|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Tr±dzik, zaskórniki, golenie kilka pytañ
Witam, nie bêdê siê za du¿o rozpisywa³, jestem ch³opakiem lat 18 od mniej wiêcej 13 roku ¿ycia towarzyszy mi tr±dzik, obecnie ze swoim dermatologiem walczê od pocz±tku lutego z tr±dzikiem ale co wizytê s³yszê tylko: chyba jest ju¿ lepiej proszê kontynuowaæ nak³adanie ma¶ci, i tyle. 2 minuty wizyty.
Tr±dzik mam na czole w prawdzie ju¿ w mniejszych ilo¶ciach ale jest ( dermatolog mówi, ¿e czerwone ropniaki robi± siê z zaskórników których na czole troche mam, na nosie równie¿ lecz nie robi± siê czerwone krosty) Na twarz nak³adam skinoren od pocz±tku lutego, od czerwca na zaskórniki na twarzy stosujê krem Uriage, natomiast na plecy i klatkê piersiow± mniej wiêcej w okolicach barków ma¶æ benzacne. Na plecach mia³em okropne krosty lecz (przy nieregularnym stosowaniu owej ma¶ci brak chêci i nie mia³ kto mi tego robiæ) krosty znik³y pozosta³y lekkie ¶lady natomiast na klatce mam okropne w±gry (czarne kropki) z którymi nie umiem sobie poradziæ. Jeszcze jeden problem odno¶nie szyi mianowicie po goleniu wyskakuj± mi niezliczone ilo¶ci krostki oraz mega czerwone plamy tylko na szyi na twarzy nie mam takiego problemu efekt wyskakiwania krost utrzymuje siê przez 2 dni. Przechodz±c do pytañ: 1) Czy stosowane przeze mnie ma¶ci ( Skinoren i Benzacne) oraz krem Uriage s± dobre? Przemywam róznie¿ twarz iwostin purritin 2) Jak pozbyæ siê w±grów i zaskórników na czole oraz na klatce piersiowej? czym smarowaæ? 3) Co zrobiæ z moj± szyj±? Golê siê od mniej wiêcej 3 lat i owy efekt mam mo¿e od grudnia-listopada 2013 roku który siê ostatnio bardzo mocno nasili³. Golê siê maszynka zwyk³± z dwoma ostrzami. Mo¿e doradzicie mi dobr± piankê do golenia, maszynkê oraz przede wszystkim skuteczny sposób (ma¶æ czy co¶) na zwalczenie tych podra¿nieñ. Po goleniu smarujê twarz kremem nivea soft ale przed tym twarz p³uczê zimn± wod±. Czekam na pomoc nie mam pojêcia co mogê zrobiæ, wyczerpa³y mi siê wszystkie pomys³y dlatego pytam Was bo na pewno mnie nie zawiedziecie. Kolej± wizytê u dermatologa mam dopiero 15 wrze¶nia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Dot.: Tr±dzik, zaskórniki, golenie kilka pytañ
up up czekam na odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 483
|
Dot.: Tr±dzik, zaskórniki, golenie kilka pytañ
pianka nivea do skory wrazliwej taka biala , zadnych zeli do golenia , na pianke poklep mokra reka zeby bylo mniejsze tarcie bo bedzie slisko , z maszynek to polecam BIG COMFORT 2 takie zielone do kupienia np. w daily po goleniu woda termalna uriage , nie zapomnij o meskiej tradycji ze po goleniu splukujemy twarz jak najzimniejsza woda
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.