|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prośba o poradę
Witam. Mam niezwykle złożony problem i nie mam już sił.....Mam 25 lat i myśli samobójcze, ale od początku. W 2014 roku skończyłem studia zaoczne z tytułem inżyniera, ale niestety w moim mieście i okolicach nie ma pracy. Byłem zarejestrowany przez rok w urzędzie pracy i nic. W końcu udało mi się znaleźć pracę "na czarno" w pizzerii. Uznałem, że to nie ma sensu, bo przecież emerytury z tego mieć nie będę. Postanowiłem więc, że pójdę na dzienne studia magisterskie uzupełniające. Chodzę na nie od lutego, ale nie jestem zintegrowany z grupą...Oni wszyscy już się znają ze studiów I stopnia, a ja jestem nowy. Są do zrobienia projekty np. w dwuosobowych grupach i wszyscy jakoś mają parę, a ja nie...Dodatkowo cierpię na niezwykle wstydliwą chorobę: łysienie plackowate złośliwe (alopecia uniwersalis), która uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie. Myślę o przeniesieniu na studia zaoczne (mniejsza integracja z grupą), ale znowu będę miał problem ze znalezieniem pracy. Nienawidzę swojego życia i tej przeklętej choroby.... CO ROBIĆ????????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prośba o poradę
Przestań nienawidzić siebie.
I przestań narzekać. Masz ręce, nogi, głowę, możliwości studiowania, nie jesteś przykuty do łóżka i nie pojesz przez rurkę. Zmiany zacznin od siebie - otwórz się, pójdź na jakis kurs z pewności siebie, zadbać o motywację, i koniecznie obejrzyj film "Secret" - gdzieś w sieci można go znaleźć. Wszystkie problemy zaczynają się od tego, co sami o sobie myślimy, - identyczne emocje i sytuacje przyciągamy do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jako inżynier masz większe szanse znaleźć pracę niż po większości innych kierunków! Poszukaj pracy w całym regionie albo nawet Polsce i na pewno coś znajdziesz. Zazwyczaj znalezienie pracy zajmuje kilka miesięcy do roku, więc nie przejmuj się zbyt szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuję obejrzeć film o człowieku bez rąk i nóg. Znajdziesz na you tube. Polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli bardzo przeszkadza Ci Twój wygląd i nie potrafisz pozbyć się wstydu, może ogól się na łyso. Wtedy nikt nie będzie wiedział, że łysiejesz, pomyślą, że po prostu lubisz być ogolony na łyso ![]() I tak jak napisali inni - uwierz w siebie. Pomysł z wyjazdem do innego miasta też moim zdaniem jest dobry. Masz wykształcenie, z którym łatwiej jest znaleźć pracę niż np. z humanistycznym. Jeśli u Ciebie w mieście nie ma pracy, to szukaj gdzie indziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja myślałam, że w moim mieście też nie ma pracy, aż pewnego, słonecznego dnia pojawiło się ogłoszenie, które bardzo mnie zainteresowało. Złożyłam CV i pojutrze idę na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko laboranta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.