|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bardzo skąpe krwawienia z odstawienia.
Drogie wizażanki, przez parę miesięcy brałam tabletki antykoncepcyjne, współżyłam przez ten czas i wszystko było ok. Dodam, że moje krwawienia z odstawienia wówczas nie należały do skąpych, ale nie były też jakoś szczególnie uciążliwe. Następnie odstawiłam je na okres dwóch miesięcy co chyba okazało się być błędem...
Pierwszą miesiączkę dostałam w terminie, była ona dość obfita. Współżyłam w czasie przerwy z prezerwatywą, która była cała, wobec tego nie podejrzewałam ryzyka zapłodnienia. Następną miesiączkę również dostałam i tym samym chciałam powrócić do antykoncepcji hormonalnej. Pierwszą tabletkę wzięłam, kiedy doskwierały mi mocne bóle brzucha i pojawiła się krew, przypuszczałam, że miesiączka się rozkręci... jednak nic bardziej mylnego, bo przez kolejne trzy dni mój okres przybrał formę bardzo skąpego krwawienia. Postanowiłam zignorować sprawę i kontynuowałam blister. Współżyłam bez zabezpieczenia po 10 tabletce, nie wymiotowałam, nie miałam biegunki, brałam je bardzo regularnie. W środę wzięłam ostatnią tabletkę z blistra i w piątek w nocy pojawiło się krwawienie... znów to samo - towarzyszył mi okropny ból brzucha charakterystyczny dla okresu, praktycznie całą noc miałam nieprzespaną, z kolei krwi tyle, co kot napłakał. Chciałam zapytać czy w tej sytuacji jest się czym niepokoić? Mam wrażenie, że narobiłam sobie bałaganu przez odstawienie tabletek na tak krótki okres, a jednocześnie nieco obawiam się ciąży, choć wówczas byłabym bardzo zdziwiona... Edytowane przez Bounty86 Czas edycji: 2014-08-10 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo skąpe krwawienia z odstawienia.
Niee, to normalne. Organizm to nie zegarek. Krwawienie jest? Jest. Nieważne jak obfite, ważne, że jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bardzo skąpe krwawienia z odstawienia.
Problem polega na tym, że ja nawet nie jestem pewna, czy mogę nazwać to okresem, chyba bardziej plamieniem ... Tamponu potrzebuję tylko na noc, z kolei w dzień spokojnie wystarczy zwykła wkładka. Natomiast brzuch mnie bolał równie mocno, co zwykle w czasie miesiączki (mówię "bolał" bo tylko pierwszy dzień był nie do zniesienia).
Czy taka, a nie inna sytuacja może mieć związek z tą dwumiesięczną przerwą, którą zrobiłam? Edytowane przez Bounty86 Czas edycji: 2014-08-11 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.