Jestem tylko jego zabawką - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 18:17   #1
NekoSan
Przyczajenie

Jestem tylko jego zabawką

Witajcie, mam pewien problem.
Otóż kilka dni temu dowiedziałam się o kłamstwach mojego chłopaka, wszystko powiedziała mi siostra, a ona wie od znajomych. Byłoby ok, gdyby nie to, że te kłamstwa ciągną się od początku naszego związku, a to już ponad 3 lata :'( Najbardziej dotknęło mnie to, że sam zabrania mi niemal wszystkiego, zwłaszcza jednej rzeczy, błahej z pozoru, a dla niego to fundamentalne. Utwierdzał mnie w przekonaniu, że tego (czyli to, na co mam zakaz) nie robi, byłam święcie przekonana, że skoro sam mi zabrania to on chyba nie... ale jednak. Kiedy mu powiedziałam, że znam prawdę, cała winą obarczył mnie. On nigdy nie potrafi przyznać się do błędu, nigdy za nic nie przeprosił, tylko ja ślepa dla ratowania związku brałam wszystko na siebie. Teraz wiem, że to już koniec, nie potrafię sobie z tym poradzić, bo bardzo go kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Ale z drugiej strony nie mogę go za to przepraszać.
Dodam jeszcze, że cierpię na głęboką depresję i może się to źle skończyć.
NekoSan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 18:52   #2
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Jestem tylko jego zabawką

Cytat:
Napisane przez NekoSan Pokaż wiadomość
Otóż kilka dni temu dowiedziałam się o kłamstwach mojego chłopaka, wszystko powiedziała mi siostra, a ona wie od znajomych. Byłoby ok, gdyby nie to, że te kłamstwa ciągną się od początku naszego związku, a to już ponad 3 lata :'( Najbardziej dotknęło mnie to, że sam zabrania mi niemal wszystkiego, zwłaszcza jednej rzeczy, błahej z pozoru, a dla niego to fundamentalne. Utwierdzał mnie w przekonaniu, że tego (czyli to, na co mam zakaz) nie robi, byłam święcie przekonana, że skoro sam mi zabrania to on chyba nie... ale jednak. Kiedy mu powiedziałam, że znam prawdę, cała winą obarczył mnie. On nigdy nie potrafi przyznać się do błędu, nigdy za nic nie przeprosił, tylko ja ślepa dla ratowania związku brałam wszystko na siebie. Teraz wiem, że to już koniec, nie potrafię sobie z tym poradzić, bo bardzo go kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Ale z drugiej strony nie mogę go za to przepraszać.
Przeczytaj pogrubione w kontekście :"bardzo go kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego". Serio?

Teraz pomyśl, czy dla kogoś takiego warto wpadać w depresję.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 18:55   #3
201607111028
Konto usunięte

A cóż on takiego robi, czego Tobie nie wolno?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 19:39   #4
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

A mogłabyś napisać bardziej konkretnie?
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 19:49   #5
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Masz to na co się godzisz.
Nie pisz bredni o miłości, bo miłości tu nie ma. Jest irracjonalny strach, że odejdzie ktoś, kto w Twoim życiu nie powinien się znaleźć.
Trwałaś w nieszczęśliwym związku na własne życzenie i w gruncie rzeczy chciałaś, by tak to wyglądało. Przez cały czas trwania relacji brałaś całą winę na siebie więc skąd zdziwienie, że kolejny raz ją na Ciebie zrzucił?
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 19:57   #6
bernikula
mOLDerator

Ciężko jest cokolwiek powiedzieć, bo nie wiadomo jakiej "rangi" są te zakazy. Osobiście pomyślałam sobie o takich sytuacjach, że np. zabrania Ci wychodzić ze znajomymi, a sam to robi za plecami. Klasyk. No, ale wróżką nie jestem, więc tak jak napisałam- ciężko doradzić.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 20:08   #7
justynkag10
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NekoSan Pokaż wiadomość
Otóż kilka dni temu dowiedziałam się o kłamstwach mojego chłopaka, wszystko powiedziała mi siostra, a ona wie od znajomych. Byłoby ok, gdyby nie to, że
te kłamstwa ciągną się od początku naszego związku, a to już ponad 3 lata :'( Najbardziej dotknęło mnie to, że sam zabrania mi niemal wszystkiego, zwłaszcza jednej rzeczy, błahej z pozoru, a dla niego to fundamentalne. Utwierdzał mnie w przekonaniu, że tego (czyli to, na co mam zakaz) nie robi, byłam święcie przekonana, że skoro sam mi zabrania to on chyba nie... ale jednak. Kiedy mu powiedziałam, że znam prawdę, cała winą obarczył mnie. On nigdy nie potrafi przyznać się do błędu, nigdy za nic nie przeprosił, tylko ja ślepa dla ratowania związku brałam wszystko na siebie. Teraz wiem, że to już koniec, nie potrafię sobie z tym poradzić, bo bardzo go kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Ale z drugiej strony nie mogę go za to przepraszać.
Nie mam pytań, skoro zakładasz, że kłamstwo może być ok.

Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Książki 31/2016r.
Filmy 462/2016r.

2017r.:
Filmy - 305

justynkag10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 22:20   #8
Minna
Zielona Driada

Dowiedziałaś się, że facet okłamuje Cię od początku trwania związku i zamiast wściekłości masz stan depresyjny?? Masz zakaz ? jestem bardzo ciekawa na co. Jesteś jego dzieckiem, że wydaje Ci zakazy i nakazy?

Powinnaś się cieszyć, że jego draństwo wyszło z ukrycia. Choć sadząc po tym co piszesz, to było ono widoczne od początku. To nie jest normalne, że zawsze bierzesz winę na siebie i jesteś z kimś, kto nie umie się przyznać do błędu, obarcza Cię winą o wszystko.

Ty go nie kochasz. Boisz się zostać sama to wszystko.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 23:11   #9
IgnisDivine
Wtajemniczenie

Zasmuca mnie to, że niektóre dziewczyny nie mają własnego zdania. NIe umieją się postawić partnerowi, powiedzieć, że jak mu sie nie podoba to niech spada na drzewo, uplecie se tam chatkę z lian, je banany i sika na przechodniów...
To co opisujesz to MIŁOŚCIĄ, z całym szacunkiem, nie jest. Nie wiem jak bardzo trzeba być zaślepionym, żeby się nie poczaić, że kiedy ktoś Ci czegoś ZABRANIA to to bynajmniej nie jest miłość Można sugerować, mówić, że wolałoby się, żeby dana osoba nie robiła tego czy tamtego, ale zabraniać :x ? Bo się ma takie widzimisię?
Ciekawa jestem jeszcze, czegóż on Ci tak bardzo zabrania.
No i jeszcze najpierw Ci zabrania a potem zrzuca na Ciebie winę?!
Jesteś z nim trzy lata i nie poczaiłaś się z jakim typem masz do czynienia?! Nie uwierzę w to :x

Wymiankowo wielkie!

Edytowane przez IgnisDivine
Czas edycji: 2014-08-12 o 23:12
IgnisDivine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 23:13   #10
vicky_
Zakorzenienie

z jakiej racji on w ogóle Ci zabrania czegokolwiek? i przede wszystkim, dlaczego Ty nie reagujesz?
to NIE jest miłość, to NIE jest związek, nie tak to powinno wyglądać. tak jak pisały dziewczyny- trwasz w związku ze strachu przed tym, co zrobisz bez niego. spróbuj, a uwierzysz, że to nie koniec świata. dam sobie rękę uciąć, że spotkasz faceta, który pokaże Ci, jak powinna wyglądać zdrowa relacja.
uciekaj, wystarczająco dużo czasu już straciłaś. powodzenia!
Stary 2014-08-13, 01:23   #11
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Dziwne. Nie wyobrażasz sobie życia bez faceta, który kłamie, pewnie nie raz manipuluje, ma Cię za zabawkę? Niezły sposób samoumartwienia, czy tam pokuty.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 01:54   #12
Shannon_16
Zakorzenienie

Gdyby mi facet czegoś zabronił to bym go wyśmiała. Ten twój, nie dość, że Cię ogranicza to jeszcze od samego początku oszukuje i obwinia. Uciekaj od tego typa jak najdalej. Wystarczy, że zmarnowałaś 3 lata
Shannon_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 06:30   #13
201803290936
Konto usunięte

Desperacja, żeby "mieć chłopa" Cię w końcu zniszczy. Zacznij od zrozumienia, że nie musisz być w związku i sama w sobie jesteś wartościowa i możesz być wręcz szczęśliwsza, a nie odwrotnie. Nikt Ci nie pomoże, jeżeli Ty sobie nie będziesz chciała pomóc. Nie masz jakichś inteligentnych (nie zdesperowanych) znajomych w otoczeniu? Czy wszystkie kontakty głupio pourywałaś "dla dobra związku"?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 12:16   #14
undefined90
Raczkowanie

Jestem ciekawa czego Ci zabronił... :P Może rozwiejesz nasze wątpliwosci? Bo jesli jest to cos w stylu 'zabronił mi rozmawiac z kolegami' to ja nie mam więcej pytan :P
undefined90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 13:47   #15
semprebambino
Wtajemniczenie

Za mało informacji podałaś na temat tego zakazu.
I też nie rozumiem, kim on jest żeby czegoś ci zakazywać.

Stany depresyjne są tym bardziej motywacją żeby zostawić gnoja, przecież jak będzie dalej bawił się tobą jak to nazwałaś w tytule, pogłębią się. Powinnaś iść do lekarza a nie na siłę ciągnąć związek z powodu choroby...
semprebambino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 15:26   #16
Fortuna1
Zakorzenienie

Uciekaj od niego, to przez niego wpadasz w dalszą depresję. Zniszczył Cię psychicznie...
Stary 2014-08-13, 17:21   #17
allmode
Wtajemniczenie

Czy "głęboka depresja" została stwierdzona przez psychiatrę, leczysz się, chodzisz na terapię? Czy sama się zdiagnozowałaś? Pytam po prostu z ciekawości, wiele osób mianem depresji określa stany gorszego samopoczucia psychicznego, chandrę, mocniejszy stres i jego odreagowanie itd.

Tkwisz 3 lata w związku z kimś, kto Ci nakazuje, co masz robić, okłamuje i w ogóle wydaje się jakimś mocno nieciekawym typem, a Ty życia sobie nie wyobrażasz? Przemyśl to sobie dogłębnie, bo krzywdzisz sama siebie.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 17:51   #18
semprebambino
Wtajemniczenie

Też pomyślałam że ta depresja to zwykły smutek, no cóż nie podchodzisz do związku jak dorosła kobieta: "nie wyobrażam sobie życia bez niego", słuchanie zakazów, więc stawiam że jesteś nastolatką która wyolbrzymia zwykłą handre. Mogę się mylić ale jeśli nie to jak odetniesz się od drania,dasz sobie czas to na pewno minie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-14, 10:39   #19
Karena 73
Kobieta z klasą

Chyba nie chodzi o palenie fajek?

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości