Proszę o radę:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-11, 10:58   #1
Panna_X_Y_Z
Przyczajenie

Proszę o radę:)

Cześć Dziewczyny

Wiem, że na tym forum znajduje się mnóstwo mądrych Kobiet które chętnie dzielą się swoimi spopstrzeżeniami i doświadczeniem , dlatego postanowiłam się Was doradzić, gdyż moja zdolność postrzegania uległa znacznemu ograniczeniu z powodu... emocji

Ale do rzeczy: ok. miesiąc temu poznałam pewnego chłopaka na portalu społecznościowym, skądś go kojarzyłam, na spotkaniu okazało się, że to jest chłopak ktrego kilka lat wcześniej poznałam u naszych wspólnych znajomych. Juz wtedy zrobil na mnie niemale wrazenie i ujal mnie swoja osoba , to wrazenie potwierdzilo sie przy kolejnym spotkaniu.

Na samym spotkaniu bylo naprawde fajnie (przynajmniej mi), myślałam, że jemu również tymbardziej, że zaproponował abym została dłużej i że odwiezie mnie dość spory kawał km do domu. Więc zostałam.

Po spotkaniu, gdy się kontaktowaliśmy już widziałam , że jest coś nie halo. On pierwszy napisał, on pierwszy się odzywał ale czułam podskórnie, że coś jest nie tak... No i po kilku dniach wyszlo, napisał mi że dla niego nasze ppierwsze spotkanie było dziwne i ze nie wie jak się za bardzo po nim odniesc do tego wszystkiego. Ja sie unioslam, napisalam mu ze dla mnie jest wszystko jasne i ze nie musi mi nic tlumaczyc a on na to, ze w takim razie to niech tak bedzie. Przestalam sie odzywac, on tez. Po kilku dniach wyjasnilam mu dlaczego przepadlam, on napisal ze nie ma sprawy i dalej jest cisza.

Zwykle w takich okolicznosciach bym sobie odpuscila, ale teraz jest inaczej. Ujął mnie swoja osoba (co rzadko mi sie zdarza)i w jakiś sposób zaczęło mi na nim zależeć, brakuje mi kontaktu z nim i tyle. Teraz załuje, że tak to wszystko się potoczyło. Myslę, że na pewno mu się spodobałam , takie rzeczy raczej się wyczuwa.

A teraz nie wiem co robić. Czekać aż się odezwie , wziąć sprawy w swoje ręce czy sobie odpuścić? Nie mam pojęcia czy on chce się kontaktowac czy nie, boje sie ze jak zaczne sie odzywać to odpowie mi z grzeczności, a w efekcie będę się narzucać bo on na ten kontakt nie mam ochoty. Z drugiej strony nie wiem czy chcę to tak zostawiać i sobie odpuścić, bo czuję że za jakiś czas będę załowała że nawet nie spróbowałam.

Edytowane przez Panna_X_Y_Z
Czas edycji: 2014-08-11 o 11:01
Panna_X_Y_Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 11:07   #2
weak
Zadomowienie

Dot.: Proszę o radę:)

Cytat:
Napisane przez Panna_X_Y_Z Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Wiem, że na tym forum znajduje się mnóstwo mądrych Kobiet które chętnie dzielą się swoimi spopstrzeżeniami i doświadczeniem , dlatego postanowiłam się Was doradzić, gdyż moja zdolność postrzegania uległa znacznemu ograniczeniu z powodu... emocji

Ale do rzeczy: ok. miesiąc temu poznałam pewnego chłopaka na portalu społecznościowym, skądś go kojarzyłam, na spotkaniu okazało się, że to jest chłopak ktrego kilka lat wcześniej poznałam u naszych wspólnych znajomych. Juz wtedy zrobil na mnie niemale wrazenie i ujal mnie swoja osoba , to wrazenie potwierdzilo sie przy kolejnym spotkaniu.

Na samym spotkaniu bylo naprawde fajnie (przynajmniej mi), myślałam, że jemu również tymbardziej, że zaproponował abym została dłużej i że odwiezie mnie dość spory kawał km do domu. Więc zostałam.

Po spotkaniu, gdy się kontaktowaliśmy już widziałam , że jest coś nie halo. On pierwszy napisał, on pierwszy się odzywał ale czułam podskórnie, że coś jest nie tak... No i po kilku dniach wyszlo, napisał mi że dla niego nasze ppierwsze spotkanie było dziwne i ze nie wie jak się za bardzo po nim odniesc do tego wszystkiego. Ja sie unioslam, napisalam mu ze dla mnie jest wszystko jasne i ze nie musi mi nic tlumaczyc a on na to, ze w takim razie to niech tak bedzie. Przestalam sie odzywac, on tez. Po kilku dniach wyjasnilam mu dlaczego przepadlam, on napisal ze nie ma sprawy i dalej jest cisza.

Zwykle w takich okolicznosciach bym sobie odpuscila, ale teraz jest inaczej. Ujął mnie swoja osoba (co rzadko mi sie zdarza)i w jakiś sposób zaczęło mi na nim zależeć, brakuje mi kontaktu z nim i tyle. Teraz załuje, że tak to wszystko się potoczyło. Spodobać to raczej mu się spodobałam - takie rzeczy się czuje, chybaże udawał

A teraz nie wiem co robić. Czekać aż się odezwie , wziąć sprawy w swoje ręce czy sobie odpuścić? Nie mam pojęcia czy on chce się kontaktowac czy nie, boje sie ze jak zaczne sie odzywać to odpowie mi z grzeczności, a w efekcie będę się narzucać bo on na ten kontakt nie mam ochoty. Z drugiej strony nie wiem czy chcę to tak zostawiać i sobie odpuścić, bo czuję że za jakiś czas będę załowała że nawet nie spróbowałam.
Zamiast się od razu unosić powinnaś zapytać o co mu w ogóle chodzi, dlaczego tamto spotkanie wydało mu się dziwne.
Jeśli naprawdę tak bardzo Ci zależy to napisz do niego, albo zadzwoń i zwyczajnie zapytaj. Powiedz, że po prostu chciałabyś wiedzieć, bo zdążyłaś się zaangażować.
Jak Ci odpowie to przynajmniej będziesz wiedzieć czy da się to zmienić i naprawić czy nie, ale myślę, że tak, bo skoro widział Cię już wcześniej i poznaliście się już dawno, to wiedział czego może się spodziewać i pewnie nie chodzi o to, że mu się nie spodobałaś.

Można byłoby Ci też doradzić, żebyś odpuściła, bo facetowi zwyczajnie nie zależy tak jak Tobie, ale z drugiej strony też by mi chyba nie zależało jakby ktoś zamiast zapytać o co konkretnie chodzi po prostu się obraził.

You can't change what's already happened.
I wish you could. But... You just can't.

09.11.2012

Edytowane przez weak
Czas edycji: 2014-08-11 o 12:32
weak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 11:16   #3
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weak Pokaż wiadomość
Zamiast się od razu unosić powinnaś zapytać o co mu w ogóle chodzi, dlaczego tamto spotkanie wydało mu się dziwnie.
Jeśli naprawdę tak bardzo Ci zależy to napisz do niego, albo zadzwoń i zwyczajnie zapytaj. Powiedz, że po prostu chciałabyś wiedzieć, bo zdążyłaś się zaangażować.
Jak Ci odpowie to przynajmniej będziesz wiedzieć czy da się to zmienić i naprawić czy nie, ale myślę, że tak, bo skoro widział Cię już wcześniej i poznaliście się już dawno, to wiedział czego może się spodziewać i pewnie nie chodzi o to, że mu się nie spodobałaś.

Można byłoby Ci też doradzić, żebyś odpuściła, bo facetowi zwyczajnie nie zależy tak jak Tobie, ale z drugiej strony też by mi chyba nie zależało jakby ktoś zamiast zapytać o co konkretnie chodzi po prostu się obraził.
Zgadzam się lepiej się zapytać o co mu chodziło, nic nie tracisz
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 11:21   #4
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_X_Y_Z Pokaż wiadomość
. napisał mi że dla niego nasze ppierwsze spotkanie było dziwne i ze nie wie jak się za bardzo po nim odniesc do tego wszystkiego. Ja sie unioslam, napisalam mu ze dla mnie jest wszystko jasne i ze nie musi mi nic tlumaczyc a on na to, ze w takim razie to niech tak bedzie. Przestalam sie odzywac, on tez. Po kilku dniach wyjasnilam mu dlaczego przepadlam, on napisal ze nie ma sprawy i dalej jest cisza
Innymi słowy facet pomyślał, że problem z głowy, nie musi nic tłumaczyć i można po prostu zerwać kontakt. Pokazuje ci to czarno na białym a ty...

...zrobiłaś to. Po co?

wróć do tego na czerwono
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 12:16   #5
kolaz
Przyczajenie

Jak na moje oko to nie jest zainteresowany i tyle, spotkanie mu się nie spodobało to sobie odpuścił Ja bym na Twoim miejscu się nie wygłupiała z pisaniem do niego i próbowaniem wyjaśniania sytuacji, która najwyraźniej niewiele go interesuje.
kolaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 12:58   #6
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Innymi słowy facet pomyślał, że problem z głowy, nie musi nic tłumaczyć i można po prostu zerwać kontakt. Pokazuje ci to czarno na białym a ty...

...zrobiłaś to. Po co?

wróć do tego na czerwono
Dokładnie Wyraźnie spadł mu kamień z serca gdy napisałaś, że wsio jasne i że nie musi Ci nic tłumaczyć - po prostu mu się nie podobało i nie chce kontynuować znajomości. Nie rozumiem czemu napisałaś do niego po tym - jak koniec znajomości, to koniec. On nie chce się z Tobą więcej spotykać.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 13:11   #7
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Dokładnie Wyraźnie spadł mu kamień z serca gdy napisałaś, że wsio jasne i że nie musi Ci nic tłumaczyć - po prostu mu się nie podobało i nie chce kontynuować znajomości. Nie rozumiem czemu napisałaś do niego po tym - jak koniec znajomości, to koniec. On nie chce się z Tobą więcej spotykać.
też to tak odbieram i wg mnie nie powinnaś na pewno nic z nim wyjaśniać, bo swoim zachowaniem wyraźnie wyjaśnił to co czuje/mysli.
Stary 2014-08-11, 14:36   #8
Rocker
Raczkowanie

Rozumiem Twoje wątpliwości. Sama nie zdobyłabym się na to, żeby napisać pierwsza po prostu z lęku przez tym pisaniem 'z grzeczności', oj ja dziękuję za taki kontakt!
Postarałabym się jakoś przypomnieć mu o swojej osobie i nakierunkować jego myśli, żeby rozpatrzył, czy rzeczywiście nie żałuje pochopnego zakończenia znajomości. Bo tak to wygląda, teraz i on i Ty musicie patrzeć na to właśnie tak, że sprawa jest jasna i klarowna - żadne z was nie spodziewa się kolejnej randki.

Musi być jakiś punkt zaczepienia. Kurczę, najlepiej by było jakby Cię gdzieś zobaczył. Wytęż umysł i pomyśl gdzie go możesz 'przypadkiem' spotkać.
Jeżeli nie ma takiej możliwości (no cóż sama mówisz że tych km jest trochę) to może pomyśl o czym rozmawialiście. Polecał jakiś film/zespół? Mogłabyś zainicjować 2-3 minutową rozmowę telefoniczną tylko zadzwonić pod jakimś pretekstem... Absolutnie nie przedłużaj, żadne pytania co u niego, nic nic, szybko załatw tę 'sprawę' pożegnaj się miło życz udanego wieczoru i do widzenia.
W ostateczności dodaj jakieś ładne zdjęcie na ten portal społecznościowy (ale wierzę że dasz radę wykorzystać poprzedni pomysł).

No i wszelka inicjatywa należy do niego - Ty nie będziesz za nim latać, nie ważne jak bardzo Cię urzekł! Tego kwiatu jest pół światu, nie ten to inny ;>
Rocker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 16:05   #9
Panna_X_Y_Z
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Ale przeciez żadne z nas nie napisalo, że to koniec, tylko że niczego wyjaśniać mi nie musi. Odezwalam sie bo nie lubie takich sytuacji zawieszenia i dorozumianego kończenia znajomosci ( do której paradoksalnie sama w jakis sposob sie współprzyczyniłam), po drugie myślałam że minie troche czasu, emocje opadną i normalnie porozmawiamy po trzecie gdy sie nie kontaktowalismy uswiadomilam sobie, ze brakuje mi go, więc chciałam podjąć próbę reanimacji tej znajomości. Nie widzę w tym niczego złego, po prostu lubie jasne sytuacje. A zostawiając to bez żadnego kroku z mojej strony zameczyłabym się myśleniem i gdybaniem

Po czwarte co mnie nurtuje najbardziej i jednocześnie przezyam coś na kształt dysonansu poznawczego , w postach często przewijał się mootyw tego, że mu się nie spodobało na spotkaniu. Ograniczona umysłowo nie jestem i oceniając jego postawę mam totalnie inne odczucia. Ciężko mi uwierzyć w to, żeby można było aż tak udawać. A nie należe do osób które wkręcaja sobie filmy i wmawiaja cos czego nie było.

A na sam koniec mialyscie racje - szczegolnie te osoby, ktore pisaly ze mu nie zależy. W międzyczasie napisałam do niego zwykłą, normalną wiadomość co słychac (zeby nie startowac odrazu z pytaniem o sytuacje). Nic mi nie odpisał, mimo że się logował. Więcc summa sumarum sytuacja sie wyklarowala.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Rocker Pokaż wiadomość
Rozumiem Twoje wątpliwości. Sama nie zdobyłabym się na to, żeby napisać pierwsza po prostu z lęku przez tym pisaniem 'z grzeczności', oj ja dziękuję za taki kontakt!
Postarałabym się jakoś przypomnieć mu o swojej osobie i nakierunkować jego myśli, żeby rozpatrzył, czy rzeczywiście nie żałuje pochopnego zakończenia znajomości. Bo tak to wygląda, teraz i on i Ty musicie patrzeć na to właśnie tak, że sprawa jest jasna i klarowna - żadne z was nie spodziewa się kolejnej randki.

Musi być jakiś punkt zaczepienia. Kurczę, najlepiej by było jakby Cię gdzieś zobaczył. Wytęż umysł i pomyśl gdzie go możesz 'przypadkiem' spotkać.
Jeżeli nie ma takiej możliwości (no cóż sama mówisz że tych km jest trochę) to może pomyśl o czym rozmawialiście. Polecał jakiś film/zespół? Mogłabyś zainicjować 2-3 minutową rozmowę telefoniczną tylko zadzwonić pod jakimś pretekstem... Absolutnie nie przedłużaj, żadne pytania co u niego, nic nic, szybko załatw tę 'sprawę' pożegnaj się miło życz udanego wieczoru i do widzenia.
W ostateczności dodaj jakieś ładne zdjęcie na ten portal społecznościowy (ale wierzę że dasz radę wykorzystać poprzedni pomysł).

No i wszelka inicjatywa należy do niego - Ty nie będziesz za nim latać, nie ważne jak bardzo Cię urzekł! Tego kwiatu jest pół światu, nie ten to inny ;>

Ogolnie fajana koncepcja, ktora sprawdzi sie jedynie wtedy gdy druga osoba tego chce. On ewidentnie nie chce, wiec trzeba dac sobie spokoj Zrobilam jeden krok w kierunku normalizacji naszych stosunkow , ktory zostal odrzucony, wiec nie bede mu nadskakiwac i za nim latac - tak jak napisalas nie ten to inny

Edytowane przez Panna_X_Y_Z
Czas edycji: 2014-08-11 o 16:08
Stary 2014-08-12, 00:16   #10
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Moim zdaniem wszystko jest jasne. Skoro Ty mu powiedziałaś, że nie musi nic wyjaśniać, potem jeszcze raz zagadałaś i coś próbowałaś wyjaśniać, on to skwitował: "nie ma sprawy" i dalej się nie odzywa to co Ty jeszcze chcesz z nim wyjaśniać? On Ciebie ujął swoją osobą, ale Ty jego chyba nie bardzo- w przeciwnym razie sam by szukal kontaktu. I na tym powinnaś poprzestać, bo nic nie jest zostawione "w zawieszeniu". Chcesz, by Ci jasno powiedział, że nie jesteś w jego typie lub coś w tym stylu?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 09:37   #11
Panna_X_Y_Z
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wszystko jest jasne. Skoro Ty mu powiedziałaś, że nie musi nic wyjaśniać, potem jeszcze raz zagadałaś i coś próbowałaś wyjaśniać, on to skwitował: "nie ma sprawy" i dalej się nie odzywa to co Ty jeszcze chcesz z nim wyjaśniać? On Ciebie ujął swoją osobą, ale Ty jego chyba nie bardzo- w przeciwnym razie sam by szukal kontaktu. I na tym powinnaś poprzestać, bo nic nie jest zostawione "w zawieszeniu". Chcesz, by Ci jasno powiedział, że nie jesteś w jego typie lub coś w tym stylu?
Ja już to zostawiłam, więc spokojnie nie będę do niego uderzać, chciałam mieć pewność żeby sobie nadziei nie robić

A co do wyjaśniania to jestem zwolenniczka jasnych sytuacji. I uważam, że taki sposób zakończenia znajomości jest niedojrzałe.I w sumie do tej pory nie zdarzyła mi się taka sytuacja, ale do tej pory nie miałam styczności z równolatkami.Mam świadomość tego, że nie każdemu muszę podpasować, tak jak nie każdy musi podpasować mi. A pewnego rodzaju uczciwością względem drugiej osoby jest powiedzenie jej tego wprost - ja tak robię w sytuacji, gdy ktoś szuka ze mną kontaktu na który nie mam już ochoty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 12:56   #12
ogolnie
Zakorzenienie

a ile on ma lat?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 18:59   #13
Panna_X_Y_Z
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
a ile on ma lat?
26
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości