|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
OSZCZĘDZAMY - rabaty/karty/punkty/promocje /itd
Hej
![]() po rocznej emigracji wróciliśmy z mężem do Polski ![]() ![]() ![]() będąc w UK odkryliśmy wiele możliwości oszczędzania 'mimo chodem' ![]() - dodatkowe pkt za paliwo wymienne na późniejsze litry paliwa - dodatkowe pkt za zakupy w wieeeeelu marketach czy to spożywczych czy odzieżowych wymienne na towary - liczne promocje internetowe pt "kup jedno drugie dostaniesz za pół ceny, a nawet za darmo" - karty rabatowe obsługujące kilka sklepów, stacji czy witryn internetowych na których mogliśmy gromadzić dowolne pkt wymienne na kolejny towar - nie wspominając już o licznych promocjach, z pewnością ktoś widział programy pt" łowcy promocji" ![]() - itd. oczywiście takie rzeczy to nie tylko w Erze ![]() liczę, że i w Polsce są takie możliwości ale nie mam pojęcia jak się nawet zabrać do poszukiwania takowych 'rzeczów' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OSZCZĘDZAMY - rabaty/karty/punkty/promocje /itd
To samo zauwazylam w US - w gazetach sa kupony na tansze jedzenie, promocyjne - ale w Polsce nigdy takowych nie zauwazylam.
Za granicami mozna bardzo latwo kupic tzw economy pack czyli ogromne opakowania ktore wystarczaja na dluzej - Pamietam nawet 2 litry szamponu brandowej firmy za jakies 2 euro - ogromna oszczednosc, ale tej samej firmy w polsce takich opakowan nigdy nie widzialam. Wszelkie promocje typu zamien punkty za produkty - wlasciwie wygladaja tak, ze trzeba zrobic zrobic gigantycznie zakupy w dlugim okresie czasu zeby cokolwiek z tego miec. Na pewno jest system Lioness - mozna sie temu przyjrzec. Innym rozwiazniem jest robienie zakupow w kilku sklepach ![]() Ja sie poddalam i po prostu kupuje w dyskontach typu biedronka zeby zaoszczedzic - po wybrane produkty np. mieso chodze na wieksze zakupy raz na jakis czas do konkretnych wybranych sklepow.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja sama robię zakupy w biedronce
![]() ![]() do tej pory korzystamy z: - kart w sklepie Tesco - kart na stacjach paliw typu Orlen, BP, Shell ( bez sensu jedynie, że nie ma np. jednej a do wszystkich) - kiedyś bardzo dawno temu miałam kartę która łączyła z sobą np. zakupy na allegro, wydatki w realu, na stacji Statoil itd. jednak nigdy z niej nie korzystałam - może to właśnie błąd? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A mnie się już kiedyś w PL obiło o uszy/oczy że są kupony w gazetach, ale nawet nie wiem jakich.
Ja z kolei może nie tyle szukam punktów, co np. wybieram sklepy intenernetowe z darmową wysyłką (np. smyk - nie dośc, że o wiele taniej mają w Sieci niż stacjonarnie to jeszcze odbieram z empiku rzeczy nie płącąc za wysyłkę; empik to samo). Mam apteczką kartę (z sieci DOZ) na punkty ![]() ![]() No i Biedronka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łowców promocji oczywiscie widziałam nie raz nie dwa ![]() ![]() ![]() ![]() a tymczasem zapraszam Cię tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post37332098 ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama kilka razy oglądałam "łowców promocji" i bardzo im zazdroszczę takich oszczędności. U nas nie ma takich rzeczy, jak PaulinciaKWC pisała - nie ma takich kuponów no i "promocje nie łączą się" (no może czasem w rossmanie się łączą jak sklep robi promocje gazetową i jeszcze jest kupon rabatowy z wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze karta Payback, można zbierać punkty u różnych sprzedawców np. Real, Jysk, Empik, BP, Allegro i inne sklepy internetowe. W Realu można wymieniać punkty na nagrody lub bony np. bon za 10 zł jest za tysiąc punktów, każde wydane 2 zł w Realu to 1 punkt http://www2.payback.pl/
W Carrefour Market jest program Rodzinka, ostatnio zmieniły się zasady(wg mnie na gorsze). Można wymienić punkty tylko na bony, 600 punktów to bon za 10zł(ale wartość zakupów musi być minimum 12zł), jest drukowany w kasie i można go wykorzystać podczas następnych zakupów. Punkty przyznają przy zakupach powyżej 10zł, przed zmianą wystarczyły już 2zł. Są dodatkowe punkty za produkty Carrefour i inne ze specjalnej ulotki, którą przysyłają raz w miesiącu. Dodatkowe punkty są też za zakupy powyżej określonej kwoty ale trzeba mieć ten kupon z ulotki. http://www.rodziynka.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
U mnie oszczędności zaczynają się na porównywarkach cenowych
![]() Mam kilka swoich ulubionych serwisów, ale polecić mogę ten:xxxxxx Często kupuje też na allegro i oczywiście w dyskontach. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-20 o 13:58 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Patrzę gdzie jest aktualnie więcej promocji w markecie i tam jadę http://okazjum.pl/gazetki-promocyjne/k/supermarkety,21/
To przynajmniej taki sposób na markety. myaja - robię zakupy właśnie w lidlu i biedronkach bo są tanie. Nie wiem skąd pomysł, że w tych pierwszych jest drogo. Nie mam porównania do UK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzeniona
|
A o co chodzi z tymi łowcami promocji? Wiem, że stary wątek, ale może ktoś wyjaśni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie siedzą w domu i całymi dniami wycinają te kupony i dobierają strategię, niektórzy traktują to jako swoją pracę. Wszystko kupują w ilościach hurtowych, mają wieeeeeelkie spiżarnie. I to tyle ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.