|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wyprawka dla dziecka do szkoły - a co w niej?
Hej,
moje dziecko idzie od września do 1 klasy i zastanawiam się się co powinno znaleźć się w tzw. "szkolnej wyprawce". Co jest najważniejsze, a co mniej ważne, ale też powinnam kupić? Nie wiem szczerze mówiąc czy coś się w tej kwestii pozmieniało teraz, bo za moich czasów było to trochę prostsze.. Pomóżcie proszę ![]() Aha, i czy wyprawki różnią się jakoś w zależności od tego, do której klasy idzie dziecko? Pozdrawiam, Ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wyprawka dla dziecka do szkoły - a co w niej?
Wydaje mi się, że najważniejsze rzeczy to te:
Zeszyty w linie Zeszyty w kratkę. najlepsze pewnie te 16kartkowe Ołówek, (długopis) Kredki ołówkowe i pastelowe Blok rysunkowy zwykły Blok techniczny Wycinanka Nożyczki, linijka, gumka, temperówka, nożyczki, klej Plastelina Farby plakatowe Pędzelki do malowania Bibuła karbowana Papier kolorowy Strój gimnastyczny Obuwie zmienne Worek na obuwie zmienne Może też warto przejść sie do przyszłej szkoły dziecka, moze wychowawczyni inaczej widzi tą wyprawkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.