Nerwy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 20:29   #1
xLandrynka
Raczkowanie

Question

Nerwy.

Nie wiem co się przez ostatni miesiąc ze mną dzieje. Z natury mam problem z opanowaniem swoich nerwów, bardzo chcę lecz nie umiem. Przez moje nerwy zaczynam powoli nie dogadywać się z rodziną. Nie, nie mam tzw. gorszych dni. Wszystko wokół mnie wnerwia, nawet gdy coś stuknie, puknie lub co innego. Nie wiem jak mogę temu zaradzić, a bardzo chcę zachować dobre relacje ze wszystkimi.

Liczę na pomoc. ;x
xLandrynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 21:28   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Dot.: Nerwy.

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 21:35   #3
jeanne92
Raczkowanie

Zgadzam się z Trzepotką, zbadaj hormony. Zachowywałam się podobnie, a później się okazało, że mam chorą tarczycę.

Jak coś cię wkurza, to polecam wyjście na chwilę do łazienki, kilka głębszych oddechów i uspokojenie się.

Edytowane przez jeanne92
Czas edycji: 2014-07-23 o 21:37
jeanne92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 21:36   #4
poshh
Zadomowienie

wiadomo warto zrobić badania, ale może nic nie wyjść, może po prostu masz taką naturę jak ja- choleryk i nerwus. ja biorę nervosol, czasem trochę większą dawkę niż każą i jestem spokojniejsza, choć czasem mnie troszkę zamulił, ale lepsze to niż chęć rzucania przedmiotami joga i melisa mi nie pomogły

Edytowane przez poshh
Czas edycji: 2014-07-23 o 21:38
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 21:44   #5
xLandrynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Zawsze. Nie mogłam nigdy uspokoić nerwów i przez to wiele rzeczy się kończyło. Moje nerwy ostatnio stały się coraz słabsze gdyż przez pół roku roku ktoś się nimi po prostu ''bawił'' i robił wszystko by tylko mnie zdenerwować. Co do waszych rad oczywiście je zastosuję bo według mnie tak dłużej nie może być.
Stary 2014-07-24, 00:05   #6
toy123
Raczkowanie

Poszłabym do psychologa/psychiatry. Określenie nerwica co prawda wyszło już z obiegu, są to po prostu zaburzenia emocjonalne i lękowe, często powiązane z depresją. Idź, prawdopodobnie na początku dostaniesz jakieś leki które uspokoją Twoje nerwy i wyciszą. Terapia mogłoby być pomocna , by wtedy dociec przyczyny tych nerwów, stanu napięcia. Aczkolwiek tak jak mówią moje poprzedniczki może to być sprawa związana z hormonami lub zaburzeniami działania jakiegoś narządu. Chociaż najczęściej leży to w psychice, wszystkie inne dolegliwości fizyczne mogą być też somatyczne, być tylko czynnikiem ubocznym , a nie przyczyną.
toy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-24, 09:17   #7
xLandrynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez toy123 Pokaż wiadomość
Poszłabym do psychologa/psychiatry. Określenie nerwica co prawda wyszło już z obiegu, są to po prostu zaburzenia emocjonalne i lękowe, często powiązane z depresją. Idź, prawdopodobnie na początku dostaniesz jakieś leki które uspokoją Twoje nerwy i wyciszą. Terapia mogłoby być pomocna , by wtedy dociec przyczyny tych nerwów, stanu napięcia. Aczkolwiek tak jak mówią moje poprzedniczki może to być sprawa związana z hormonami lub zaburzeniami działania jakiegoś narządu. Chociaż najczęściej leży to w psychice, wszystkie inne dolegliwości fizyczne mogą być też somatyczne, być tylko czynnikiem ubocznym , a nie przyczyną.
Dziękuje za odpis. Pójdę i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Stary 2014-07-24, 10:45   #8
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Mam ostatnio podobnie, skladam to troche na te upaly, bo to one dzialaja na mnie jak plachta na byka. W upal jestem wiecznie spocona (prysznic 10 razy dziennie, a po chwili znow sie lepisz ), spuchnieta i podminowana. Kazdy drobiazg mnie wkurza.
Moze na ciebie tez tak pogoda dziala?
A pomijajac upal-sa dni, gdy zachowuje sie jak ty, bez wyrazniej przyczyny. Wszystko, po prostu wszystko mnie wtedy denerwuje.
Mam problemy z tarczyca, ale biore lek. Nie wiem skad to sie moze brac.
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-24, 23:01   #9
xLandrynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna_maciejka Pokaż wiadomość
Mam ostatnio podobnie, skladam to troche na te upaly, bo to one dzialaja na mnie jak plachta na byka. W upal jestem wiecznie spocona (prysznic 10 razy dziennie, a po chwili znow sie lepisz ), spuchnieta i podminowana. Kazdy drobiazg mnie wkurza.
Moze na ciebie tez tak pogoda dziala?
A pomijajac upal-sa dni, gdy zachowuje sie jak ty, bez wyrazniej przyczyny. Wszystko, po prostu wszystko mnie wtedy denerwuje.
Mam problemy z tarczyca, ale biore lek. Nie wiem skad to sie moze brac.
Wypróbuj Etiaxil mi bardzo pomógł jeżeli chodzi o pot, bo miałam ten sam problem co Ty teraz. Może i przez tą pogodę tak jest, nic mi się nie chce do tego głowa od słońca i skwaru boli. Ja planuję zapisać się do psychologa, by może coś poradził.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości