Mam jechać do niego 1000km? Na co ja liczę... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 16:41   #1
Kamnicanka
Raczkowanie

Mam jechać do niego 1000km? Na co ja liczę...

Witam.
Mój problem jest związany z ex. Rozstaliśmy się jakiś czas temu (dużo rzeczy się wydarzyło). Chciałam o nim zapomnieć i wyjechałam. On został za granicą.

Przez 1,5 miesiąca nie mieliśmy w ogóle kontaktu. Potem on nagle przysłał mi zaproszenie na fb. Nie byłam pewna co zrobić, ale zaakceptowałam. Po kilku dniach odezwał się znów, pytał czy wszystko u mnie ok. W międzyczasie zmienił pracę, zapytałam z ciekawości, jak tam w nowej robocie. On od razu podłapał temat, zaczął pytać, czy chciałabym tam pracować, że kogoś szukają i dużo o tym, jak jest fajnie.

O co mu chodzi??

Ewidentnie chce, żebym przyjechała, ale po co?? Liczy na seks??
Czy może bierze pod uwagę, że moglibyśmy się jeszcze zejść?

Kocham go baaaardzo. Ale jeśli on nie chce już wracać do tego, co było, a zależy mu tylko na jednym, to nie chcę się rozczarować.. A może sam nie wie i powinnam jechać, zaryzykować i zobaczyć, jak wszystko się potoczy..

Nie wiem, przecież go wprost o to nie zapytam..
Kamnicanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 16:43   #2
Iskra14
Zakorzenienie

Dot.: Mam jechać do niego 1000km? Na co ja liczę...

Nie jedź - zamknij ten rozdział w swoim życiu i idź dalej.
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 17:00   #3
Meeegy
Raczkowanie

nie sądzę by mu chodziło tylko o seks.
nie widzę sensu by ściągał Cię tylko po to żeby sobie ulżyć - przecież za granicą też jest mnóstwo kobiet i na pewno wiele z nich jest chętnych na przygodny seks - to jest facet poradziłby sobie jeśli chodzi o seks.
nie powiedziałaś najważniejszych rzeczy - ile ze sobą byliście ? z czyjej winy się rozstaliście? dlaczego uważasz , że chodzi mu o jedno?
Stary 2014-08-12, 17:12   #4
change
Zadomowienie

moze za granicą nie ma nikogo bliskiego i się do Ciebie odezwać, jednocześnie chcąc się podbudować tym, że Ci jeszcze na nim zależy. Nie jechałabym
change jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 17:45   #5
biedronka156
Raczkowanie

Może rzeczywiście chodzi mu o odbudowanie związku, ale jeżeli tam pojedziesz i Wam nie wyjdzie, będziesz miała ogromny żal do niego i do siebie. Napiszę Ci coś jeszcze na priv.
biedronka156 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 18:27   #6
Minna
Zielona Driada

Ryzykowne jest korzystanie z jego propozycji. No chyba, że wyjaśnicie sobie dokładnie zasady Waszego kontaktu i po co tam jedziesz, bez dwuznaczności. Ja bym zapytała wprost o co chodzi. Wg mnie chłopak na coś liczy. Raczej mało który facet jest zainteresowany szukaniem pracy swojej byłej i ściąganiem jej za granicę bez chęci odnowienia kontaktu. Może to wyjątek, nie wiem. Jeśli Cię to niepokoi zwyczajnie się nie pakuj w jakieś odgrzewane kotlety, tylko idź na przód.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 18:31   #7
Fortuna1
Zakorzenienie

Pytanie jest dlaczego się rozstaliscie, z czyjej winy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 19:35   #8
Kamnicanka
Raczkowanie

Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania:

1. Kto zerwał?
Właściwie trudno jednoznacznie stwierdzić. Było tak, że po kłótni powiedziałam w nerwach, że między nami koniec. Potem próbowałam to odkręcić, ale on był nieprzejednany. Więc właściwie on.
Potem znowu próbował się do mnie zbliżyć, ale ja uniosłam się jakąś głupią dumą i go olałam.

2. Dlaczego myślę, że mu chodzi o seks?
Bo niestety, po tym, jak nie byliśmy razem, zdarzyło się nam sypiać ze sobą.. Bo wiem, że jak wyjechałam coś kręcił z paroma laskami i z żadną mu nie wyszło i czuję się tak trochę jak koło zapasowe. Bo mam wrażenie, że on chce to załatwić w białych rękawiczkach - nie obiecuje niczego, bo wie, że może tylko zyskać.

3. Odległość nie stanowi dla mnie aż takiego problemu, zawsze można przecież wrócić. Tutaj sprawa jest taka, że mam wrażenie, że zainteresował się, bo się oddaliłam, urwałam całkowicie kontakt (a to zawsze jakoś tam kręci facetów), a jak tam pojadę, to on będzie wiedział, ze to dla niego, podam mu się na tacy i znowu straci zainteresowanie.

4. Dlaczego nie zeszliśmy się wcześniej ?
Generalnie było między nami dużo syfu, zawaliłam jedną sprawę, o którą miał prawo się wściekać. Wyjaśniałam, że to nie było tak, jak myśli, chyba mi uwierzył. I chyba wybaczył, bo już nie czuje takiego muru między nami, jaki kiedyś był.

Jak pracowaliśmy razem, on mnie unikał. Miałam wrażenie, że nie wie, jak się w tym wszystkim odnaleźć. Teraz chce, żebyśmy pracowali razem, więc chyba złość mu przeszła, ale to nie znaczy, że chce do mnie wrócić.
Stary 2014-08-12, 20:10   #9
ajah
wańka wstańka

Moim zdaniem nie warto.
Stary 2014-08-12, 20:24   #10
201803290936
Konto usunięte

Nie warto.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 20:37   #11
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Ryzykowne jest korzystanie z jego propozycji. No chyba, że wyjaśnicie sobie dokładnie zasady Waszego kontaktu i po co tam jedziesz, bez dwuznaczności. Ja bym zapytała wprost o co chodzi. Wg mnie chłopak na coś liczy. Raczej mało który facet jest zainteresowany szukaniem pracy swojej byłej i ściąganiem jej za granicę bez chęci odnowienia kontaktu. Może to wyjątek, nie wiem. Jeśli Cię to niepokoi zwyczajnie się nie pakuj w jakieś odgrzewane kotlety, tylko idź na przód.
Zgadzam się z powyższym
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 21:07   #12
biedronka156
Raczkowanie

Spać z byłym facetem po zerwaniu to największa krzywda, jaką sobie można zrobić. Rozgrzebywanie ran.
biedronka156 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 21:19   #13
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Jak mu tak niby zależy, to niech on przyjedzie do Ciebie.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 23:54   #14
szynka_w_toscie
Zadomowienie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;47677243]Jak mu tak niby zależy, to niech on przyjedzie do Ciebie.[/QUOTE]

Zgadzam się

Nie jechałabym na Twoim miejscu. On wtedy by wiedział, że jedziesz do niego i przy okazji pewnie wrócicie do siebie lub będziecie ze sobą sypiać, więc o to co mu chodzi, a Ty nie ruszysz dalej ze swoim życiem tak jakbyś chciała.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 23:56   #15
slaaave13
Zadomowienie

Wyjechałaś od niego po to żeby o nim zapomnieć, a teraz miałabyś wracać? Po co? Nie warto.
Stary 2014-08-13, 00:00   #16
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez Kamnicanka Pokaż wiadomość
Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania:

1. Kto zerwał?
Właściwie trudno jednoznacznie stwierdzić. Było tak, że po kłótni powiedziałam w nerwach, że między nami koniec. Potem próbowałam to odkręcić, ale on był nieprzejednany. Więc właściwie on.
Potem znowu próbował się do mnie zbliżyć, ale ja uniosłam się jakąś głupią dumą i go olałam.

2. Dlaczego myślę, że mu chodzi o seks?
Bo niestety, po tym, jak nie byliśmy razem, zdarzyło się nam sypiać ze sobą.. Bo wiem, że jak wyjechałam coś kręcił z paroma laskami i z żadną mu nie wyszło i czuję się tak trochę jak koło zapasowe. Bo mam wrażenie, że on chce to załatwić w białych rękawiczkach - nie obiecuje niczego, bo wie, że może tylko zyskać.

3. Odległość nie stanowi dla mnie aż takiego problemu, zawsze można przecież wrócić. Tutaj sprawa jest taka, że mam wrażenie, że zainteresował się, bo się oddaliłam, urwałam całkowicie kontakt (a to zawsze jakoś tam kręci facetów), a jak tam pojadę, to on będzie wiedział, ze to dla niego, podam mu się na tacy i znowu straci zainteresowanie.

4. Dlaczego nie zeszliśmy się wcześniej ?
Generalnie było między nami dużo syfu, zawaliłam jedną sprawę, o którą miał prawo się wściekać. Wyjaśniałam, że to nie było tak, jak myśli, chyba mi uwierzył. I chyba wybaczył, bo już nie czuje takiego muru między nami, jaki kiedyś był.

Jak pracowaliśmy razem, on mnie unikał. Miałam wrażenie, że nie wie, jak się w tym wszystkim odnaleźć. Teraz chce, żebyśmy pracowali razem, więc chyba złość mu przeszła, ale to nie znaczy, że chce do mnie wrócić.

Po tym co napisałaś to stwierdzam, że lepiej dla Ciebie odpuścić sobie raz na zawsze tę znajomość.

Stary 2014-08-13, 08:31   #17
Fortuna1
Zakorzenienie

Wg mnie nie warto, ten związek wyglądał na niedojrzały, skoro zrywaliscie z głupich powodów, nikt nie wie o co chodzi... Także lepiej zakończ to raz na zawsze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-13, 12:46   #18
change
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
Po tym co napisałaś to stwierdzam, że lepiej dla Ciebie odpuścić sobie raz na zawsze tę znajomość.
Dokładnie! Taki facet może się zmieni, ale już przy innej kobiecie, nadal traktuje Cię jak koło zapasowe, odpuść zajmij się sobą.
change jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 14:22   #19
kalincia
BAN stały

Dlaczego , autorko jego nie zapytasz, o co mu chodzi?To najprostsze i najbardziej sensowne rozwiązanie?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 14:58   #20
Kamnicanka
Raczkowanie

Generalnie macie rację i zgadzam się.
Co sprawia jednak, że mam wątpliwości?

To, co się między nami wydarzyło, to naprawdę ciężki kaliber (w grę wchodził inny facet). Jak opisałam te wydarzenia na innym forum, na którym wypowiadają się głównie faceci, to wylały się na mnie wiadra pomyj, że zachowałam się jak "sz**ta", bo "lawirowałam między dwoma facetami" i eks już mnie na pewno nie będzie chciał.

Dlatego, jak się odezwał, to przyszło mi do głowy, że chce seksu. Ale potem zaczęłam się zastanawiać, że może mu trochę przeszło i inaczej na to patrzy, że może zrozumiał, dlaczego tak się wtedy zachowałam..

Dzisiaj napisał na fb, że wszystko wokół niego jest piękne, ale nie ma to dla niego znaczenia, bo nie ma się z kim tym podzielić.. (może to nie jest chłodna kalkulacja, tylko naprawdę czuje się samotny - samotny w ogóle, nie samotny beze mnie, nie chcę robić nadinterpretacji).

Czy on jest typem kobieciarza? To "kręcenie" to były takie pojedyncze spotkania, nic poważnego. Jedna nie była zainteresowana, druga wróciła do exa. To nie znaczy, że mi się to podoba, ale jak byliśmy razem, to był bardzo ok w stosunku do mnie (nie miałam powodów do zazdrości).

Dlaczego go nie zapytam? Bo jeśli on dopuszcza jakąś tam możliwość, że moglibyśmy się kiedyś zejść, a ja mu znowu wyjadę z tym prosto z mostu, to może go to zniechęcić, bo "podam mu się na tacy". Jeśli nic nie chce, to tylko połechtam jego ego, a sama się zdołuje. Dopuszczam też możliwość, że on sam nie wie i zwyczajnie czeka na rozwój sytuacji, a moje pytanie go tylko wystraszy.
Stary 2014-08-13, 15:34   #21
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Dlaczego go nie zapytam? Bo jeśli on dopuszcza jakąś tam możliwość, że moglibyśmy się kiedyś zejść, a ja mu znowu wyjadę z tym prosto z mostu, to może go to zniechęcić, bo "podam mu się na tacy". Jeśli nic nie chce, to tylko połechtam jego ego, a sama się zdołuje. Dopuszczam też możliwość, że on sam nie wie i zwyczajnie czeka na rozwój sytuacji, a moje pytanie go tylko wystraszy.
To trwaj dalej w domysłach są dwa wyjścia: pytasz go o co chodzi, żądasz szczerej odpowiedzi i wtedy podejmujesz decyzję albo dajesz sobie całkiem spokój już teraz. Wybór należy do Ciebie. Ja bym nie szła w takie coś, ale to Twoje życie

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Pomyśl, że skoro związek rozpadł się z Twojej winy, to teraz weszłabyś w to z gorszej pozycji, będziesz miała problem z odzyskaniem jego zaufania, będziesz musiała cały czas coś udowadniać. Wg mnie nie warto.

Stary 2014-08-14, 13:35   #22
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Generalnie macie rację i zgadzam się.
Co sprawia jednak, że mam wątpliwości?

To, co się między nami wydarzyło, to naprawdę ciężki kaliber (w grę wchodził inny facet). Jak opisałam te wydarzenia na innym forum, na którym wypowiadają się głównie faceci, to wylały się na mnie wiadra pomyj, że zachowałam się jak "sz**ta", bo "lawirowałam między dwoma facetami" i eks już mnie na pewno nie będzie chciał.

Dlatego, jak się odezwał, to przyszło mi do głowy, że chce seksu. Ale potem zaczęłam się zastanawiać, że może mu trochę przeszło i inaczej na to patrzy, że może zrozumiał, dlaczego tak się wtedy zachowałam..

Dzisiaj napisał na fb, że wszystko wokół niego jest piękne, ale nie ma to dla niego znaczenia, bo nie ma się z kim tym podzielić.. (może to nie jest chłodna kalkulacja, tylko naprawdę czuje się samotny - samotny w ogóle, nie samotny beze mnie, nie chcę robić nadinterpretacji).

Czy on jest typem kobieciarza? To "kręcenie" to były takie pojedyncze spotkania, nic poważnego. Jedna nie była zainteresowana, druga wróciła do exa. To nie znaczy, że mi się to podoba, ale jak byliśmy razem, to był bardzo ok w stosunku do mnie (nie miałam powodów do zazdrości).

Tak myślałam, że to Ty. Czasem zaglądam na to forum.
Na ilu forach jeszcze założysz wątek w sprawie tego faceta? Jeżeli chcesz to wróć do niego, a nie męcz d..y
Stary 2014-08-14, 15:53   #23
Kamnicanka
Raczkowanie

Na tylu forach, na ilu będę miała ochotę. A co to, jakaś zbrodnia??
Jak nie chcesz, to nie czytaj i nie odpowiadaj, musu nie ma..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości