|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prośba o ocenę zdjęć
Witam wszystkich :wink:
Zajmuję się fotografią od ponad 2 lat , z pierwszą lustrzanką od roku. Zwracam się z prośba do profesjonalnych fotografów o ocenę moich zdjęc, gdyż tak naprawdę nie wiem na jakim poziomie jestem i jakiej jakości są zdjęcia. Czytam, praktykuje , uczę się sama, tak więc zależy mi na ocenie innych, czy to ma jakiś sens, czy może to tworzyć dalszą drogę w tej dziedzinie etc.... Załączam kilka zdjęć , pozdrawiam Anna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prośba o ocenę zdjęć
O estetyce pewnie wypowie się sporo osób, więc ja pomówię o technice
![]() "Ślubne": w pełni widać, że na razie to aparat decyduje co i jak pokazać, a nie Ty, nie uważasz, że przydałoby się lekkie rozjaśnienie twarzy głównych bohaterów dnia? ![]() Może jeszcze zapytam, dlaczego zdecydowałaś się obciąć palce pani młodej, i zostawić spory kawałek nieba nad jej głową? "Dłonie" - znowu aparat wiedział lepiej od Ciebie co ma być głównym elementem zdjęcia, i na ten element ustawił ostrość? "Kieliszki" - fajne, ale coś mi nie pasuje ostrość, jakoś nie umiem jej znaleźć... "Dwa kwiatki" - to zdjęcie świadczy o tym, że potrafisz patrzeć ![]() "Jeden kwiatek" - może jak pójdziesz tą drogą zyskasz nieśmiertelną sławę, jak autor najdroższego zdjęcia na świecie ( http://fotoblogia.pl/2011/11/10/najd...easa-gurskiego ), w Twoim też widać zamiłowanie do symetrii, może następną modą będą centralne kadry? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
ja uważam, że najlepsze zdjęcia to:
- dziewczynka jedząca tort (we włosach kwiatek, na talerzu kwiatek ![]() - chłopiec, choć tu szkoda, że ostrość jest tylko na 1 oku Widać, że myślisz w trakcie robienia zdjęć i masz wrażliwość, więc nie rezygnuj, zwłaszcza jeśli sprawia Ci to radochę. Dużo czytaj, dużo oglądaj i będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Dziękuję za obszerną wypowiedź
![]() Właśnie próbuje sobie teraz wyobrazić kadry z punktu widzenia Pani i dochodzę do wniosku , że wygladałoby to znacznie lepiej, Niestety wyszło jak wyszło, postaram się popracować nad tym ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.