|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Reserved - zwrot sukienki bez metki
Kupiłam tydzień temu w Reserved sukienkę bez metki (miała tylko ten plastikowy sznureczek na którym się ją zawiesza). I dzisiaj chciałam ją zwrócić, ale sprzedawczyni powiedziała mi, że polityką sklepu jest, że nie przyjmują towaru bez metki (i że minęło dużo czasu od kupna, a przecież jest 30 dni na zwrot), chyba, że zaznaczone jest na paragonie, że był już kupowany bez metki (o czym mnie nikt nie poinformował). Poradźcie mi dziewczyny co mam zrobić - kupiłam sukienkę w przypływie rozrzutności i wiem, że jej nigdy nie założę. Iść się kłócić do sklepu?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Reserved - zwrot sukienki bez metki
Cytat:
Hmm, ciężka sprawa. Rzeczywiście szkoda, że nie upomniałaś się o dopisek na paragonie bo w sumie jest to baaaardzo popularne, że wymagają tej metki. Nie mniej są jeszcze te metki wszyte w środku, one też identyfikują sukienkę, a pewnie widać po niej, że nienoszona. Może spróbuj w innych salonach Reserved, o ile masz jakieś blisko. Ostatecznie sprzedaj sukienkę na jakiejś aukcji.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Możesz spróbowac innym razem do innej ekspedientki podejść może ona zrozumie.
![]() W ostateczności nie zostaje ci nic innego jak ją sprzedać na jakiejs aukcji albo jakaś koleżanka może sie na nią pokusi. Ale faktycznie tez zdazalo mi sie oddawać ubrania bez metki ale to było w innych sieciówkach i nie robili problemu. Chyba ze już odcieło się te metki wszyste w ubrania. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dobrze radzą.Poproś też o rozmowe z kierownikiem
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Załączam Ci notkę z regulaminu dot zwrotów w reserved.
http://www.reserved.com/pl/pl/returns-stores Faktycznie mają zaznaczone, że muszą być metki - towar posiada oryginalnie przymocowane wszelkie stałe oznaczenia, w tym w szczególności metki, w które Sprzedawca zaopatrzył towar oraz które nie noszą śladów usuwania czy ponownego przymocowania do towaru . Ale jest tam informacja, że decyzję podejmuje kierownik salonu w przypadku niespełnienia wymogów. Więc nic nie masz do stracenia.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
I na przyszłość trzeba pamiętać o tym dopisku na paragonie - ja zawsze proszę
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny, dzisiaj jeszcze raz spróbuję oddać sukienkę. W przyszłości na pewno będę zwracać baczniejsza uwagę na metki (ew. będę powstrzymywać swoje 'szały zakupowe'
).
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Ja kiedyś miałam pół metki. Dostałam sukienkę na prezent, ale była w złym rozmiarze - nie przyjęli mi jej. Ale to akurat było chyba w solarze. Poproś kierownika. Ja tak nie zrobiłam i sukienkę oddałam koleżance...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Tak na zakończenie tematu: byłam dziś ponownie w Reserved i przyjęli mi zwrot bez problemu. Jak widać wiele zależy od dobrej woli sprzedawczyni.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.