|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tak, czy nie?
Hej dziewczyny. Od razu powiem że nie wiem czy to dobra "kategoria" na opisanie sprawy... mam pewien problem... ponad tydzień temu chłopak zostawił mnie po 3 latach związku, bo jak stwierdził odkochał się... utrzymywaliśmy przez te kilka dni kontakt koleżenki na facebooku (to zwiazek na odległośc). Ja oczywiście nadal kocham i cierpię, że nie mogę mu tego wyznawać i że nie słyszę tego samego od niego... Chyba najlepiej zakończyć ten kontakt i doradźcie mi - napisać, że kończę ten kontakt i wyjasnic czemu, czy tak nagle bez słowa przestać się odzywać i usunąć numer, z facebooka, gg...? - to raczej nie w moim stylu, ale może wy powiecie jak będzie lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
and cigarettes
|
Dot.: Tak, czy nie?
Cytat:
Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-10-15 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Pisać mu, że go kocham? Jak tak sobie myślałam co by napisać, to miałam w planach np to, że kocham, że dziękuję za wszystko i że był wspaniały facetem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Tzn.chodziło mi o to,ze on moze nie odebrać telefonu i Tobie potem bedzie głupio, bedziesz chciala sie przed nim wytłumaczyć itd. Lepsza jest krótką wiadomość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie pisać mu, ze go kochasz - takich rzeczy nie mówi sie przy rozstaniach, dodatkowo zakielkuje w Tobie nadzieja, ze wróci, ze jakoś sie do tego ustosunkuje, ze cos napisze, a chodzi o to,byś sie od niego odcięła. Gdyby był takim świetnym facetem, nie zostawiłby Cie- masochizmem jest komplementowanie kogos, kto Cie zranil. Na razie pewnie wypierasz Wasze rozstanie, ale potem, kiedy emocje opadną, będzie Ci złe z tym, ze nie po prostu nie odeszłas. Zadzwoń, napisz- cokolwiek,ale nie utrzymuj z nim kontaktu, jesli chcesz stanąć na nogi.
" O najtrudniejszych sprawach najtrudniej powiedzieć. Słowa powodują, ze rzeczy, które były nieskończenie wielkie, kiedy były w Twojej głowie,po wypowiedzeniu kurczą sie. Zdobywasz sie na odwagę i wyjawiasz je, a ludzie dziwnie na ciebie patrzą, w ogóle nie rozumiejąc.Mysle, ze to jest najgorsze." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz wysłać pozytywny przekaz to napisz, skoro już chcesz, że wiele dla Ciebie znaczył ten czas, gdy byliście razem jednak w obecnej sytuacji, o której on zadecydował Ty niestety musisz zakończyć kontakt ponieważ nic dobrego już z tego dla Ciebie nie wynika i niepotrzebnie szarpie świeże emocje. Masz do tego prawo i jeśli on jest wrażliwym człowiekiem to musi to uszanować. Jednak myślę, że mają rację ci powyżej, którzy radzą wysłać krótki przekaz bez zbędnego tłumaczenia się. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-10-16 o 00:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daj spokój, nie musisz się z niczego tłumaczyć. To już nie jest Twój chłopak, nic mu nie jesteś winna. On się odkochał, Ty możesz się odfejsbukować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:26 ---------- Ego? Zdecydowanie nie trzeba mu podbudowywać... Niektórych pewność siebie jest aż chamska czasami jak w tym przypadku.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Obrośnie w piórka, jak będziesz za nim latać, wyznawać miłość, tłumaczyć się. Wyślij krótką wiadomość, usuń go ze znajomych i po problemie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-10-16 o 01:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Kobieta z klasą
|
Nic nie pisz. Po prostu urwij kontakt. Łzawe tekściki na pewno nie zrobią na nim wrażenia, wręcz przeciwnie. Tłumaczenie dlaczego zrywasz kontakt, wg mnie, po zerwaniu jest bezsensu. Nie jesteście parą, więc nic nie musisz mu tłumaczyć, tym bardziej, że to on zerwał.
![]() |
#15 | |
sissy that walk
|
Zdecydowanie nie rób mu żadnych wyznań, jak to go kochasz i jaki był cudowny, i jak mu dziękujesz - piszesz, że chcesz mu przypomnieć, więc oczekujesz podświadomie że on też tak odpowie, że się ocknie i do Ciebie wróci. To normalne że masz nadzieję, ale skoro się odkochał i z Tobą zerwał to to się nie stanie, a Ty tylko sobie narobisz nadziei i nakręcisz się niezdrowo, a potem będzie Ci przykro. Odpuść - nie ma już Was, rozmawiacie jako kumple - wyznania tu nie są potrzebne, nie ma na nie miejsca. Po prostu napisz mu, że Wasz kontakt jest dla Ciebie bolesny i w związku z tym chcesz go zerwać, a potem bez względu na to co odpowie i czy w ogóle odpowie, zablokuj kontakt do niego wszędzie i usuń zewsząd, żeby Cię nie kusiło. Powodzenia
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Absolutnie nie! Im będziesz twardsza tym lepiej z tego wyjdziesz. Dziękując i mazgając się tylko go bardziej od siebie odstraszysz. Z niczym nie nalegaj. Facet to takie stworzenie, że musi zdobywać. Jak ma na talerzu, traci zainteresowanie. Pamiętaj los lubi być zwrotny. Za jakis czas moze znów się zejdziecie. Najlepiej zmień całkowicie myślenie o tym zwiazku. Na chwilę obecną musi tak byc, ale za jakiś czas bedzie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja to w ogóle bym się nie kontaktowała i nic mu nie mówiła tylko usunęła go ze wszystkich możliwych kontaktów. Jak będzie się "dobijał" to nie odbierać/odpisywać/oddzwaniać. Po co? Jak Ci źle, to polecam porozstaniowy wątek, udzielamy się z laskami, użalamy i wspieramy nawzajem. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774982 <-- Tutaj każda cierpi i ma doświadczenie w rozstaniu. Wyrzucamy złe emocje.
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Odpuść, napisz tylko, że uważasz, że nie powinniście utrzymywać kontaktu ze sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pisz takich rzeczy i nie podsycaj w sobie tego uczucia, bo to do niczego nie prowadzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja bym nic nie pisała, po prostu urwała kontakt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Powiedzialabym, ze nie chce utrzymywac kontaktu bo to dla mnie zbyt bolesne. Nie rob tak zeby przestac z dnia na dzien sie odzywac. Jeszcze pomysli, ze cos Ci sie stalo, tak sie nie robi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serio? ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o zrywanie kontaktu z dnia na dzień niby, że sobie ktoś może pomyśleć, że się komuś coś stało to jakoś nigdy nic strasznego się nie dzieje, tylko ten ktoś nie ma już na kontakt ochoty. Tak więc po takim zachowaniu tego pana uważam, że autorka jak najbardziej miałaby do tego prawo. Inna sprawa, że nie zrobi tego. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-10-16 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Dzięki za tak duży odzew, nie spodziewałam się. Wiem że się nie trzyma... chodzi po prostu o to, że jak było między nami okej to był wręcz wspaniały. Ale jak już była jakaś kłótnia, to pokazywał jaki to on nie jest i jak to ma wszystko gdzieś...
---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez szokoladasa Czas edycji: 2014-10-17 o 00:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.