![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak odmówić?
Dzoewczyny, mam bardzo glupi problem, także proszę o wyrozumiałośc i niewyśmiewanie mnie
![]() Otóż, problem jest moze i glupi ale przydałyby mi się jakieś rady... Nie wiem jak odmówic umówienia się na randkę z facetem, który mi się nie podoba, a mnie zaprasza... zawsze miałam ten problem. Po prostu głupio mi powiedziec 'nie' i już bo obawiam się, że będzie jakas awantura, ta osoba się na mnie obrazi czy coś. Często bylo tak, że po prostu szłam, na piwo, do kina, na pizze, na bilard, ale dopiero jak byla taka sytuacja, że facet (taki, który mnie nie interesuje) chcial mnie pocałowac albo przytulic, dopiero wtedy odmawiałam, odsuwalam się itp. Tyle, że nie chciałabym doprowadzic po raz kolejny do takiej sytuacji, bo czuję się w niej niezręcznie. Mam taki problem, że kolega (wlasciwie nawet nie kolega, znajomy, z innej grupy na studiach, z którym przez całe 5 lat zamieniłam parę zdań) ostatnio zaczął do mnie pisac. Na początku normalnie z nim rozmawiałam, wydawało się, że fajnie się gada, jak z kolegą, ale on nagle zaczął walic jakieś komplementy, pisac do mnie praktycznie codziennie wieczorem, aż w koncu zaprosił mnie na piwo albo na pizzę. Na początku się zgodzilam, bo myslałam, że to zwykłe piwo, na jakie nie raz chodzę z kolegami, ale później po tym co pisał zorientowałam się, że jemu chodzi chyba jednak o randkę... No i teraz jest glupia sytuacja, bo z jednej strony zgodziłam się (bo nie pomyślałam od razu, że to może byc randka, więc pomyślałam sobie, że skoczę z kolegą na piwko) a z drugiej obawiam się, że on zacznie zarywac czy coś. Nie pomyślcie sobie, że mam jakieś wielkie wymagania, ale po prostu czasem tak mam, że ktoś kompletnie mnie nie pociąga ani nie ma żadnej chemii i wiem, że nie chciałabym z taką osobą się umawiac. Nie wiem jak mam to dokładnie opisac słowami, po prostu wiem, że nie i już. Z drugiej strony, drugi kolega też ze studiów, zdesperowany tym, że ma 24 lata i jeszcze 'nie zaliczył', nagle zapronował mi, żebym się z nim przespała (pewnie dlatego, bo akurat jestem pod ręką a on nie ma kontaktu z innymi dziewczynami chwilowo) co mnie trochę wkurzyło i mu odmówiłam, no i chyba się obraził... dlatego boję się już naprawdę odmawiac, bo wiem, że to strasznie obraża facetów i nie wiem czego mam się spodziewac. Macie jakieś rady? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak odmówic?
Cytat:
![]() Skoro piszecie to napisz mu poprostu ze jezeli chce to piwo to tylko towarzysko wypijesz z nim jak kolezanka,napisz mu ze nie jest w twoim typie i tyle. Lepiej napisac niz powiedziec mu to w twarz albo odsuwac sie potem na randce a koles pomysli ze robisz mu nadzieje.Nastepnym razem zastanow sie zanim zgodzisz sie z kims spotkac.
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego drugiego... To chamski palant i to dobrze, że się obraził, bo przynajmniej będzie się od Ciebie trzymał z daleka. Jakby mi ktoś z dupy zaproponował seks jak jakiejś ladacznicy to nie przejmowałabym się tym czy walnie jakiegoś focha czy nie tylko od razu powiedziałabym mu co o nim myślę. Odrobinę asertywności.
![]() |
![]() |
#5 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Co do tego, jak odmówić - skoro jest dla Ciebie miły, to bądź miła, ale stanowcza. Na początek spytaj go może, czy to piwo to ma być randka, czy kumpelskie spotkanie. Jeśli to drugie to spoko, jeśli to pierwsze - powiedz mu po prostu, że chętnie z nim wyjdziesz ale wolisz, żebyście zostali kumplami. Tyle wystarczy - na pewno nie będzie szczęśliwy, ale nie ma powodu się obrażać, więc jeśli będzie miał Ci za złe odmowy to znaczy, że nawet na kolegę się średnio nadaje. Przecież ten od seksu to jakiś baran ostatni, nie wiem czego Ty żalujesz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No wlasnie kolezanka wyzej ma racje !
![]() Nie musisz chamsko odpisac ty koles spadaj jestes brzydki - tylko napisz mu ze nie szukasz kogos teraz ze mozesz sie umowic z nim na piwko kolezensko nic wiecej. jesli mu zalezy to moze byc tak ze bagle odechce mu sie spotkania albo cos sciemni i przelozy je-wtedy ty nie upominaj sie o spotkanie bo on juz pewnie sie nie chce umowic,a spotykajac sie z nim bo zal ci go nie jest dobre.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tego drugiego, to on nie to, że uważa mnie za jakąś dziwkę czy cos, tylko myślę, że jest tak zdesperowany (nie raz po piwie mi się zalił, że koledzy się z niego naśmiewają, bo ma prawie 24 lata i nigdy nie spal z dziewczyną) że chyba nie wiedzial co ma robic. :P No ale wkurzylo mnie to co zrobił, bo jednak poczułam się jak pierwsza lepsza, nie ma nikogo pod ręką i jest zdesperowany i chce zaliczyc, to mi proponuje seks. Nie wiem czy się obraził na 100% ale trochę tak to wygląda ![]() dziękuję za rady ![]() To nie jest też tak, że chcę byc singielką, po prostu jakoś czasem tak mam, że czuję już, że nic do danego faceta nie poczuję :P Po prostu nie jeest w moim typie (chociaż to złe okreslenie, bo nie mam żadnego typu), po prostu nie ma chemii, nie kręci mnie i wiem, że nic z tego nie będzie. Edytowane przez undefined90 Czas edycji: 2014-08-01 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() Nie i koniec, prosta piłka, nie jesteś im nic winna, nie musisz się tłumaczyć. "nie jestem zainteresowana" i koniec tematu.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możesz mu jedynie poradzić, jeśli jeszcze się do Ciebie odezwie, że to jego poczucie własnej wartości jest problemem i może być przyczyną tej sytuacji. Jak tak bardzo przejmuje się kolegami to znaczy, że źle się czuje ze swoją osobą, a ja subiektywnie stwierdzę, że kobiety zwykle nie lubią kiedy mężczyzna nie jest pewny siebie. Oczywiście nie mówię, że wszystkie, ale wydaje mi się, że większość. Powinien po prostu zwyczajnie wziąć się w garść, olać ich i stwierdzić, że zwyczajnie nie znalazł jeszcze tej... Bo w końcu to lepiej od razu znaleźć drugą połówkę, niż mieć kilkanaście "przystanków niewypałów" ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie jest tak, że nastepnemu już nie odmówię, tylko po prostu boję się, że kogoś urażę czy coś. Jednak to nie jest miłe dostac kosza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
lokalna gwiazda
|
O, miałam podobną sytuację. Facet pyta, czy bym się umówiła, "nie, żeby nas coś miało łączyć, ale..." I tak od słowa do słowa okazało się, że jest po prostu napalony.
Wkurzyło mnie to, powiedziałam: "Nie. Nie umawiam się z nikim. Nie mam takiej potrzeby" Nie ma co plątać się w jakieś układy, kiedy na widok faceta nas odrzuca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Po prostu napisz, że możecie być tylko znajomymi. Że jak będziesz miała chwilę, to możesz przejść sie napiwo, jednak czy możesz zabrać ze sobą drugiego kolegę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tymi dziewczynami jest trochę inaczej... Moim zdaniem więcej facetów lubi nieśmiałe, skromne kobiety, niż dziewczyn nieśmiałych mężczyzn.
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wystarczy jak wezmie portfel napcha drukowana forsa i postawi drinki to panny na sam portfel poleca i sie oddadza ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
To tez jest niezły pomysł. Może spytam, czy możemy się umówic w większym gronie, żeby było weselej. Chociaż pewnie pomysli sobie, że idiotka ze mnie, że nie zorientowałam się o co chodzi. :P I nie wiem czy też nie poczuje się urażony no ale już trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu myslę, że faceci uważają, że taki seks bez zobowiązań jest fajny bo obie strony maja z tego przyjemnośc i że nic w tym nie ma niestosownego i sądzą, że dziewczyny też tak myślą. Zresztą niektóre mają bardzo luźne podejście do seksu i ja nic do tego nie mam, niech sobie robią co chcą, nie uważam je za dziwki czy coś, ale no raczej ja czegoś takiego nie potrzebuję :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() undefined90 powiedz mu, żeby założył konto na wizażu to mu poradzimy ![]() Żartuję oczywiście ![]()
You can't change what's already happened. I wish you could. But... You just can't. ♥ 09.11.2012 ♥ Edytowane przez weak Czas edycji: 2014-08-01 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hahahaha, chyba się nie zgodzi na konto na wizazu
![]() Nie no, na 100% akurat mówi prawdę, znam go od prawie 5 lat, serio nie miał dziewczyny. Ale myślę, że trochę przesadza z przejmowaniem się tym, co mu koledzy gadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
24, autorka napisała w pierwszym poście.
Jego strata ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Sorki komp mi sie wiesza jak tak przewijam,dlatego pytam
![]() Skoro ma 24 lata to nie jest jakis niewiem powod do rozsterek ze nie uprawial seksu jeszcze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.