![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, naliczyła Pani za dużo...
Temat wątku, nasunął mi się w związku z dzisiejszą sytuacją w sklepie.
Robię zakupy, idę do kasy, kasjerka kasuje, ja płace i pakuję, wychodząc Pani mówi, że zapomniałem gum, na co ja iż to nie moje. "Pewnie ktoś inny zapomniał" - powiedziała i odłożyła. Wracam do domu patrzę na paragon - 3 złote doliczone za gumy ![]() No więc idę, całe 10 minut do sklepu i mówię jaka jest sytuacja, że naliczone, że nie brałem, na co Pani mówi, że mi mówiła o nich, ale nie wspomniała, że naliczyła ![]() Jak wy byście zrobili? Czy machnęlibyście ręką, na coś czego nie kupowaliście i nie macie, o wartości 10, 50 groszy, 10 złotych czy tak jak tutaj 3 złotych, albo zwracalibyście każdy niepotrzebny towar niezależnie od jego ceny? Jaki wydatek moglibyście wrzucić w straty z powodu, bo mi się nie chce, bo nie, mam lenia itp.? Co sobie myślicie widząc osobę, która się wam "wpycha" do kasy ze zwrotem towaru X o niewielkiej przecież wartości. Czy waszym zdaniem takie głupie 3 złote było warte krótkiej wycieczki do sklepu na waszym miejscu? Ot taki wątek z ciekawości, i kompletnie nie widziałem jak go nazwać...
![]() |
#2 | |
uparta chmura
|
Dot.: Przepraszam, naliczyła Pani za dużo...
Cytat:
Generalnie powinno zwracać uwagę, niezależnie od kwoty. Dla zasady.
"Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" Abraham Lincoln Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2014-07-08 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
and cigarettes
|
Ja bym zwróciła uwagę przy kasie.
Gdy kasjerka kasuje to jednak kątem oka obserwuję czy nie kasuje czegoś dwa razy, albo nie kasuje mi zakupów innych klientów. Poza tym robię zakupy raczej świadomie, więc wiem +/- ile powinnam zapłacić, więc zauważyłabym od razu różnicę 3 złotych. Pomyłki się zdarzają, ta opisana sytuacja pewnie była właśnie pomyłką. Gdyby chciała Cię wrobić, to pewnie nie wołałaby, że zapomniałeś czegoś, co Ci po kryjomu skasowała. Cytat:
Powinieneś był poczekać aż nikogo przy kasie nie będzie, sam stanąć w kolejce lub próbować wyjaśniać sprawę z innym pracownikiem, który nie jest zajęty obsługiwaniem klientów. A jeśli pytasz o pryzmat kasjerki - nie wiem, nie jestem kasjerką/sprzedawczynią. Strzelam, że przyjęłabym zwrot, bo czemu nie? Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-07-08 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Machnęłabym ręką.
Chyba, że miałabym ostatnie 10 zł to wtedy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mnie wkurza jak zapłacę i powinny mi kasjerki wydać grosz i dać paragon to nie dają dopiero jak widzą że stoję i czekam to to robią z niefajną miną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
uparta chmura
|
Cytat:
Serio, czekasz na 1grosz? I co robisz z tymi groszami? ja mam tego cholerstwa z pół tony po puszkach popakowanie, bo co z tym robić?
![]() |
![]() |
#7 |
mOLDerator
|
Na pewno bym się wkurzyła, natomiast nie wracałabym do sklepu, bo zwyczajnie szkoda mi czasu i życia na takie "pierdoły" za przeproszeniem. Natomiast przy najbliższej okazji powiedziałabym o tej sytuacji w tym sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Serio. Czasem jak mam zapłacić 10.19 zł, to końcówkę rzucam w groszach. Pozbywam się groszówek i nie narażam się na "ojejciu, mogę być winna grosika?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Hmm a nie mogłeś stanąć normalnie w kolejce zamiast "wpychać się"?
![]() Co do zwrócenia, zależy od czasu/sklepu itp. Jeśli byłby to osiedlowy za rogiem, być może bym się wróciła, ale jeśli musiałabym jechać np. do centrum/innej dzielnicy, olałabym temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tematu wątku to chyba bym olała sprawę, no chyba ze takie sytuacje zdarzałyby się kilkakrotnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kiedys w Lidlu robilam malutkie zakupy, kilka produktow. Kasjerka zamiast cebuli wbila mi na kase jablka, roznica znaczaca. Wyszlam ze sklepu, paragon mi sie nie zgadzal, wiec wrocilam. Odstalam swoje w kolejce i wyjasnilam sprawe bez problemu. Wiele zalezy od humoru/zmeczenia itd., ale zazwyczaj staram sie wykasniac takie rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() A czy ja mówię kasjerce, że się czegokolwiek pozbywam? Nie zwykłam przy płaceniu za zakupy tłumaczyć kasjerce, dlaczego płacę za zakupy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jestem leniem, nie chciałoby mi się wracać do sklepu.
aaa, i nie lubię ludzi, którzy się wpychają ''bo ja tylko na chwilkę", a potem trwa to pół godziny ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-07-08 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Serio klient płaci banknotami - źle, "pozbywa się drobnych" - źle. W jaki sposób można płacić, aby nie zirytować kasjera? A co do tematu - pewnie bym nie wróciła, chyba że byłby to sklep, w którym tego typu sytuacja już wcześniej się zdarzyła. Jeden raz mogę coś takiego uznać za wpadkę albo pomyłkę, więcej niekoniecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja bym zrobila tak jak Ty, MAciek
![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Taka sytuacja jak opisana to wzielabym gumy. Tylko ja bym od razu sprawdzila czy nabite na moj paragon, bo paragon ogladam tuz po odejsciu od kasy.
Gdyby raz sie zdarzyla pomylka wielkosci 3zl to bym olala. Drugiego razu juz nie. Jak ktos sie wpycha to moze po miliony sie wpychac a jest bucem. Jak ktos grzecznie stoi w kolejce i potem robi zwrot czy cos tam to moze nawet na grosz robic. Dla kazdego pieniadze maja inna wartosc i nie mi to oceniac. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Aaa i tez mnie wkurza jak musze sie upomniec o paragon. Albo lezy ich stos bo ludzie nie biora a kasjerka nie podaje mi go do reki tylko rzuca w stos i patrz gdzie upadnie albo szukaj swojego. Za ktoryms razem udalam, ze tego nie widzialam i zapytalam o paragon. Ona machnela reka w ten stos... No coz, musiala poszukac. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takim, ktorzy stoja za tym groszem,a nie mam, daje 5 gr albo i 10 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
uparta chmura
|
Niektórzy to myślą, że taka kasjerka, to z tych grosików uzbiera drugą wypłatę
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
To jest również i moja opinia. Ale często nie chce mi się stać w kolejce do biura obsługi klienta żeby się upominać o jakieś złotowe i błędne naliczenie, co niestety zdarza się często w hipermarketach.
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;47217896] Serio klient płaci banknotami - źle, "pozbywa się drobnych" - źle. W jaki sposób można płacić, aby nie zirytować kasjera? .[/QUOTE] Dlatego najlepiej płacić kartą ![]() Edytowane przez Rapsodia Czas edycji: 2014-07-08 o 21:25 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47218034]
Mów za siebie - mnie to bynajmniej nie irytuje. Przynajmniej nie mam problemów z brakiem drobnych w kasie ![]() Ale mnie nie irytuje płacenie drobnymi, tylko samo sformułowanie "pozbędę się" - jakby drobne były pieniędzmi gorszej kategorii. Albo po zapłaceniu drobnymi "o, jak mi lekko w portfelu"... oj żeby wszystko w życiu tak nam ciążyło jak pieniądze ![]() [1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;47217896]A klientów irytują kasjerki o wybujałym ego, które chcą przyczepić się do wszystkiego. [/QUOTE] Bynajmniej nie jest to wybujałe ego tylko brak zrozumienia dla ludzkiego braku szacunku dla pieniądza, w jakimkolwiek nominale on by nie był. Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2014-07-08 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47218937]Ale się czepiasz
![]() ![]() No ja to wiem, Ty to wiesz ale większość ludzi ma zgoła inne podejście... Przyjmuję każdy nominał, choćby to miało być 10 zł w 1-groszówkach, ale jak wydam klientowi 30 zł w 5-złotówkach, bo akurat inaczej nie mam, to mam awanturę że on takiego "szmelcu" nie chce... Ale w sumie to off top się chyba robi... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
zielony stworek
|
Ja to muszę być wybitnie upierdliwy klient,bo czekam zawsze na rachunek,a potem go od razu sprawdzam
![]() Każdy grosz to pieniądz to dlaczego miałabym nie czekać na resztę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Ludzie nie lubią mieć drobnych z dwóch prozaicznych powodów:
- dużo ważą - szybciej się je roztrwoni Ja to rozumiem, na szczęście nigdy nie miałam nieprzyjemności z powodu wydania reszty w drobnych, ale ja kasuję większe kwoty, więc zazwyczaj mam dostatek banknotów, a brak bilonu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.