|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Nieprzyjemny zapach w szafie.
Cześć
![]() Mam do Was wielką prośbę! Otóż jakieś dwa miesiące temu wynajęłam małe mieszkanko ![]() Znacie jakieś SPRAWDZONE sposoby by pozbyć się mojego problemu? Proszę pomóżcie mi. Nakupowałam już mnóstwo zapachów ![]() Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieprzyjemny zapach w szafie.
Gdzieś słyszałem, że róża jerychońska (tak się chyba zwała) ma ponoć dobre właściwości jeśli chodzi o usuwanie zapachu papierosów.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Do szafy tego nie próbowałam ale do kanap czy lodówki owszem i działa. Wyjmij wszystko z szafy a dno posyp dużą ilością sody oczyszczonej, zostaw na minimum 12 godz. Potem po prostu odkurz. A i jeszcze jedno pytanie może głupie ale czy umyłaś porządnie cała szafę? Sama pale i wiem jak osad z fajek zostaje się na moich meblach, raz na jakiś czas, każda powierzchnie mebli na zewnątrz i wewnątrz myje dokładnie woda z płynem do naczyń a następnie poleruje cyprysikiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
może woda z octem?
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mam podobny problem tylko zapach/smrodek nie jest pofajkowy tylko bardziej niezidentyfikowany, a szafa wbudowana w ściany. Przez długi czas miałam zdjęte drzwi, ale wnerwiał mnie nie nieustanny widok wieszaków z ubraniami. Teraz ratuję się odświeżaczami w żelu i woreczkami z kawą ziarnistą tudzież mieloną. Trochę pomaga ale szału nie ma.
Ciekawy wydaje się pomysł z sodą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dobre też są goździki - wytępiły całkowicie zapach stęchlizny, więc na ten smrodek też może pomogą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Miałam poszukać w necie dziś na ten temat, bo ja też niedawno wprowadziłam się do nowego mieszkania, z tym, że u nas jest zakaz palenia na szczęście
![]() Słyszałam kiedyś o woreczkach napełnionych sodą, może spróbuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.