![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nieprzyjemna sytuacja z mężem na weselu
Witam
![]() ![]() (Przepraszam, że momentami pisałam bez polskich znaków, ale klawiatura mi szwankuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nieprzyjemna sytuacja z mężem na weselu
Nie chciał robić obciachu... Największym obciachem jest ten pan, nie dbający o jego kobietę w ciąży.
Zdarzały się podobne sytuacje wcześniej? Jeśli tak, to współczuję, ten typ ciężko się zmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogrubione: o kondycji Waszego związku świadczy to właśnie zdanie. Kłócenie się kontra zamiatanie sprawy pod dywan, jakby nie było niczego pomiędzy. Myślałaś, że się zmieni po ślubie / pod wpływem Twojej ciąży? Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-07-21 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
wańka wstańka
|
Nie sądzę, by kłótnie pomogły w czymkolwiek.
Na pewno warto wytłumaczyć mu o co ci chodzi i jak się poczulad w tej sytuacji. Facet zachował się jak gowniarz zmuszając cię do uczestnictwa w imprezie, w sytuacji gdy byłaś chora. Pytanie czy podobnych sytuacji jest więcej ?
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
W opisywanej sytuacji nie poszłabym wcale ani na ślub ani na wesele.
A fakt że szanowny małżonek zmusił Cię do pójścia - świadczy o nim bardzo źle. Normalnie i......ta. czy pobraliście się bo musieliście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Przykre. Wygląda na to, że dla chłopa ważniejsze jest "co ludzie powiedzą" zamiast "czy z moją żoną wszystko gra".
W jaki sposób zmusił Cię do pójścia na ślub? Złapał za rękę i kazał wsiadać do auta? Jak to wyglądało? (Pytam, bo w moim przypadku pewnie za żadne skarby w takim stanie bym się z domu nie ruszyła, biorąc pod uwagę jeszcze ciążę - obojętnie czy byłby to ślub kolegi męża czy Królowej Elżbiety). Druga sprawa, która świadczy o jego kompletnej niedojrzałości, to wysłanie Cię samej do domu. Facet został, żeby pić i się bawić, a Ty byłaś sama w domu? Z zatruciem i w ciąży? A gdyby coś złego (odpukać w niemalowane) Ci się przytrafiło? Gdybyś przykładowo straciła przytomność? Zero empatii, zero pomyślunku, naprawdę współczuję Ci męża. Często ma takie akcje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Komplikatorka
|
Żona w ciąży wymiotuje jak kot, a ten na weselu zostaje ? Masakra.
A jak byś potrzebowała żeby Cię na IP zawieźć ? A jak byś zasłabła ? Idiota z niego.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Twarda jesteś. Ja bym zdechła w tym upale.
Powiedz mu jak wygląda jego zachowanie w Twoich oczach. A skoro już wiemy, że jesteś twarda, to przy następnej podobnej żenującej akcji w wykonaniu męża, po prostu mu się postaw. Powiedz, że nie zrobisz tego, do czego on Cię zmusza i już. Co Ci zrobi ? ![]() Palant. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Co to znaczy zmuszanie siłą? Obezwładnił Cię, ubrał i wepchnął do auta?
Nie potrzebnie jesteś tak uległa. Pamiętaj, że nie jesteś sama. A szanowny pan mąż to już poniżej czegokolwiek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4738958 6]Twarda jesteś. Ja bym zdechła w tym upale.
Powiedz mu jak wygląda jego zachowanie w Twoich oczach. A skoro już wiemy, że jesteś twarda, to przy następnej podobnej żenującej akcji w wykonaniu męża, po prostu mu się postaw. Powiedz, że nie zrobisz tego, do czego on Cię zmusza i już. Co Ci zrobi ? ![]() Palant.[/QUOTE] ja bym zwymiotowała na pana męża w aucie, to by jej już nigdy do niczego nie zmuszał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zielona Driada
|
Jestem w szoku. Mąż ciągnie na siłę swoją ciężarną, chorą żonę na wesele, bo nie będzie robił z siebie idioty
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-07-21 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ile on ma lat?5?nie zależy mu ani na Tobie,ani na dziecku
![]() Jest totalnie niedojrzały,nieodpowiedzi alny i bez wyobraźni:/Przyjmij wyrazy współczucia... Czy się kłócić?Ja to bym go chyba w zad kopnęła:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jakaś masakra. Gdzie w tym wszystkim jesteś Ty i wasze dziecko? Wasze zdrowie? Obciach to sobie zrobił zostając na tym weselu, zamiast wrócić z ciężarną żoną do domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Musisz naprawę przeprowadzić poważną rozmowę, by nie utrwalić takiego zachowania, jako normy.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą skoro pan tak bardzo przejmuje się zdaniem innych ("nie chce robić obciachu" i "jakby to wyglądało") to powiedz mu, że nie zdziwisz się, jeśli goście weselni będą go obgadywać za plecami, że wielki z niego burak, skoro chorą żonę ciągał po weselach, a potem wepchnął do taxi i zamiast się nią opiekować, olał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
po takiej sytuacji facet na wesele by doleciał z wykopu
![]() w ogóle bym z nim nie dyskutowała, tylko kazała się wynosić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Nie oszukuj się, to nie pierwsza taka sytuacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4739030 4]Wielu facetów widzi w kobietach wyłącznie histeryczki, niestety
![]() Otóż to - tak im wygodniej zbyć argument, że kobieta też może mieć swoje zdanie, coś może jej się nie spodobać, może się gorzej poczuć lub nie mieć na coś ochoty... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
po co wychodzilas za faceta z ktorym wpadlas? wczesniej swiety nie byl.
teraz tez nie bedzie. no moze, gdybys sie bardziej szanowala a nie dala ustawiac jak mebel... moze to by cos dalo.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zielona Driada
|
Nie wiem, czy jesteś szczera, czy nie, czy to faktycznie pierwszy raz... jeśli tak jest rzeczywiście to uważaj bo mąż ma zadatki na pana i władcę, co to sprzeciwu nie znosi, więc musisz go naprowadzić na normalne myślenie.
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Właśnie, uświadom mu jak się zachował i obserwuj jego reakcję, jak powie, że ma to gdzieś, to dobrze nie będzie. I wydaje mi się, że trochę go bronisz tym jednorazowym wyskokiem.
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
I Ty i on jesteście udani, naprawdę... Gdybym była w Twojej sytuacji, wołami by mnie nie zaciągnęli ani do kościoła, ani na wesele. Bo moje zdrowie i moje dziecko są ważniejsze niż to, by jaśnie pan małżonek nie wyszedł na idiotę. W jaki niby sposób miał wyjść na durnia? Bo ciężarna żona się rozchorowała i miałby przez jeden wieczór być sam? Zresztą o czym ja mówię? Jaki sam? Odpowiedzialny, dojrzały do roli męża i ojca mężczyzna, a nie chłoptaś, olałby towarzystwo, imprezę i zajął się własną rodziną. Czy powiesz mu o tym, jak się czujesz z tym co zrobił, że zachował się jak dzieciak, czy nie powiesz, to ja powiem Ci jedno. Pan nadaje się do odstrzału.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.