Plamienia, brak okresu, tabletki anty - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-07, 21:24   #1
xyzm123
Przyczajenie

Plamienia, brak okresu, tabletki anty

Cześć wszystkim. Zacznę od początku. Od grudnia 2013 roku zażywam tabletki antykoncepcyjne BONADEA. Zawsze tabletki brałam regularnie, nigdy nie zdarzyło mi się żadnej opuścić. Czasem różnica zabrania tabletki wynosiła max 1-2 godziny. W tym miesiącu byłam przez dwa tygodnie w Egipcie. Następnie rozpoczęłam pracę. Ogólnie w jednym miesiącu zmieniłam klimat na dwa tygodnie, później wróciłam znów do Polski, rozpoczęłam pracę co spowodowało zmianę trybu życia. Inaczej jem posiłki, jem inne posiłki, jem rzadziej, mam dużo aktywności ponieważ jest to praca w sklepie odzieżowym, inaczej śpie. I teraz przejdźmy do konkretów. Biorę tabletki a podczas seksu za każdym razem kocham się ze swoim chłopakiem dodatkowo z prezerwatywą. Jednak ostatnio zdarzyło się tak że 2-3 zaczęliśmy kochać się bez gumki ale tylko przez chwilkę. Po chwili zakładał prezerwatywę i już jej nie ściągał. Seks bez gumki trwał dosłownie chwileczke. I teraz tak... Za każdym razem dostawałam okres 3 dni po ostatniej tabletce. Jednak tym razem nie dostałam normalnego okresu. Były to bardzo skąpe plamienia. Czasem różowe, czasem brązowe. Trwały trzy dni, tyle ile zawsze mam okres. Bałam się że jestem w ciąży dlatego dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy. Wyszedł negatywny czyli że nie jestem w ciąży. Ale tak... Dlaczego mogę mieć te plamienia ? Czy zmiana klimatu, trybu życia mogła mieć na to wpływ ? Czy któraś z Was spotkała się kiedyś z czymś takim ? W najbliższym czasie mam zamiar iść do ginekologa na badania ale najpierw chciałabym usłyszeć coś od Was. Chciałam jeszcze dodać że nie mam żadnych objaw typu zawroty głowy itd.
xyzm123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 00:46   #2
MillaCzarnulka
Przyczajenie

Dot.: Plamienia, brak okresu, tabletki anty

Oczywiście, że zmiana klimatu i trybu życia (zwłaszcza tak drastyczna) mogła mieć wpływ na Twój cykl Nie masz się czym martwić, w ciąży na pewno też nie jesteś. Nawet drobne infekcje mogą mieć wpływ na nasz okres, a co dopiero takie rzeczy. Stres też bardzo oddziaływuje. Ale dokładnie - tak jak piszesz - wizyta u lekarza dla spokojności nie zaszkodzi Pozdrawiam
MillaCzarnulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 06:29   #3
xyzm123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MillaCzarnulka Pokaż wiadomość
Oczywiście, że zmiana klimatu i trybu życia (zwłaszcza tak drastyczna) mogła mieć wpływ na Twój cykl Nie masz się czym martwić, w ciąży na pewno też nie jesteś. Nawet drobne infekcje mogą mieć wpływ na nasz okres, a co dopiero takie rzeczy. Stres też bardzo oddziaływuje. Ale dokładnie - tak jak piszesz - wizyta u lekarza dla spokojności nie zaszkodzi Pozdrawiam
No właśnie zapomniałam dodać o infekcji... Według moich spostrzeżeń mam chyba jakieś małe zapalenie w intymnych okolicach.
xyzm123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-10, 07:54   #4
Jeannee
Zakorzenienie

Po co bierzesz tabletki i jednocześnie używacie prezerwatyw? Niepotrzebnie się truć. Tabletki działają na 100%, nie musisz dodatkowo się zabezpieczać. Oczywiście zmiana klimatu i trybu życia ma wpływ na okres Nie ma się czym martwić.
Jeśli nie ufasz tabletkom to z nich zrezygnuj. Szkoda zdrowia
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-10, 14:33   #5
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Po co bierzesz tabletki i jednocześnie używacie prezerwatyw? Niepotrzebnie się truć.
Podpisuję się pod tym. Jeśli bierzesz regularnie tabletki, to nie odmawiaj sobie przyjemności
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości