|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Siemaneczko
Witam wszystkich serdecznie .
Od dłuższego czasu jestem obserwatorem forum . Lubię czasem coś tam ,,stworzyć ". Może nie są to prace wysokich lotów , ale sprawiają mi wiele radochy i wielką satysfakcje , że są MOJE .Bawię się w różnych technikach - olej , akwarelka . Podjęłam się także , renowacji starych mebli -,,podrasowałam " bardzo starą babciną toaletkę i stoliczek .Stary , nie działający zegarek kieszonkowy przerobiłam na ciekawy bibelocik . Postanowiłam spróbować swoich sił w technice serwetkowej . Muszę przyznać , że bardzo mnie to wciągneło , a w domu przybyło pare drobiazbów (szkatułka z pozytywką , szafka na klucze , świecznik , pudełeczko na biżuterię , kolczyki , wisiorek ). Napewno na tym nie poprzestane . Zapraszam chętnych do podglądnięcia moich ,,skromnych wypocin" . Pozdrawiam i do zobaczyska kiedyś tam jeszcze ![]() Bezpośredni link do albumu: http://wisla.fotosik.pl/albumy/148336.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siemaneczko
Pooglądałam.Fajnie,że ci sie chce.Ładnie malujesz i te mebelki ciekawie zrobione.Z decu podoba mi sie najbardziej to pudełko z ptaszkami.Skąd takie masz?ma b.orginalny kształt.I co to za patyczek jest weń włożony?to ma jakieś szczególne przeznaczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wszytsko bardzo pięknie i starannie wykonane. Podziwiam Cie za wytrwałość
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wszystko jest śliczneeeeeee...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Oj , aż się zarumieniłam
Dzięki piękne za miłe słowa , cieszę się , że komuś podobają się moje ,,dłubanki" . ...a teraz odpowiem na Wasze pytanka - szkatułkę z ptaszkami kupiłam w sklepie (oczywiście była drewniana , a ja ją ozdobiłam ) . Patyczek już w niej był , taka chyba atrapa kluczyka , bo jest to autentyczna pozytywka , tyle , ze kluczyk do nakręcania ma w innym , mało widocznym miejscu . -jeśli chodzi o kolczyki , to przerobiłam stare . Stare były wypełnione trochę tandetną plastikową masą , który zastąpiłam decupagem . Jeszcze raz dzięki za ciepłe słowa . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kobiełki kochane, wreszcie zmobilizowałam się, aby coś skrobnąc.Co prawda nie udzielam się na forum (nie piszę), ale uwierzcie mi nie ma dnia, abym tu nie zajrzała.
Jestem wręcz uzależniona od codziennej lektury forum. Korzystam często z rad, fachowych decopażystek, podglądam i podziwiam wiele prac. Jesli chodzi o ,,pracki" troche się tego uzbierało. Kolekcja decopage wciąż rośnie, nawet pokusiłam się, aby kolejny raz ,,przerobic" babciną toaletkę. Pozdrawiam wszystkie pasjonatki decopage i życzę niekończących się inspiracji. ...a to kilka fotek toaletka dawniej... ![]() dzis... ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- ...buuu siakoś nie moge fotek wkleic ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sylvanas Czas edycji: 2009-04-30 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Może teraz się uda dodac fotki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() Edytowane przez sylvanas Czas edycji: 2009-04-30 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
...jeszcze małe co nie co...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
jestem pod wrażeniem
toaletka i biżu .... miodzio ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
cd
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
...i jeszcze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
i
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Osiołek z zakątka :)
|
Piękne
![]() ![]() ![]() Rewelacyjna ponowna przeróbka babcinej toaletki, świetne biżu, obrazek, kasetki i lampa ![]() No i telefon wyszedł Ci wspaniale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Jestem pod wrażeniem Twoich prac.Są naprawdę śliczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, szok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Aż chce się decoupagowac dalej, słysząc słowa uznania. Przynajmniej wiadomo, że są postępy i efekty w doskonaleniu warsztatu. Dzięki za miłe słowa, choc na krytykę, też jestem otwarta i wysłucham z pokorą wszelkich uwag.
Pokażę Wam jeszcze moją ,,misiową półkę"(którą pomalowałam i poprzecierałam),ale nie ona jest istotna, lecz jej mieszkańcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dekupażuj, dekupażuj, bo świetnie Ci idzie. Wszystkie Twoje prace są takie romantyczne i sielskie, bardzo mi się wszystko podoba. Toaletka wypiękniała, telefon jest rewelacyjny, szkatułki - księgi też cudniste. Czy materiał w środku pierwszej kasetki to robiłaś sama, czy było to gotowe? Bardzo mi się podoba ten materiał i wszystko jest pięknie dopasowane. A żeby wydobyć jeszcze większe piękno Twoich prac, proponuję, żebyś robiła je na innym tle, bo trochę się zlewa z kwiecistą kapą (która swoją drogą, jest bardzo piękna)
![]() No i piękna kolekcja miśków na pięknie przecieranej półeczce. Czekam z niecierpliwością na następne pracki ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Materiał z pierwszej szkatuły, to stara sfatygowana kosmetyczka z ,,ciuchlandu", zakupiona specjalnie z myślą takiego wykorzystania. Co do tła to słuszna sugestia, zdecydowanie jednolite tło byłoby lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Prześliczne rzeczy robisz!! A do tego trzeba mieć talent malarski, bo cieniujesz pięknie, tło domalowujesz cudownie, ten telefon jest boski, jak również skrzyneczki na biżuterię, pudełeczko w listy, no w ogóle wszystko!
Od dziś jestem Twoją fanką!!! Czekam na dalsze prace!!!! Edytowane przez larencjusz Czas edycji: 2009-05-31 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jak dobrze,że wróciłaś do Nas.Nie potrafię wyszczególnić jednej najlepszej rzeczy,bo to wszystko jest przepiękne,klimatyczne,su btelne i...kobiece.A w dodatku pięknie,dokładnie wykonane.Fascynują mnie te motywy-zawijasy z kratką.Ty tak od łapki?Czasem próbuję takie ale nie są takie kunsztowne.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jest co oglądać i podziwiać! Super wykonanie i pomysly .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A skąd bierzesz te kobiece motywy?Chętnie bym coś podkradła
![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Dziekuję za wszystkie miłe słowa.
Jeśli chodzi o ,,esy-floresy", to nie rysuję ich odręcznie(taka zdolniacha to ja nie jestem), to wycięty kawałek z innego motywu. Tak szczerze mówiąc, to sporadycznie używam serwetek do wyklejania. Zdecydowanie wolę motywy wyszperane gdzieś w necie, a następnie wydrukowane na papierze śniadaniowym. Jest trudniejszy w ,,zamaskowaniu", ale za to mam do wyboru nieskończonośc motywów. Często szperam w internecie w poszukiwaniu ciekawych fotek, rysunków itp. Mam już sporą kolekcję ciekawych motywów. Jestem pewna, że większośc z Was, też ma takowe zbiory. Dlatego pomyślałam, że możemy się nimi wymienic drogą mailową, co Wy na to ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Na początku jest wątek z motywami i wzorami.Tam najlepiej wklejać aby korzystali wszyscy.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie mam
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=154114Tam są adresy stronek z motywami, ja mam na myśli bezpośrednią wymianę obrazkami(tzn.siakieś ciekawe obrazki do druku, za inne obrazki, drogą mailową).
Edytowane przez sylvanas Czas edycji: 2009-06-06 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dzięki, super są te linki, a wjakich Ty okolicach mieszkasz?
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
śliczne prace! Toaletka mnie urzekła i w ogóle wszystko! po prostu cudeńka!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.