|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak namówić na wizytę u fryzjera
Witam
![]() Moja dziewczyna zbytnio nie dba o włosy ![]() ![]() ![]() Sugerowałem wizytę u fryzjera, ale usłyszałem, że fryzjerom nie ufa... Rany, jak nawet obetnie niezbyt idealnie, to przecież włosy odrosną, potem pójdzie do innego, aż wreszcie się uda. Zresztą, co najlepsze, TWIERDZI, że chciałaby coś zmienić w swojej fryzurze... "ale nie wie co". Mówię, żeby poszła, to fryzjer doradzi, nawet znam całkiem dobrego i niedrogiego, to koło się zamyka. Sam doradzam - zbija propozycje albo mantyczy. Jestem zły, bo sam dbam o włosy, chcę ładnie wyglądać (i dla siebie i dla Niej), a nie widzę starań z Jej strony ![]() Możecie coś poradzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Jak namówić na wizytę u fryzjera
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- Pokaż jej filmiki na youtube o samodzielnym obcinaniu włosów. Może to zainspiruje ją albo ciebie (i wtedy sam możesz jej obciąć skoro nie ufa fryzjerom). - Pokaż jej jakieś blogi o fora (nawet to) na temat włosów. - Nie sugeruj, tylko mów wprost, że coś ci się nie podoba. - Nie przesadzaj z powyższym, bo ją wkurzysz. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Proponowałem sam obciąć czy poeksperymentować, na samym początku bardzo się zapaliła, potem jednak się wycofała.
Jeśli jej jest dobrze, to czemu mówi, że chce coś zmienić i narzeka, że nigdy nie miała jakiejś określonej fryzury? Moim zdaniem warto zaryzykować, ja chodziłem zwykle do jednej fryzjerki i byłem zadowolony, a jak poszła na urlop obciąłem się u innej - jestem zadowolony JESZCZE BARDZIEJ ![]() Do odważnych świat należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hmm myślę, że to co tu napisałeś powinieneś jej powiedzieć wprost. Czy to takie trudne? Powiedz, ze żle wygląda z tymi włosami i zdecydowanie ładniej byłoby jej w ...... i tu masz pole do popisu. Zafunduj jej wizytę u fryzjera, może chodzi jej raczej o kwestię finansową? Niestety zwłaszcza zmiana koloru włosów dobra farbą/rozjaśniaczem u fryzjera nie jest taka tania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Poczekaj na urodziny, imieniny, zbliżającą się rocznicę czy miesięcznicę- umów ją do fajnego fryzjera i powiedz, że chcesz by zrobiła coś przyjemnego dla siebie- i to Twój prezent. Dobry fryzjer na pewno coś fajnego wyczaruje
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Raczej nie jest dobrym pomysłem robienie komuś prezentu, którego na pewno nie chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hm, tak. To taka moja propozycja tylko- być może dziewczyna nie zmienia koloru z innych powodów niż niechcemisie?
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą niektórzy ludzie moim zdaniem mają jakieś dziwne problemy, wiadomo, że nie byłabym zachwycona gdyby mój partner chodził z przetłuszczonymi włosami i nie dbał o higienę osobista, ale bez przesady, to nie znaczy że musi być super wylaszczony. Chyba są gorsze problemy w związku. Edytowane przez MsLizard Czas edycji: 2014-07-28 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A ja uważam, że jeśli jest komuś w czymś źle, to właśnie osoby bliskie powinny to zasugerować. To trochę jak czasami widzi się, że komuś coś łazi po plecach i nikt tej osobie nic nie powie... A zmiana fryzury to tylko zmiana fryzury, ma podkreślać nie szpecić. Jeśli dziewczyna jest mądra zrozumie, że chłopak nie chce dla niej źle.
Gorzej jak wynik jednym się podoba, a drugim nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Sam miałem zarówno dłuższe (prawie bob ![]() Narzeka, że długie, że farba niszczy, że się plączą, i tak nosi spięte, to nie lepiej jakąś wygodniejszą (i bardziej twarzową przy tym) fryzurę? Po co to cierpiętnictwo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E460
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
To namów ją żeby obcięła ją jakaś dobra koleżanka albo właśnie Ty sam (jeśli czujesz się na siłach)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Słodkie
![]() Wysłane z mojego LG-E460
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Tak samo mozesz pofarbowac jej sam
Pisze z telefonu moge gubic literki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
... jeśli się na to zgodzi.
Wysłane z mojego LG-E460
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Skoro sama nie potrafi się zdecydować na jakąś fryzurę, to poszperaj trochę w internecie i przedstaw jej fryzury, w których Ty byś ją widział. Może akurat któraś jej podpasuje.
Ja miałam tak z moją mamą, bardzo bała się obciąć włosy, chociaż i tak miała krótkie. Ja jestem typem dziewczyny, która gdyby tylko mogła, to zmieniałaby fryzury co tydzień. Zaciągnęłam więc moją mamę do fryzjera i kiedy fryzjerka przedstawiała jej propozycje obcięcia, to widziałam jak strach pojawia się w jej oczach. Dlatego cały czas stanowczo mówiłam jej, żeby nie żałowała włosów, bo nie urosną itp. Skoro Twoja dziewczyna nie chce nawet przejść się do salonu fryzjerskiego, to może przedstaw jej koleżankę, która korzystała z usług tego fryzjera, żeby zobaczyła, że on jej nie skrzywdzi, że tak powiem. A jeśli to nie pomoże, to może twój fryzjer zgodzi się na to , żeby wypisać jakiś pakiet, bon (coś jak do salonów piękności na różne zabiegi; nawet jeśli twój fryzjer nie ma w ofercie takich kart podarunkowych, ale możesz z nim zagadać i przedstawić sytuację, nawet sam możesz coś takiego wypisać, tylko żeby fryzjer o tym wiedział) na cięcie i malowanie i daj jej to w prezencie. Przecież podarunków się nie oddaje. Możesz też powiedzieć, że jeśli tego nie wykorzysta, to kasa przepadnie. Mam nadzieję, ze wiesz, o co mi chodzi, chociaż pewnie napisałam to w dość chaotyczny sposób. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
I co, udało się namówić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.