Fotelik samochodowy, nosidełko - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 11:45   #2
Katerine_
Przyczajenie

Dot.: Fotelik samochodowy, nosidełko

Faktycznie, bardzo interesujące rozwiązanie. Warto aby producenci na wszystkich modelach fotelików udostępniali możliwość skanowania kodu. Ja znalazłam świetne forum odnośnie bezpiecznych fotelików. Warto trochę poczytać zanim zakupimy nowy fotelik. Osobiście zachwycam się tym, w którym można przewozić dziecko tyłem i przodem do kierunku jazdy.

Warto o nim poczytać:

http://kucik.com.pl/cybex-sirona/#more-63

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Kasieńka ( 34 tydz. )
Katerine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-22, 09:54   #3
MartulaSSS
Przyczajenie

Warto by troszkę odświeżyć temat Jakich fotelików używacie? My do tej pory używaliśmy firmy BabyActive http://www.sklepdziecka.com/foteliki...arlo-html.html ale teraz będziemy potrzebowali czegoś większego, co byście polecili?
Z góry dziękuje za wszystkie opinie.
MartulaSSS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-26, 19:32   #4
Fajna Mama
Raczkowanie

Warto kupić fotelik z systemem isofix,jeśli macie takie samochód,jest to dodatkowe zabezpieczenie,ja z własnego doświadczenie polecam foteliki maxi cosi,same możecie sprawdzić w rankingach
Fajna Mama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 06:27   #5
IwonkaLublin
Przyczajenie

fajna Mama u nas w aucie nie ma niestety isofixa, ale i tak mamy fotelik z maxi cosi dokładnie jest to pebble, za to dokupiliśmy bazę pod niego, żeby go nie montować na pasach, ona wspomaga stabilność takiego fotelika
IwonkaLublin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 10:41   #6
pinki33
BAN stały

my z kolei mamy graco nautilus, posiada on 5 punktowe pasy bezpieczeństwa. Bardzo dobrze dostosowuje się do naszego dziecka. Bardzo podoba mi się w nim że posiada regulację nachylenia oparcia, które rozkłada się do pozycji leżącej. Przy kupnie fotelika również patrzyłam jak wysoko jest w rankingach.
pinki33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-10, 07:01   #7
Fajna Mama
Raczkowanie

isofix jest bardzo dobrą sprawą jednak nie wszystkie samochody mają tą opcję więc baza jak najbardziej się tu sprawdza,a o co chodzi że fotelik się dopasowuje do dziecka?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 21:18   #8
apis25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pinki33 Pokaż wiadomość
my z kolei mamy graco nautilus, posiada on 5 punktowe pasy bezpieczeństwa. Bardzo dobrze dostosowuje się do naszego dziecka. Bardzo podoba mi się w nim że posiada regulację nachylenia oparcia, które rozkłada się do pozycji leżącej. Przy kupnie fotelika również patrzyłam jak wysoko jest w rankingach.
pinki fakt że graco evo to bardzo fajny fotelik, dobre jest to że przy szerokim zakresie regulacji (9-36) ma bardzo mądrze rozwiązane rośnięcie razem z dzieckiem i faktycznie można go odpowiednio dopasować do rosnącego malucha bez większych problemow bezpieczeństwo tego fotelika jest nieocenione... no i łatwo się go czyści co jest dodatkowym plusem przy moim małym flejtuchu
apis25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 18:35   #9
Fajna Mama
Raczkowanie

na szczęście teraz większość fotelików rośnie z dzieckiem więc nie trzeba ciągle ich zmieniać,lepiej kupić jeden a porządny
Stary 2014-05-26, 11:04   #10
IwonkaLublin
Przyczajenie

niby tak, ale ja się będę trzymała tych przedziałów wagowych mniej więcej, bo wiadomo, że ważniejsze od wagi jest to czy główka nie wystaje poza fotelik, teraz mamy pebble do 13kg, następny wezniemy z tego przedziału 9-15kg
IwonkaLublin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 11:34   #11
Fajna Mama
Raczkowanie

to fakt przedziały wagowe swoją droga a wzrost dziecka swoją dlatego trzeba brać pod uwagę oba czynniki
Stary 2014-06-03, 10:17   #12
iwONKA595
Zadomowienie

my mamy Recaro Young Sport 9-36kg i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nasza mała jest dzieckiem wysokim i chudzinka nie jest a w tym foteliku ma mnóstwo miejsca. Dla drugiego dziecka kupimy na pewno taki sam!
Stary 2014-06-25, 23:09   #13
kate_jk
Raczkowanie

a dziewczyny powiedzcie proszę - lepiej kupić cały zesetaw tj. gondola, spacerówka + fotelik samochodowy czy lepiej osobno? bo sama juz nie wiem co zrobic. podoba mi sie taki zestaw, ale z drugiej strony nie wiem czy nie lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie fotelika osobno wysokiej jakosci? duzo z mezem jezdzimy i dla mnie bezpieczenstwo jest najwazniejsze. zastanawiam sie wlasnie nad graco nautilus. z opinii w internecie czytam ze bardzo wygodnie sie na nim spi, jest dobry kat przechylenia do spania, oprocz tego - stojak na picie i schowki. co sądzicie? lepiej pakiet cyz osobno?
kate_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 18:34   #14
dede23
Przyczajenie

my jako pierwszy fotelik samochodowy wybralismy maxi cosi pebble, kierowalismy sie glownie jak wypada w testach bezpieczenstwa oraz opinia uzytkownikow, kupilismy do niego baze i jestesmy zadowoleni, maluch tez wygodnie podrozuje
dede23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 21:02   #15
adri_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kate_jk Pokaż wiadomość
a dziewczyny powiedzcie proszę - lepiej kupić cały zesetaw tj. gondola, spacerówka + fotelik samochodowy czy lepiej osobno? bo sama juz nie wiem co zrobic. podoba mi sie taki zestaw, ale z drugiej strony nie wiem czy nie lepszym rozwiazaniem bedzie kupienie fotelika osobno wysokiej jakosci? duzo z mezem jezdzimy i dla mnie bezpieczenstwo jest najwazniejsze. zastanawiam sie wlasnie nad graco nautilus. z opinii w internecie czytam ze bardzo wygodnie sie na nim spi, jest dobry kat przechylenia do spania, oprocz tego - stojak na picie i schowki. co sądzicie? lepiej pakiet cyz osobno?

wiesz, wydaje mi sie ze te w pakiecie wcale nie sa gorsze od fotelikow kupowanych osobno. to sa po prostu wozki wielofunkcyjne, stad zestaw gondola, fotelik i spacerowka. nie ma co sie obawiac nie znam tej firmy o ktorej piszesz. siostra kupowala z maxi cosi
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 08:21   #16
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez adri_ Pokaż wiadomość
wiesz, wydaje mi sie ze te w pakiecie wcale nie sa gorsze od fotelikow kupowanych osobno. to sa po prostu wozki wielofunkcyjne, stad zestaw gondola, fotelik i spacerowka. nie ma co sie obawiac nie znam tej firmy o ktorej piszesz. siostra kupowala z maxi cosi
zalezy jakiej firmy jest fotelik,maxi cosi -ok,ale bywają i takie http://allegro.pl/zagma-wozek-dzieci...403455056.html a taki fotelik to porażka

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 12:07   #17
mamasierpniowa
Zadomowienie

witam

postanowiłam napisać kilka słów o nowym nabytku, a mianowicie foteliku samochodowym maxi cosi Tobi. Jako rodzice postanowiliśmy zmienic fotelik dla córki, bo chociaz było z nim teoretycznie wszystko ok, to mała w nim popłakiwała a pasy nie były moim zdaniem idealnie dopasowane. Kupiliśmy Maxi cosi tobi i też miałam na poczatku ogromne watpliwości bo fotelik wydaje się być bardzo wąski, ale okazało się, ze komfort jazdy dla dziecka bardzo się poprawił. Dziecko w ogóle nie płacze, byliśmy ostatnio w Gdańsku, gdzie z Łodzi jedzie się 4 h, i w jedną stronę dziecko cały czas smacznie spało, w drugą całą droge się bawiła, mielismy tylko 1 króciutki postój.
Pasy mają zielone oznakowanie sygnalizujące, ze są juz odpowiednio zaciśniete, fotelik wygodny, ma kąty nachylenia siedziska, wysuwany zagłówek. Mogę go z czystym sercem polecic.
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 19:08   #18
adri_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
zalezy jakiej firmy jest fotelik,maxi cosi -ok,ale bywają i takie http://allegro.pl/zagma-wozek-dzieci...403455056.html a taki fotelik to porażka

oj taki wozek to kiepsko wyglada, lepiej zakupic cos sprawdzonej marki tak jak wlasnie maxi cosi tu akurat moja siostra przetestowala ich wozek i jest zadowolona
Stary 2014-07-28, 20:15   #19
NoemiSui
Raczkowanie

GG do NoemiSui

Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
witam

(...) chociaz było z nim teoretycznie wszystko ok, to mała w nim popłakiwała a pasy nie były moim zdaniem idealnie dopasowane.
U mnie był podobny problem z fotelikiem samochodowym, w sumie może nie u mnie tylko u mojej siostry. Prawda jest taka, że dziecko bardzo często może po prostu nie być zadowolone z tego, że ma tak siedzieć, z drugiej strony jeśli już wcześniej jeździło po prostu mu niewygodnie. Co do samych fotelików to nie bardzo kojarzę maxi bardziej mi mówi coś nazwa FLY ? W każdym razie jest tego sporo chociaż i tak uważam, że xxx najważniejszy jest zdrowy rozsądek w wyborze. Dlatego tak jak mówił jeden sprzedawca dobrze czasami dziecko przed zakupem zapakować w fotelik sąsiadów, czy znajomych, szczególnie jak do tej pory nie miało okazji siedzieć w nim.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-11-06 o 11:13 Powód: Link.
NoemiSui jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-16, 07:26   #20
adri_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
witam

postanowiłam napisać kilka słów o nowym nabytku, a mianowicie foteliku samochodowym maxi cosi Tobi. Jako rodzice postanowiliśmy zmienic fotelik dla córki, bo chociaz było z nim teoretycznie wszystko ok, to mała w nim popłakiwała a pasy nie były moim zdaniem idealnie dopasowane. Kupiliśmy Maxi cosi tobi i też miałam na poczatku ogromne watpliwości bo fotelik wydaje się być bardzo wąski, ale okazało się, ze komfort jazdy dla dziecka bardzo się poprawił. Dziecko w ogóle nie płacze, byliśmy ostatnio w Gdańsku, gdzie z Łodzi jedzie się 4 h, i w jedną stronę dziecko cały czas smacznie spało, w drugą całą droge się bawiła, mielismy tylko 1 króciutki postój.
Pasy mają zielone oznakowanie sygnalizujące, ze są juz odpowiednio zaciśniete, fotelik wygodny, ma kąty nachylenia siedziska, wysuwany zagłówek. Mogę go z czystym sercem polecic.
moja przyjaciolka planuje zakup tobiego, chyba pokaze jej twoja recenzje! na razie wozi bobasa jeszcze w pebblu
Stary 2014-08-17, 09:40   #21
mamasierpniowa
Zadomowienie

nie wiem skąd jest Twoja przyjaciółka, ale w niektórych miastach mozna wynająć fotelik płacąc za dobę, moze warto by było przetestowac, przejechac się z dzieckiem kilka kilometrów i sprawdzic jak się małe czuje.
Ten fotelik warto zakupic, chociaż są oczywiscie foteliki wyższej klasy ale ceny są niebagatelne. Od mojej recenzji minęło sporo czasu a fotelik nadaj jak sie sprawdzał tak się sprawdza, nie mam żadnych "ale": )
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości