dlaczego dziecko nie kopie????! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 17:56   #1
carmelca
Raczkowanie

dlaczego dziecko nie kopie????!

Hej, mam pytanie:
otóż jestem na początku 8 miesiąca ciąży. Od wczoraj mój synek nie kopie, czuję tylko delikatne ruchy w samym dole brzucha. martwię się o do tej pory bardzo wyraźnie czułam ruchy, widoczne były też na zewnątrz. Teraz są ledwo wyczuwalne.
Mam się czym martwic czy tylko synek jest taki leniwy ostatnio? możliwe ze zmienił pozycję i dlatego nie kopie? boję się że coś mu się stało.
Dodam że nie mam żadnych niepokojących objawów.
I jeszcze jedno pytanie: czy zawsze w ciąży boli miednica i kręgosłup tak że wstawanie z łóżka zajmuje kilka minut a chodzenie sprawia trudności?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
carmelca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 18:05   #2
ma-li-na
Zadomowienie

Dot.: dlaczego dziecko nie kopie????!

hej,pod koniec 3 trymestru dziecko już nie jest tak aktywne,rusza się mniej energicznie bo w brzuszku robi się coraz ciaśniej a ono nie ma juz tyle miejsca na swobodne ruchy,jednak jeżeli nie odczuwasz ruchów kilka dni powinnaś zgłosić się szybciorem do lekarza!lepiej dmuchać na zimne.
Co do miednicy i kręgosłupa to całkowicie normalne pod koniec 8 miesiąca <u niektórych wcześniej>dojdzie jeszcze ból spojenia łonowego,takie już uroki ciąży

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 18:22   #3
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carmelca Pokaż wiadomość
Hej, mam pytanie:
otóż jestem na początku 8 miesiąca ciąży. Od wczoraj mój synek nie kopie, czuję tylko delikatne ruchy w samym dole brzucha. martwię się o do tej pory bardzo wyraźnie czułam ruchy, widoczne były też na zewnątrz. Teraz są ledwo wyczuwalne.
Mam się czym martwic czy tylko synek jest taki leniwy ostatnio? możliwe ze zmienił pozycję i dlatego nie kopie? boję się że coś mu się stało.
I jeszcze jedno pytanie: czy zawsze w ciąży boli miednica i kręgosłup tak że wstawanie z łóżka zajmuje kilka minut a chodzenie sprawia trudności?
ja tez jestem na poczatku 8 miesiaca i powiem ci szczerze ze moje dziecko tak sie wierci i rusza ze jest to bardzo wyraznie odczuwalne, czasem nawet bolesne, a przy tym brzuszek faluje sie i rusza.
twoje dzieciatko moze faktycznie przewrocilo sie nozkami do dolu i tam wlasnie kopie.
ale koniecznie zglos sie do swojego lekarza poniewaz nam ostatnio nawet w szkole rodzenia powiedzieli ze jezeli zauwazy sie nagla zmiane czestotliwosci ruchow przez dluzszy czas (prawie w ogole nie odczuwalne) to nalezy zglosc sie do lekarza- pewnie to nic groznego ale trzeba dmuchac na zimne.
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 18:35   #4
eloteteie
Zadomowienie

Nie martw się, dziecko po prostu wypełnia całą macicę i nie ma możliwości tak intensywnego brykania jak wcześniej. Jeśli czujesz ruchy w dole brzucha to na pewno wszystko jest w porządku!

Co do bólu - ja kończę 8 miesiąc i nadal nie mogę narzekać na przesadne bóle kręgosłupa - fakt, wstaje się średnio wygodnie i czasem zdarza mi się czuć ból pleców, ale na pewno nie taki, żeby sprawiał trudności z chodzeniem itp.
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 19:07   #5
Sweet_21
Zakorzenienie

W 8 miesiącu przez pewien czas też tak miałam.Mały był wyraźnie leniwyCzułam go, ale bardzo delikatnie.
A teraz?Dwa tygodnie do rozwiązania, a ten bryka jak szalony.Boleśnie brykaA brzuch wygięty w różne strony.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 20:04   #6
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Ja też zaczęłam właśnie 8 m-c. Moja dzidzia w ogóle za bardzo rozbrykana nie była, zawsze delikatnie czułam jej ruchy, dziś tylko coś kopie porządnie , zmieniła już pozycję główką na dół i teraz jakoś bardziej czuję jej wierzganie . Dla spokoju skocz może chociaż na ktg, bez problemu powinni zrobić.
Co do bólu to jak od mniej więcej 3 m-ca bym najchętniej pomykała przy balkoniku . Bolą mnie biodra, miednica, krzyż, kość łonowa, teraz trochę lepiej niby ale jak wygramolę się z łóżka to pierwsze kroki to tragedia...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 20:07   #7
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Niedawno zaczełam ósmy miesiąc i z ruchami dziecka jest naprawdę różnie. Mój gin kazał mi liczyć ruchy i w ciągu jednego dnia musi być co najmniej 10. I nieraz mam tak, że od 9 do 10 już jest 10 ruchów, a czasami, dopiero 10 ruch wyczuwam po godzinie 16, czy 17 ... gdybyś totalnie przestała czuć ruchy to musisz się zgłosić do lekarza ... nawet dla świętego spokoju!

A co do kręgosłupa ... to wstawanie jest katorgą

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 20:59   #8
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja nie rozumiem, z taką rzeczą to do lekarza a nie na forum moja droga!
każda kobieta inaczej przechodzi ciążę!
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 21:45   #9
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

jeżeli coś cię niepokoi to biegnij do lekarza! sama najlepiej wiesz w jaki sposób i jak często rusza się twój dzidziuś. Mój synek był bardzo ruchliwy, 10 ruchów to ja czasem mogłam naliczyć w ciągu minuty. Gdy raz mu się przysnęło i nie czułam go po swoim obudzeniu naprawdę się zmartwiłam, bo nie było to do niego podobne. Stukałam w brzuch, piłam zimną wodę, chodziłam po mieszkaniu. Gdy już stałam w drzwiach by lecieć do szpitala, mały się obudził i kamień spadl mi z serca. Jeżeli czujesz, że coś jest nie tak, nie zastanawiaj się tylko jedź to sprawdzić!
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 13:51   #10
gucia6
Zakorzenienie

Uwazam tak jak dziewczyny. Pojdz do lekarza dla swietego spokoju.
Ja zaczynam co prawda dopiero 7 miesiac i moja corcia czasem wierci sie jak nakrecona, a niekiedy jest spokojniutka i rozleniwiona. Zwlaszcza jak ja mam meczacy dzien albo za duzo sie nachodze.

A co do kregoslupa, krzyza, miednicy, to jeszcze mi to az tak nie dolega. czasem tylko bola mnie stawy biodrowe, nawet gdy leze. Ale ze wstawaniem to jest koszmar
Stary 2009-08-06, 19:16   #11
carmelca
Raczkowanie

dzięki za odpowiedzi.
Znów się rozbrykał, może przez tą pogodę taki rozleniwiony był. Bo już się bałam że mu coś zrobiłam jak tak czasem macałam brzuch
carmelca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 13:43   #12
laurencja
Raczkowanie

mysle ze z dzieckiem jest tak samo jak z nami jeden dzien mamy taki ze mozemy biegac czujemy sie swietnie a nastepny mimo tego ze nas nic nie boli czujemy sie zmeczone i ospale.Ja jestem na poczatku 7 miesiaca i mam dokladnie tak samo ze jeden dzien corcia sie wierci jak szalona a nastepnego czuje rowniez ruchy ale bardziej leniwe.A co do kregoslupa to ja przechodze strasznie okropnie ale to okropnie mnie boli praktycznie cale plecy o miednicy juz nie wspomnie zeby wstac z lozka do toalety to czasami zajmuje mi to sporo czasu i meki, w nocy praktycznie nie spie z bolu
laurencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 17:14   #13
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelca Pokaż wiadomość
Hej, mam pytanie:
Zjedz na drugi raz coś słodkiego Jeżeli to nie poskutkuje wtedy do lekarza

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
ja nie rozumiem, z taką rzeczą to do lekarza a nie na forum moja droga!
każda kobieta inaczej przechodzi ciążę!
Ja nie rozumiem po co te kąsliwe uwagi Niektóre sytuacje w ciąży wcale nie wymagają od razu interwencji lekarza, a spokoju i znajomości zachodzących procesów

Edytowane przez lemoorka
Czas edycji: 2009-08-09 o 17:16
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 19:23   #14
KERA
Raczkowanie

Ja jestem pod koniec 6 miesiąca i też przez ostatnie trzy dni maluch bardzo mało się ruszał. Poszłam wczoraj do lekarza ale w mojej przychodni poza biciem serca nic innego na USG nie widać, ale chociaż to mnie uspokoiło. Lekarz powiedział że czasem tak się zdarza.
Za to dzisiaj kopie jak szalony, a ja się uspokoiłam. Czasem chyba po prostu tak jest choć wiem, że to żadne pocieszenie.
KERA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-05, 18:45   #15
kochaniemoje
Przyczajenie

Ja jestem teraz pod koniec 26 tygodnia i czuje wyraźne ruchy dziecka ale nie czuje kopnięć. Czy to jest jeszcze za wcześnie??Powinnam się martwić?
kochaniemoje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 13:04   #16
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez kochaniemoje Pokaż wiadomość
Ja jestem teraz pod koniec 26 tygodnia i czuje wyraźne ruchy dziecka ale nie czuje kopnięć. Czy to jest jeszcze za wcześnie??Powinnam się martwić?
jak czujesz ruchy to raczej powinno być OK ale pogadaj ze swoim lekarzem prowadzącym jak masz się tym niepokoić.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości