![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Wrocław - co, gdzie, kiedy???![]() W maju wybieram się na tygodniowy urlop do Wrocławia ![]() Bardzo mi zależy żeby jak najwięcej zobaczyć, zwiedzić, odwiedzić ciekawe miejsca. I z tym wiąże się moje pytanie. Jakie miejsca byście mi polecały? Muzea, wystawy, galerie, centra handlowe, knajpki, lokale, sklepy (planuje porządnie się obkupić) i inne ciekawe i godne polecenia rzeczy. Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocław - co, gdzie, kiedy???
Poproś o przeniesienie wątku na forum "Podróże" - "Kulturalnie" to nie jest odpowiedni dział.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Oj, przepraszam, w takim razie PROSZĘ!!!
![]() |
#4 | |
Raróg
|
Się robi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Zakorzenienie
|
Muzeum narodowe wraz z Panoramą Racławicką.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Marche - lokal tych samych właścicieli - Piłsudksiego, obok hotelu Holiday Inn, kuchnia całego świata, pieczątki i milion rodzajów jedzenia, które wybierasz sama ze straganów, 3. Rynek: Novocaina (kuchnia włoska) , Rodeo Drive, kultowa Kawiarnia Pod Gryfami, Pub Pod Zieloną Latarnią, Pod Papugami, tam też jest większość lepszych dyskotek: 9 Brama, Daytona, Radio Bar, Studio 54. Na Pl. Solnym Cafe Soul z domowymi ciastami. Uliczki odchodzące od Rynku i Pl. Solnego: - Św. Mikołaja - 7 kotów i Czeski Film (puby i kawiarnie) - Rzeźnicza - Mexico Bar (super jedzenie) ; Paparazzi (modny klub, zjeśc też można), - Kiełbaśnicza - Academus (moja ulubiona kawiarnia) - Malarska - Artzat (druga moja ulubiona), - Nożownicza - Sushi Bar Sakana - najlepsze sushi w mieście, Le Bistrot Parisienne - kawałek Paryża we Wrocławiu (super naleśniki), Pasaż Niepolda - klub Bezsennośc, Droga do Mekki. Cytat:
Cytat:
Na tydzień atrakcji aż nadto ![]() Na początku maja mnie nie będzie, ale jeśli planujesz urlop trochę później to chętnie się z Tobą spotkam i połażę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślicznie dziękje za propozycję, ale wyruszam właśnie na długi weekend majowy, więc chyba się rozminiemy : (
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
We Wrocławiu dobre jest to, że większość restauracyjno -pubowo -klubowych restauracji jest usytuowana w Rynku i wokół niego. Nie trzeba daleko chodzić
![]() Moje ulubione miejsca: Mleczarnia - pub przy ul. Włodkowica (niedaleko Rynku oczywiście) -fajne wnętrze, atmosfera, muzyka Jazz Klub Rura - czasem są koncerty, ale nie tylko jazzowe, jesli nie ma koncertu można się świetnie pobawić i wytańczyć Bistrot Parisienne i Mexico Bar, które polecała szugarbejb Taverna Espańola w Rynku -hiszpańskie jedzenie Pozegnanie z Afryką- najlepsza kawa w mieście i największy wybór Sjesta - jedna z najlepszych moim zdaniem restauracji we Wro (włoska) Może nie moje ulubione, ale na pewno kultowe - PRL - pub i dyskoteka z muzą rodem z minionej epoki Poza tym Ogród japoński w Parku Szczytnickim Jeśli będzie ciepło to wystarczy usiąść w któymkolwiek z ogródków w Rynku i już jest super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Podpisuję się pod dziewczynami, a jesli chodzi o centra to zdecydowanie Pasaż Grunwaldzki i Galeria Dominikańska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogę polecić ![]() ![]() Tak, w Szczytnickim Ogród Japoński, w maju już powinno być pięknie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej polecam pierożki z tuńczykiem - pycha! Natomiast sałatki niedobre ![]() Kurcze, zaraz wyjdzie z tego przewodnik po knajpach dla Anusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a moze zoo?
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Tak, Zoo napewno nie odpuszczę bo byłam tam już raz jak byłam mała, niewiele pamiętam, ale pamiętam, że było fajnie : )
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Przepraszam że się wtrące w wątek ale ja też sie wybieram do Wrocławia na jakiś tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.wroclaw.pl/m3298/ Ogólnie na stronie http://www.wroclaw.pl są praktyczne informacje o mieście ![]() Ola |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
eh ja mam widocznie coś z przeglądarka nie tak bo mi wogóle nie chodzi ta stronka www.wroclaw.pl No nic dzięki dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Może spróbuj tu:
http://wroclaw.naszemiasto.pl/aktual...ul/631580.html Ew. spróbuj wpisać adres z ręki, nie wklejać, może to coś da? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To może się przeprosze z tą knajpą, bo pierogi w każdje postaci uwielbiam. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jeśli na zakupy to Pasaż Grunwaldzki- wszystkie sklepy w jednym miejscu
![]() Wieczorem koniecznie przejdź się na Ostrów Tumski ! ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Wrocław nocleg na trzy dni
Witam.
Szukam informacji odnośnie noclegu we Wrocławiu, interesują mnie trzy noce pokój dwu osobowy. Przystosowany obiekt do osób poruszających sie na wózku, tzn aby nie było wiele schodów reszta ujdzie ![]() można liczyć na wasza pomoc ? Najlepiej aby cena za dobę (2 osoby) nie przekraczała 80 PLN Proszę o poradę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocław nocleg na trzy dni
W tym wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=236909 znajdziesz kilka adresów hosteli, może któryś Ci przypasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Wrocław :)
Jadę do Wrocławia na weekend, co nieco znam to miasto, ale potrzebuję paru informacji od was
![]() Szukam: -targowisk/bazarków- znam na razie jedno w pobliżu Arkad i jedno po drugiej stronie ulicy od Magnolii -sklepów obuwniczych, z dobrym wyposażeniem, ale żeby nie były to jakieś super drogie sklepy jak w galeriach -sklepy zoologiczne dobrze wyposażone -dobre drogerie- nie chodzi mi o Naturę i Rossmanna -ciekawe salony kosmetyczne, z niewygórowanymi cenami -fajne sklepy z pamiatkami -sklepy z odzieżą używaną, ale mają być porządne -Polecane przez Was sklepy z odzieżą, ceny mogą być różne ![]() Mogą być w różnych dzielnicach Wrocka ![]() Proszę o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocław :)
Jeśli chodzi o targowisko to jedno z największych jest na Dworcu Swiebodzkim w niedzielę rano, szczegółów nie znam bo nigdy tam nie byłam
![]() ![]() ![]() Z resztą nie pomogę bo kupuję w Galeriach. Miłego weekendu we Wrocławiu ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nie ma a co
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Na ulicy granicznej, koło lotniska. Najlepiej wsiąść na dworcowej ( obok pkp ) w autobus, który jedzie na lotnisko. Kawałek jest
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a tak pozatym to zawsze można wejść na wątek Wrocławia i tam popytać, wyszukiwarka nie gryzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.