|
Notka |
|
Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
(ro)BOT
Wiadomo¶ci: 25 437
|
Modelowanie a kszta³t twarzy
Modelowanie to korygowanie owalu twarzy za pomoc± pudru br±zuj±cego, ró¿u i roz¶wietlacza. Kosmetyki te pomagaj± nam stworzyæ bry³ê a nie p³aski efekt. Twarz zyskuje na wymiarowo¶ci. Oprócz tego mo¿emy zmieniaæ, poprawiaæ i ulepszaæ kszta³t naszej twarzy. czytaj wiêcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Dot.: Modelowanie a kszta³t twarzy
Ojej. Nie wiem kto robi³ tym pani± makeup, ale ich twarze wygl±daj± jak nieszczê¶cia xd. Radzê obejrzeæ trochê tutoriali na youtubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 63
|
Modelowanie powinno prowadziæ do nadania twarzy kszta³tu idealnego, a takim jest kszta³t owalny, który nie wymaga modelowania, poniewa¿ nie ma potrzeby go zmieniaæ. Co innego tyczy siê kszta³tów twarzy( kwadratowej, prostok±tnej, okr±g³ej, sze¶ciok±tnej, trójk±tnej (odwróconej w obu kierunkach), pod³u¿nej i innych). Chodzi o to ¿eby zawsze d±¿yæ do kszta³tu owalnego, o delikatnych krawêdziach, p³ynnego ale naturalnego.
Ró¿ i roz¶wietlacz to inna sprawa, one maj± za zadanie upiêkszyæ, podkre¶liæ, odm³odziæ, zaostrzyæ rysy, od¶wie¿yæ. Ale oczywi¶cie na silê niczego nie musimy zmieniaæ, ot taka moja teoria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
a tooo na poprawêê humorkuuuuu
![]() http://www.mis.dl.pl/?id=51705 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tytu³ artyku³u: gra ¦WIA£A i cienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 120
|
Mój makija¿ zawsze jest staranny, przez co równie¿ do¶æ czasoch³onny;
zawsze modelujê nos i powieki, gdybym jednak mia³a bawiæ siê w modelowanie c a ³ e j twarzy, nie wysz³abym z domu. Zreszt± uwa¿am, ¿e nie muszê - lubiê kszta³t mojej facjatki. ![]() Mie¶ci siê w kanonie idea³u. ![]()
Y O L O ... ![]() ![]() Edytowane przez Morfinistka Czas edycji: 2014-09-29 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.