taxi, poczekał ze mną, po czym powiedział ze wróci o północy, i poszedł na wesele. Pisałam do niego, jak wróciłam do domu, jednak bez odzewu z jego strony. Wbrew wcześniejszemu zapewnieniu zamiast o północy, wrócił o 3 rano. Tłumaczył się że ze mną nie pojechał, bo musiał zostac , i nie chcial robic Mlodym obciachu. Rano oczekiwałam jakiegoś przepraszam, ale przeprosił mnie tylko za to że za dużo wypił. Powiedział że nie czuje się winnym tego że ze mną nie pojechał, i że został z kumplem. I teraz pytanie do Was- Co mam robic w tej sytuacji? Klócic się z nim , czy może udawac ze nic się nie stało?

(Przepraszam, że momentami pisałam bez polskich znaków, ale klawiatura mi szwankuję)
goszka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 10:20   #2
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Dot.: Nieprzyjemna sytuacja z mężem na weselu

Nie chciał robić obciachu... Największym obciachem jest ten pan, nie dbający o jego kobietę w ciąży.
Zdarzały się podobne sytuacje wcześniej? Jeśli tak, to współczuję, ten typ ciężko się zmienia.
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 10:22   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez goszka__ Pokaż wiadomość
Witam Do napisania tego wątku skłoniła mnie niemiła sytuacja z moim mężem, która wydarzyła się na weselu jego kolegi z pracy. Ślub był w sobotę, byliśmy zaproszeni obydwoje. Pech chciał, że rano zatrułam się czymś, i pół dnia spędziłam w objęciach muszli klozetowej. Powiedziałam mężowi, ze niestety nie jestem w stanie jechac na to wesele, gdyż bardzo żle się czuję. Mąż niestety nie przyjął tego dobrze i siłą zmusił mnie do uczestnictwa, ponieważ jak on to powiedział -"Nie będzie z siebie robił idioty, i ja również mam z siebie nie robic ofiary". Po mszy pojechaliśmy na salę, w której wytrzymałam do 21, bo jeszcze gorzej się poczułam. Uprosiłam szanownego męża, by zadzwonił po taksówkę, bo jestem w zaawansowanej ciąży, i gorzej się czuję. On z łaską zamówił mi taxi, poczekał ze mną, po czym powiedział ze wróci o północy, i poszedł na wesele. Pisałam do niego, jak wróciłam do domu, jednak bez odzewu z jego strony. Wbrew wcześniejszemu zapewnieniu zamiast o północy, wrócił o 3 rano. Tłumaczył się że ze mną nie pojechał, bo musiał zostac , i nie chcial robic Mlodym obciachu. Rano oczekiwałam jakiegoś przepraszam, ale przeprosił mnie tylko za to że za dużo wypił. Powiedział że nie czuje się winnym tego że ze mną nie pojechał, i że został z kumplem. I teraz pytanie do Was- Co mam robic w tej sytuacji? Klócic się z nim , czy może udawac ze nic się nie stało?

(Przepraszam, że momentami pisałam bez polskich znaków, ale klawiatura mi szwankuję)
A teraz szczerze: która to z kolei tego typu akcja w jego wykonaniu? Bo nie wierzę, że pierwsza i że kochający, szanujący, troszczący się mąż rzuca Ci hasło o "nie robieniu z siebie idioty", gdy widzi żonę - ciężarną w dodatku - wymiotującą i czującą się bardzo źle.

Pogrubione: o kondycji Waszego związku świadczy to właśnie zdanie. Kłócenie się kontra zamiatanie sprawy pod dywan, jakby nie było niczego pomiędzy.

Myślałaś, że się zmieni po ślubie / pod wpływem Twojej ciąży?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-07-21 o 10:23
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 10:30   #4
ajah
wańka wstańka

Nie sądzę, by kłótnie pomogły w czymkolwiek.
Na pewno warto wytłumaczyć mu o co ci chodzi i jak się poczulad w tej sytuacji.
Facet zachował się jak gowniarz zmuszając cię do uczestnictwa w imprezie, w sytuacji gdy byłaś chora.

Pytanie czy podobnych sytuacji jest więcej ?
Stary 2014-07-21, 10:34   #5
201607040940
Konto usunięte

W opisywanej sytuacji nie poszłabym wcale ani na ślub ani na wesele.
A fakt że szanowny małżonek zmusił Cię do pójścia - świadczy o nim bardzo źle. Normalnie i......ta.

czy pobraliście się bo musieliście?
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 10:44   #6
carpediem
Rozeznanie

Przykre. Wygląda na to, że dla chłopa ważniejsze jest "co ludzie powiedzą" zamiast "czy z moją żoną wszystko gra".

W jaki sposób zmusił Cię do pójścia na ślub? Złapał za rękę i kazał wsiadać do auta? Jak to wyglądało? (Pytam, bo w moim przypadku pewnie za żadne skarby w takim stanie bym się z domu nie ruszyła, biorąc pod uwagę jeszcze ciążę - obojętnie czy byłby to ślub kolegi męża czy Królowej Elżbiety).

Druga sprawa, która świadczy o jego kompletnej niedojrzałości, to wysłanie Cię samej do domu. Facet został, żeby pić i się bawić, a Ty byłaś sama w domu? Z zatruciem i w ciąży? A gdyby coś złego (odpukać w niemalowane) Ci się przytrafiło? Gdybyś przykładowo straciła przytomność?

Zero empatii, zero pomyślunku, naprawdę współczuję Ci męża. Często ma takie akcje?
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 10:46   #7
Dagunia
Komplikatorka

Żona w ciąży wymiotuje jak kot, a ten na weselu zostaje ? Masakra.

A jak byś potrzebowała żeby Cię na IP zawieźć ? A jak byś zasłabła ? Idiota z niego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 10:50   #8
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Twarda jesteś. Ja bym zdechła w tym upale.
Powiedz mu jak wygląda jego zachowanie w Twoich oczach.
A skoro już wiemy, że jesteś twarda, to przy następnej podobnej żenującej akcji w wykonaniu męża, po prostu mu się postaw. Powiedz, że nie zrobisz tego, do czego on Cię zmusza i już.
Co Ci zrobi ?
Palant.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 10:52   #9
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Co to znaczy zmuszanie siłą? Obezwładnił Cię, ubrał i wepchnął do auta?
Nie potrzebnie jesteś tak uległa. Pamiętaj, że nie jesteś sama. A szanowny pan mąż to już poniżej czegokolwiek.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 10:54   #10
201607040940
Konto usunięte

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4738958 6]Twarda jesteś. Ja bym zdechła w tym upale.
Powiedz mu jak wygląda jego zachowanie w Twoich oczach.
A skoro już wiemy, że jesteś twarda, to przy następnej podobnej żenującej akcji w wykonaniu męża, po prostu mu się postaw. Powiedz, że nie zrobisz tego, do czego on Cię zmusza i już.
Co Ci zrobi ?
Palant.[/QUOTE]

ja bym zwymiotowała na pana męża w aucie, to by jej już nigdy do niczego nie zmuszał .
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 10:56   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
ja bym zwymiotowała na pana męża w aucie, to by jej już nigdy do niczego nie zmuszał .
Tak, tylko z zachowania pana można wnosić, że by ją był w stanie za to uderzyć, albo coś. Po takich kretynach można się wszystkiego spodziewać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-21, 11:01   #12
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Tak, tylko z zachowania pana można wnosić, że by ją był w stanie za to uderzyć, albo coś. Po takich kretynach można się wszystkiego spodziewać.
Pewnie, jakby mu garniaka zafajdała to jak by on się kumplowi pokazał? Obciach przecież...
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:03   #13
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
[...] Powiedziałam mężowi, ze niestety nie jestem w stanie jechac na to wesele, gdyż bardzo żle się czuję. Mąż niestety nie przyjął tego dobrze i siłą zmusił mnie do uczestnictwa, [...] jestem w zaawansowanej ciąży, [...]
Rozumiem, że to jednorazowa sytuacja, bo na co dzien jest kochany i opiekuńczy
Stary 2014-07-21, 11:09   #14
Minna
Zielona Driada

Jestem w szoku. Mąż ciągnie na siłę swoją ciężarną, chorą żonę na wesele, bo nie będzie robił z siebie idioty Następnie nie wraca z nią do domu i olewa po tym, jak się gorzej czuje bo nie będzie robił obciachuodym aha czyli mężuś przejmuje sie wszystkimi na około i sobą w pierwszej kolejności, a Ciebie autorko i Wasze przyszłe dziecko ma gdzieś? Też jestem ciekawa, jak wygląda na co dzień Wasz związek? Często są takie akcje?

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."

Edytowane przez Minna
Czas edycji: 2014-07-21 o 11:12
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:17   #15
goszka__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Mąż ciągnie na siłę swoją ciężarną, chorą żonę na wesele, bo nie będzie robił z siebie idioty Następnie nie wraca z nią do domu i olewa po tym, jak się gorzej czuje bo nie będzie robił obciachuodym aha czyli mężuś przejmuje sie wszystkimi na około i sobą w pierwszej kolejności, a Ciebie autorko i Wasze przyszłe dziecko ma gdzieś? Też jestem ciekawa, jak wygląda na co dzień Wasz związek? Często są takie akcje?
On wcześniej taki nie był, poważnie. To był jednorazowy "wyskok". Zmusił mnie słownie, kazał mi się przebrac. Nie mialam sily mu sie postawic, za bardzo bylam oslabiona. W kosciele musialam wychodzic na dwor, bo miałam wrażenie, że zemdleję. Po tej akcji poczułam się jak śmie, tak jakbym ja i dziecko nie byla dla niego wazna, tylko zas.. kumpel. Teraz zbiera mi sie na placz
goszka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:19   #16
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Ile on ma lat?5?nie zależy mu ani na Tobie,ani na dzieckuSmutne...
Jest totalnie niedojrzały,nieodpowiedzi alny i bez wyobraźni:/Przyjmij wyrazy współczucia...
Czy się kłócić?Ja to bym go chyba w zad kopnęła:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:19   #17
Konto usunięte

Cytat:
On wcześniej taki nie był, poważnie. To był jednorazowy "wyskok". Zmusił mnie słownie, kazał mi się przebrac. Nie mialam sily mu sie postawic, za bardzo bylam oslabiona. W kosciele musialam wychodzic na dwor, bo miałam wrażenie, że zemdleję. Po tej akcji poczułam się jak śmie, tak jakbym ja i dziecko nie byla dla niego wazna, tylko zas.. kumpel. Teraz zbiera mi sie na placz
Nie płacz. Następnym razem nie daj sobie wejść na głowę i tyle. No przecież siłą Cię do niczego nie zmusi
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:19   #18
mushroomhunter
Zadomowienie

Jakaś masakra. Gdzie w tym wszystkim jesteś Ty i wasze dziecko? Wasze zdrowie? Obciach to sobie zrobił zostając na tym weselu, zamiast wrócić z ciężarną żoną do domu.
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:21   #19
Minna
Zielona Driada

Cytat:
W takim razie jeśli to był rzeczywiście jednorazowy wyskok to najgorsze co możesz zrobić to zamieść to pod dywan. Musisz mu jasno powiedzieć co myślisz o jego zachowaniu i jego podejściu do Ciebie i Waszego dziecka, że zachował się jak skończony palant. Ogólnie bardzo źle, że poszłaś na to wesele. Słaba, nie słaba trzeba było powiedzieć stanowcze NIE.
Musisz naprawę przeprowadzić poważną rozmowę, by nie utrwalić takiego zachowania, jako normy.

Stary 2014-07-21, 11:28   #20
carpediem
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
W takim razie jeśli to był rzeczywiście jednorazowy wyskok to najgorsze co możesz zrobić to zamieść to pod dywan. Musisz mu jasno powiedzieć co myślisz o jego zachowaniu i jego podejściu do Ciebie i Waszego dziecka, że zachował się jak skończony palant. Ogólnie bardzo źle, że poszłaś na to wesele. Słaba, nie słaba trzeba było powiedzieć stanowcze NIE.
Musisz naprawę przeprowadzić poważną rozmowę, by nie utrwalić takiego zachowania, jako normy.
Zgadzam się. Jeśli to puścisz płazem, nauczy się, że może stawiać żądania i zachowywać się w taki sposób przy innych okazjach. Powiedz jak się poczułaś, jak to wyglądało z Twojej strony, niech wie i to rozważy.

Zresztą skoro pan tak bardzo przejmuje się zdaniem innych ("nie chce robić obciachu" i "jakby to wyglądało") to powiedz mu, że nie zdziwisz się, jeśli goście weselni będą go obgadywać za plecami, że wielki z niego burak, skoro chorą żonę ciągał po weselach, a potem wepchnął do taxi i zamiast się nią opiekować, olał.
Stary 2014-07-21, 11:28   #21
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Nie wierzę w to. Facet się nie zmienia w 5 minut w nieczułego poganiacza niewolnic. Nie jesteś z nami, ani ze sobą szczera, albo miałaś niezłe klapki na oczach. Lub mąż uważa Cię za 'drama queen', która udaje złe samopoczucie i chce w ten sposób utrudnić mu życie (mało prawdopodobne, ale...).
Stary 2014-07-21, 11:32   #22
201803080934
Konto usunięte

po takiej sytuacji facet na wesele by doleciał z wykopu

w ogóle bym z nim nie dyskutowała, tylko kazała się wynosić.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:33   #23
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Lub mąż uważa Cię za 'drama queen', która udaje złe samopoczucie i chce w ten sposób utrudnić mu życie (mało prawdopodobne, ale...).
Wielu facetów widzi w kobietach wyłącznie histeryczki, niestety
Stary 2014-07-21, 11:34   #24
coffee
and cigarettes

Cytat:
No tak, inne Twoje posty ładnie pokazują, że zawsze byłaś dla niego ważna, Ty, Wasze dziecko, Wasze potrzeby, a ta sytuacja jest pierwszą, kiedy Cię olał...
Nie oszukuj się, to nie pierwsza taka sytuacja.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:35   #25
carpediem
Rozeznanie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4739030 4]Wielu facetów widzi w kobietach wyłącznie histeryczki, niestety [/QUOTE]

Otóż to - tak im wygodniej zbyć argument, że kobieta też może mieć swoje zdanie, coś może jej się nie spodobać, może się gorzej poczuć lub nie mieć na coś ochoty...
Stary 2014-07-21, 11:38   #26
kennedy
Zakorzenienie

po co wychodzilas za faceta z ktorym wpadlas? wczesniej swiety nie byl.

teraz tez nie bedzie. no moze, gdybys sie bardziej szanowala a nie dala ustawiac jak mebel... moze to by cos dalo.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:39   #27
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
Otóż to - tak im wygodniej zbyć argument, że kobieta też może mieć swoje zdanie, coś może jej się nie spodobać, może się gorzej poczuć lub nie mieć na coś ochoty...
Ale to już musiałby być skrajny dzwon w tym wypadku Widział przecież, że kobieta rzyga jak kot. Brzuch pod nosem, za oknem upał.
Stary 2014-07-21, 11:43   #28
Minna
Zielona Driada

Nie wiem, czy jesteś szczera, czy nie, czy to faktycznie pierwszy raz... jeśli tak jest rzeczywiście to uważaj bo mąż ma zadatki na pana i władcę, co to sprzeciwu nie znosi, więc musisz go naprowadzić na normalne myślenie.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Jeśli to puścisz płazem, nauczy się, że może stawiać żądania i zachowywać się w taki sposób przy innych okazjach. Powiedz jak się poczułaś, jak to wyglądało z Twojej strony, niech wie i to rozważy.

Zresztą skoro pan tak bardzo przejmuje się zdaniem innych ("nie chce robić obciachu" i "jakby to wyglądało") to powiedz mu, że nie zdziwisz się, jeśli goście weselni będą go obgadywać za plecami, że wielki z niego burak, skoro chorą żonę ciągał po weselach, a potem wepchnął do taxi i zamiast się nią opiekować, olał.

Właśnie, uświadom mu jak się zachował i obserwuj jego reakcję, jak powie, że ma to gdzieś, to dobrze nie będzie. I wydaje mi się, że trochę go bronisz tym jednorazowym wyskokiem.

Stary 2014-07-21, 11:50   #29
RubyFaelivrin
Rozeznanie

I Ty i on jesteście udani, naprawdę... Gdybym była w Twojej sytuacji, wołami by mnie nie zaciągnęli ani do kościoła, ani na wesele. Bo moje zdrowie i moje dziecko są ważniejsze niż to, by jaśnie pan małżonek nie wyszedł na idiotę. W jaki niby sposób miał wyjść na durnia? Bo ciężarna żona się rozchorowała i miałby przez jeden wieczór być sam? Zresztą o czym ja mówię? Jaki sam? Odpowiedzialny, dojrzały do roli męża i ojca mężczyzna, a nie chłoptaś, olałby towarzystwo, imprezę i zajął się własną rodziną. Czy powiesz mu o tym, jak się czujesz z tym co zrobił, że zachował się jak dzieciak, czy nie powiesz, to ja powiem Ci jedno. Pan nadaje się do odstrzału.
RubyFaelivrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-21, 11:53   #30
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RubyFaelivrin Pokaż wiadomość
I Ty i on jesteście udani, naprawdę... Gdybym była w Twojej sytuacji, wołami by mnie nie zaciągnęli ani do kościoła, ani na wesele. Bo moje zdrowie i moje dziecko są ważniejsze niż to, by jaśnie pan małżonek nie wyszedł na idiotę. W jaki niby sposób miał wyjść na durnia? Bo ciężarna żona się rozchorowała i miałby przez jeden wieczór być sam? Zresztą o czym ja mówię? Jaki sam? Odpowiedzialny, dojrzały do roli męża i ojca mężczyzna, a nie chłoptaś, olałby towarzystwo, imprezę i zajął się własną rodziną. Czy powiesz mu o tym, jak się czujesz z tym co zrobił, że zachował się jak dzieciak, czy nie powiesz, to ja powiem Ci jedno. Pan nadaje się do odstrzału.
Do-kła-dnie. Pewnie wielu facetów w takiej sytuacji zaciągnęłoby partnerkę, ale na pogotowie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości