|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Afirmacje
Ciekawa jestem, czy wierzycie w moc afirmacji
![]() ![]() Wierzycie, że każdy z nas moze bardzo dobrze wpłynąc na działania naszej podświadomości ![]() Jeśli byl podobny temat-to nie szkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Afirmacje
No, w cuda wierzyć chcemy, chcemy, owszem.
Nie wierzę w wiele bzdur. Horoskopy, magiczne garnki, kupnem których wygrywasz miliardy - w mnóstwo rzeczy nie wierzę. ![]() No ale powiem Ci szczerze, że mam w tym temacie z mózgu watę ![]() ![]() ![]() ![]() Czasem bardzo silnie u mnie. Zatem olewam logikę i sensownośc ![]() (Serio się zastanawiam... - czy ''modlitwa'' to ''modlitwa'' - czy też afirmacja..? Naspelniało mi się już tyle rzeczy - że szok ![]() Najważniejsze - a najtrudniejsze - to ''wierzyć'' - na przekór nawet - lecz szczerze. I szczerze programować. Bez tego - nie ma szans. A dorośli za dużo myslą... ![]() Aha. I nie należy szukać w afirmacjach i programingu drogi - do ''samo się zrobi,a ja palcem nie kiwnę'' czy ''wróci do mnie bo ja chcę tego''. Tego nie wiem - takiego wariantu nie próbowałam. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Co do modlitwy to ja tez sie nad tym zastanawiałam, i mysle ze to własnie w ten sposob na nas działa, tzn na nasza podwiadomośc
![]() Duzo na temat tych afirmacji czytałam, głownie tych by zmienic swoje myślenie na bardziej pozytywne ![]() Ciesze sie ze Tobie przyniosły one duzo korzyści to dało mi kolejny bodziec wiary ze to działa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A długo tak afirmujesz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
afirmacja od modlitwy troche sie rozni.aby afirmacja byla afirmacja musi spelniac kilka warunkow.afirmacja jest projektowaniem a modlitwa zazwyczaj proszeniem,chociaz mozemy modlic sie na rozne sposoby.ja czasami lubie sie "wspomagac"afirmacjam i
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio wprowadziłam w zycie afirmacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ja również zaczynam korzystanie z afirmacji. wątek trochę stary, ale mam nadzieje, że czasem ktos tu zagląda i podyskutuję z kimś na temat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jaka masz metodę i jaką skutecznośc ?
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
kupiłam afirmacje w formie nagrań mp3 - są to afirmacje kontroli od Hepika. Trochę czytałam na temat afirmacji i na początku nie chcę układać swoich, bo nie mam w tym doświadczenia. Jak napisałam dopiero zaczynam swoją przygodę z nimi - od kilku dni co wieczór afirmuję właśnie z nagraniami.
Co do efektów? Myślę, że jakieś pierwsze efekty da się zauważyć - choć po niecałym tygodniu trudno o spektakularną zmianę. Przede wszystkim chcę popracować nad swoimi emocjami, nerwami i niecierpliwością - toteż zdecydowałam, że zacznę korzystać właśnie z afirmacji kontroli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Kiedyś pod wpływem pewnej dziewczyny z wizażu praktykowałam afirmację, ale potem jakoś o tym zapomniałam, teraz chce znowu do tego powrócić i zmienić moje życie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.