![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Piękne i Zgrabne Panny Młode - wiosna/lato 2014
Witajcie
![]() Jeśli Twój ślub zbliża się wielkimi krokami ![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że każda kobieta oczekująca na swój ślub wie mniej więcej jak chciałaby wyglądać w Ten Dzień . Piękna suknia, fryzura, makijaż, ale przede wszystkim ciało w którym dobrze się czujemy lub wręcz czujemy się wspaniale ![]() ![]() Dość marudzenia, dość odkładnia wszystkiego na potem ![]() Zapraszam do dołączenia do grupy ![]() Podajcie swój wzrost, wagę wiek, termin ślubu ![]() ![]() w grupie raźniej ![]() Jeśli chodzi o mnie ![]() waga: 51,5 wzrost: 160 cel: smuklejsze ciało, waga 47kg, ale tak naprawdę chciałabym, żeby ta waga nie były najważniejszym wyznacznikiem. termin ślubu - lipiec 2014 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne i Zgrabne Panny Młode - wiosna/lato 2014
hejj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jesienno Barwna przy wzroście 160cm i wadze 47 będziesz miała niedowagę
myboyismine masz 172 cm wzrostu i 55kg to tez bedzie niedowaga Macie BMI w normie, przy dolnej granicy po co chcecie sie odchudzac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wolę pracować nad i kontrolować % skład ciała : wody, mięśni, tłuszczu niż liczyć troszkę przestarzałą metodą BMI.
Czytałam i słyszałam nie raz, że BMI nie jest wyrocznią. Oczywiście jest jakimś punktem odniesienia. Osoba która wygląda szczupło może mieć zawyżone BMI bo na przykład jest umięśniona, a jak wiadomo - mięśnie ważą więcej. Do wszystkiego trzeba podchodzić z głową ![]() Ja tam mogę ważyć nawet 60 ![]() Edytowane przez Jesienno Barwna Czas edycji: 2013-11-10 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Hej,
można dołączyć? Jestem letnią PMką 2014 - 28.06 ![]() ![]() Odchudzanie zaczęłam 3 tygodnie temu, na dzień dzisiejszy wygląda to tak: wzrost 175 cm waga 77,3 kg cel 62-65 kg do 19.06.2014 r. Jeśli chodzi o dietę to nie stosuję w zasadzie żadnej konkretnej, po prostu staram się uważać na to co i ile jem. Natomiast jeśli chodzi o ćwiczenia to staram się ćwiczyć w planie: 3 dni treningu - 1 dzień przerwy. Jestem na 22 dniu wyzwania przysiadów i brzuszków, mam pierwsze spadki w cm i pracuję dalej, żeby na ślubie i weselu wyglądać jak 1.000.000 $ i tak się czuć. Pozdrawiam i mam nadzieję, że mnie przygarniecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
bmi nie zawsze jest adekwatne do tego jak się wygląda, więc nie am co tak na niego patrzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej!
28.08.2014 - wielki dzień zbliża się wielkimi krokami... chcę wrócić do swojej właściwej wagi tzn ok 60kg. Nie oczekuję cudów tym bardziej, że pcos i niedoczynność tarczycy nie pomagają... Zaczynam jeść lekko i zdrowo opierając się na diecie 3d chili. Moja waga 72,8 (już schudłam 1,2 ![]() Wzrost 166 Cel: być szczęśliwą i piękną w Dniu Ślubu - bez kompleksów (głównie tłuszczyk na rękach mnie dobija) Pozdrawiam i życzę wszystkim sukcesów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Fajnie, że jest nas co raz więcej ![]() Ja jutro też sama napiszę nieco więcej ![]() Dziś byłam w pracy i padam ![]() ![]() Czy kiedyś już ważyłyście/wyglądałyście tak jak oczekujecie wyglądać w dzień ślubu? ![]() Miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
W zasadzie ja chcę osiągnąć po prostu wagę między 65 a 62 kg.
Jeśli chodzi o zmiany w odżywianiu to przede wszystkim muszę ograniczyć przekąski między jedzeniem, bo właśnie podjadanie mnie zabija, a tak poza tym to niezbyt dużo zmian muszę wprowadzić do odżywiania. Staram się jeść 4-6 posiłków dziennie, piję dużo wody i herbat różnego rodzaju, nie piję słodkich napojów ani przetwarzanych soków (chyba, że rano nie mam czasu na herbatę to wtedy sok, ale to rzadko). Co do ćwiczeń to zamierzam trzymać się dalej mojego planu: wyzwanie przysiadów, wyzwanie brzuszków, różne filmiki z youtube: Tiffany Rothe, Mel B, Ewa Chodakowska i skakanie na skakance. Jeśli chodzi o to czy już kiedyś wyglądałam tak jak chciałabym wyglądać na swoim ślubie to tak - w dość odległych czasach - 10 lat temu;-) jak byłam w gimnazjum. Od tego czasu przytyłam jakieś 15 kg i teraz chciałabym się ich pozbyć. Wizualnie to po prostu chcę mieć płaski brzuch, fajne jędrne pośladki i szczupłe uda. Ach no i oczywiście szczupłe ramiona... To chyba tyle o mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2013-11-11 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ojj na samym początku już taka cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
No właśnie, cisza jak po śmierci organisty;-)
Dziewczyny, co z Wami? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Ślub- lipiec 2014 Wzrost- 169 cm Waga- 73,5 kg (spadło już z 78 kg) Cel- 58 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim,
Nie piszę ostatnio, ale czytam ![]() Dziś do pracy na 10h a teraz 5 minut na poranna kawę. Fajnie, że jest nas co raz więcej ![]() Nawet jakby się waliło i paliło ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj 12 godz w pracy, za chwile znowu muszę wyjść.. gdzie tu czas dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja nawet w weekend pracuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Ja pracuję od pon. do pt. a w sobotę i niedzielę mam studia podyplomowe... Nie co weekend co prawda, ale po tygodniu pracy jest masakra jak trzeba wstać o 5.30...
Nie ma co narzekać!!! Mamy wyglądać na naszych ślubach jak 1.000.000 $ a to wymaga pracy;-) Moje motto z Avatara: Chcesz mieć płaski brzuch? Trenuj albo narysuj sobie pępek na plecach :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak z sukniami? Macie juz, czy dopiero zaczynacie sie rozglądać?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja już mam wybraną suknię
![]() Moja będzie szyta na miarę, dzisiaj miałam podpisywać umowę, ale okazało się, że mój salon jest zamknięty, bo mają urlop, także będę musiała poczekać jeszcze 2 tygodnie do wolnego popołudnia, żeby to załatwić. A powiedzcie mi Dziewczyny, czy stosujecie jakąś konkretną dietę? Ja mam w planie zacząć od poniedziałku liczyć spożywane kalorie, ale muszę ułożyć sobie od razu plan żywieniowy na cały tydzień, więc zajmę się tym na weekend. Liczyłam sobie zapotrzebowanie kaloryczne i wyszło mi 2600 kcal na dobę, żeby utrzymać tą wagę, którą mam, planuję zjechać do 1800 kcal na redukcję. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43721797]Ja już mam wybraną suknię
![]() Moja będzie szyta na miarę, dzisiaj miałam podpisywać umowę, ale okazało się, że mój salon jest zamknięty, bo mają urlop, także będę musiała poczekać jeszcze 2 tygodnie do wolnego popołudnia, żeby to załatwić. A powiedzcie mi Dziewczyny, czy stosujecie jakąś konkretną dietę? Ja mam w planie zacząć od poniedziałku liczyć spożywane kalorie, ale muszę ułożyć sobie od razu plan żywieniowy na cały tydzień, więc zajmę się tym na weekend. Liczyłam sobie zapotrzebowanie kaloryczne i wyszło mi 2600 kcal na dobę, żeby utrzymać tą wagę, którą mam, planuję zjechać do 1800 kcal na redukcję.[/QUOTE] Ojj tak, suknia to zdecydowanie najlepszy motywator ! ![]() Ja nie stosuję żadnej konkretnej diety. Wyeliminowałam słodycze (czasem jem gorzką czekoladę w ramach II śniadania), fast foody i ogólnie staram się jeść mniej. I takim sposobem spadło mi już prawie 5 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Słodyczy też nie jem, chociaż czasem do kawy pozwalam sobie na jakieś łakocie z piekarni - nie umiem się powstrzymać. Ale jak już sobie zaplanuję jadłospis na cały tydzień to nie będzie miejsca na takie podjadanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór,
Niestety ostatnio jestem zabiegana i nie zawsze udaje mi się trzymać wyznaczonych celów ![]() Na chwilę obecną moja waga nie idzie ani w górę ani w dół. Ale dlaczego miałaby iść skoro od tygodnia nie ćwiczę. Padam na pyszczek. dobranoc !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43722419]To gratuluję spadku. Ja póki co na wadze nie straciłam ani grama, ale za to w obwodach - 15 cm
![]() Słodyczy też nie jem, chociaż czasem do kawy pozwalam sobie na jakieś łakocie z piekarni - nie umiem się powstrzymać. Ale jak już sobie zaplanuję jadłospis na cały tydzień to nie będzie miejsca na takie podjadanie ![]() 15 cm?? Super! To za sprawą Ewki, czy ćwiczysz coś innego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
To moze i ja spróbuje z nimi pocwiczyc
![]() Niestety jestem straszliwym leniem i wszystkie ćwiczenia są dla mnie za karę, no ale czego sie nie robi, zeby pięknie wyglądać w dniu ślubu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do lenistwa to wiem o czym mówisz, ale wiem też że żadna dieta nie przyniesie efektów bez regularnych ćwiczeń także ja się mobilizuję jak tylko mogę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze sukni nie mam...nawet nie mierzyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;43736980]Z własnego doświadczenia już wiem, że marzenia to jedno, a jak mierzysz to podoba Ci się coś zupełnie innego. Tak było w moim przypadku i Panie w salonie mówiły, że 90% klientek tak ma:-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] słyszałam o tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
![]() Jak dobrze, że już weekend. W końcu trochę pospałam. Niestety ostatnio borykam się z bezsennością (kilka h w nocy nie śpię...) i w ciągu dnia często jestem bez energii i mam problem z koncentracją. Teraz piję poranną kawę- to taki mój codzienni rytuał ![]() Co do odżywiania i ćwiczeń to ostatnio trochę kiepsko z tym. W ostatnim tygodniu nie ćwiczyłam i nie jadłam do końca regularnie i wartościowo... Dziś waga pokazała 51,1 i wiem, że nawet przy 161 nie jest to dużo, ale wciąż jestem bezkształtną masą ![]() ![]() Co do moich nawyków żywieniowych: - nie piję soków i napojów gazowanych - nie jem mięsa od 10 lat - słodycze rzadko, ale zdarza się ![]() - nie słodzę, ewentualnie raz dziennie max kawę mieloną wypijam z ok 1,5 łyżeczką cukru - nie piję do posiłków - staram się jeść chlebek żytni razowy bez zbędnych dodatków - nie jem po ok 18, później nie czuję się głodna, a i wcześnie kładę się spać W mojej kuchni znajdują się otręby, płatki owsiane, len, morwa biała, ocet jabłkowy, czerwona, zielona herbata... ale nie zawsze sięgam po to systematycznie...ale staram się. U mnie w domu rodzinnym jadło się dużo, o każdej porze, wszystko ![]() Moim problemem jest brak systematyczności i to nie tylko w ćwiczeniach ale i innych aspektach życia. Jeśli już ćwiczę to jakiś fitness a w domu skalpel 1 i raz spróbowałam skalpel 2 ![]() ![]() Wyliczyłam, że bez ćwiczeń dla redukcji powinnam jeść ok 1300kcal, z ćwiczeniami ok 1800kcal. Ostatnio tych kcal w ogóle nie liczę, po prostu wszystko "na oko" ![]() Dla mnie trzymanie się diety i ćwiczeń nie jest najgorsze (chociaż też jest wyzwaniem i wymaga wytrwałości) tylko to gdy mimo tego wszystkiego waga/ciało się nie zmienia. Za szybko się poddaję ![]() ![]() Czy Wy nawet jak nie chudniecie w kg to widzicie zmiany w ciele po ubraniach lub od innych? ![]() P.S w środę byłam na zabiegu TCA ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.