|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Nerwy.
Nie wiem co się przez ostatni miesiąc ze mną dzieje. Z natury mam problem z opanowaniem swoich nerwów, bardzo chcę lecz nie umiem. Przez moje nerwy zaczynam powoli nie dogadywać się z rodziną. Nie, nie mam tzw. gorszych dni. Wszystko wokół mnie wnerwia, nawet gdy coś stuknie, puknie lub co innego. Nie wiem jak mogę temu zaradzić, a bardzo chcę zachować dobre relacje ze wszystkimi.
Liczę na pomoc. ;x |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nerwy.
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Trzepotką, zbadaj hormony. Zachowywałam się podobnie, a później się okazało, że mam chorą tarczycę.
Jak coś cię wkurza, to polecam wyjście na chwilę do łazienki, kilka głębszych oddechów i uspokojenie się. Edytowane przez jeanne92 Czas edycji: 2014-07-23 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
wiadomo warto zrobić badania, ale może nic nie wyjść, może po prostu masz taką naturę jak ja- choleryk i nerwus. ja biorę nervosol, czasem trochę większą dawkę niż każą i jestem spokojniejsza, choć czasem mnie troszkę zamulił, ale lepsze to niż chęć rzucania przedmiotami
![]() Edytowane przez poshh Czas edycji: 2014-07-23 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zawsze. Nie mogłam nigdy uspokoić nerwów i przez to wiele rzeczy się kończyło. Moje nerwy ostatnio stały się coraz słabsze gdyż przez pół roku roku ktoś się nimi po prostu ''bawił'' i robił wszystko by tylko mnie zdenerwować. Co do waszych rad oczywiście je zastosuję bo według mnie tak dłużej nie może być. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Poszłabym do psychologa/psychiatry. Określenie nerwica co prawda wyszło już z obiegu, są to po prostu zaburzenia emocjonalne i lękowe, często powiązane z depresją. Idź, prawdopodobnie na początku dostaniesz jakieś leki które uspokoją Twoje nerwy i wyciszą. Terapia mogłoby być pomocna , by wtedy dociec przyczyny tych nerwów, stanu napięcia. Aczkolwiek tak jak mówią moje poprzedniczki może to być sprawa związana z hormonami lub zaburzeniami działania jakiegoś narządu. Chociaż najczęściej leży to w psychice, wszystkie inne dolegliwości fizyczne mogą być też somatyczne, być tylko czynnikiem ubocznym , a nie przyczyną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mam ostatnio podobnie, skladam to troche na te upaly, bo to one dzialaja na mnie jak plachta na byka. W upal jestem wiecznie spocona (prysznic 10 razy dziennie, a po chwili znow sie lepisz
![]() Moze na ciebie tez tak pogoda dziala? A pomijajac upal-sa dni, gdy zachowuje sie jak ty, bez wyrazniej przyczyny. Wszystko, po prostu wszystko mnie wtedy denerwuje. Mam problemy z tarczyca, ale biore lek. Nie wiem skad to sie moze brac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.