|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sposób na rozpikselowane zdjęcia
Chodzi mi o to, że gdy wgrywam zdjęcie na fb, to traci ono znacznie na jakości i jest strasznie rozpikselowane. da się coś z tym zrobić ? polecacie jakiś program / stronke żeby to moze jakoś przerobic ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
pomoże ktoś ogarnąć jakoś rozpikselowane zdjęcie?
chciałabym wstawić sb coś w końcu na fejsa i mam takie jedno spoko zdjęcie, ale niestety trochę słabej jakości, bo robione tel., niby aparat spoko 5mega (w lg l9), ale jak zgrywam na komputem to słabo już jest, a jak dodaje na fb, to już całkiem całe rozpiskelowane, jakieś niewyraźne, mega słaba jakość, wstyd wstawiac;/ Co mogę zrobić w takiej sytuacji? da się to jakoś poprawić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: pomoże ktoś ogarnąć jakoś rozpikselowane zdjęcie?
nauczyć się robić zdjęcia i pisać po polsku a potem się zastanawiać nad "fejsem".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a moze po kilku glebszych ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pfee moze ty sie naucz, bo ja potrafię, a jak się nie znasz i jestes tylko <zle_slowo> to po co się wgl wypowiadasz? Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-07-29 o 10:30 Powód: zle slowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Poważnie? Naprawdę potrafisz? To może zaczniesz pisać tak, aby Cię można było zrozumieć, bo na razie Twoja wiadomość wygląda na jeden bełkot.
Podpowiedź: pisz konkretnie, "mega słaba jakość" to nie jest konkret, pokaż przykład, najlepiej duże zdjęcie, bez żadnych przeróbek (trzeba gdzieś wrzucić, na jakiś hosting zdjęć, i wstawić tu link) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposób na rozpikselowane zdjęcia
W photoshopie jest taka opcja zapisu-> Save for web..
Dzięki temu można ustalić stopień kompresji i jakość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jak jest "rozpixelowane" to pewnie dlatego, że fb powiększył zdjęcie (bo było za mało), na to "save for web" nie pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Wystarczy, że wejdziesz w Obraz > Rozmiar obrazu.
Tam ustawiasz jakies rozsądne wymiary. Np z aparatu mogło ci wyjsć 3000x2000 i facebook ci tego nie przełknie, albo zdjęcie zajmuje za dużo np 5mb. Musisz albo skadrować albo pomniejszyć. Najlepiej zrób z tego wedle uznania coś w stylu 900x600 i zapisz jako jpg a jakosć na 9. Mozliwe, że zdjęcie będzie wtedy zajmować z 200-300kb i facebook nie będzie w nie ingerował. EDIT: Aj nie ogarnąłem, że to komentujący rozpoczęli temat photoshopa. To co napisałem możesz robić dowolnym programem np czymś prostym i darmowym jak InfranView
Edytowane przez beznadziejny123 Czas edycji: 2014-08-06 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.