![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co jest poza Waszą strefą komfortu?
Napiszcie, jakie rzeczy są poza Waszą strefą komfortu. Chodzi mi o takie błahe rzeczy, które wszyscy inni robią, a Wy nie możecie się przemóc, bo macie jakąś wewnętrzną blokadę.
Ja np. mam problem z próbowaniem czegoś nowego jeśli chodzi o jedzenie. Na przykład ostatnio przez dwa tygodnie przekonywałam się żeby spróbować mleka bez laktozy, bo... miało inny kolor -.-' Jak się później okazało smakuje identycznie, a podchodziłam do niego jak pies do jeża. Albo wolę objechać pół miasta dookoła, niż przejechać przez pewne skrzyżowanie, bo nigdy nie wiem kto ma tam pierwszeństwo. Jak jest z Waszą strefą komfortu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co jest poza Waszą strefą komfortu?
Rozmawianie z ludźmi przez telefon. Po prostu chora jestem jak muszę to zrobić.
Jechanie tramwajem przystanek dalej i wracanie się kawałek. Nawet jeśli w tej opcji jest szybciej, wolę wysiąść przystanek wcześniej i dojść dłuższy dystans. Nie lubię się wracać. Nawet do domu jak czegoś zapomnę - często wolę iść bez tej rzeczy niż wrócić się dwa piętra żeby wszystko zabrać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja muszę odebrać w ciągu dnia kilka-kilkanaście telefonów do klientów, ale jak mam sama gdzieś zadzwonić (np. umówić się do lekarza) to odkładam to w nieskończoność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zielona Driada
|
[QUOTE=annic;47296242]Rozmawianie z ludźmi przez telefon. Po prostu chora jestem jak muszę to zrobić.
Oooo ja też nie cierpię, głównie z obcymi, chociaż znajomy, jak mi za długo wisi na słuchawce, to też dostaję kręćka.
![]() |
#6 |
Pani Mizantrop
|
Mam tak samo.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Gdy mam przejść koło mojego miejsca pracy gdy mam wolne
![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pracy nie znoszę odbierać telefonów ani dzwonić do klientów, na szczęście rzadko mi się to zdarza. Prywatnie także mam opory przed zadzwonieniem do przychodni czy w inne miejsce, nawet zamawiać pizzy nie lubię, w mojej ulubionej restauracji na szczęście przyjmują zamówienia online ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Na szczęście u mnie okna w biurze nie wychodzą na ulicę, tylko na parking.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest takie mega okno, że całą ulicę widać
![]()
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo kontakt fizyczny - nienawidzę, gdy ktoś zbliża się do mnie na odległość mniejszą niż 20 cm. To granica, po przekroczeniu której mam ochotę wrzeszczeć. Najgorzej jest w autobusach - szczególnie busach - mało przestrzeni, dużo ludzi i resztkami sił powstrzymuję się od ataku paniki, mam klaustrofobię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja czuję się skrępowana jak ktoś znajomy (kogo słabo znam) stoi za blisko mnie, kurczę narusza to moją przestrzeń.
![]() « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś miałam to samo z rozmowami przez telefon - teraz sama się z siebie śmieję ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie mam za to problemu, żeby załatwić sprawę w jakiejś instytucji. ale żeby uczynić to przez telefon, to już niestety mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Widze, ze wiele osob podziela moja niechec do dzwonienia i odbierania telefonow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pani Mizantrop
|
U mnie też jest mega okno, ale przez nie widać tylko drzewa i parking pod Kauflandem, który jest obok
![]() Zresztą i tak pracuję na obrzeżach miasta, więc raczej tłumy tutaj nie spacerują. W temacie: poza moją strefą komfortu są obcy ludzie zwracający się do mnie per "ty" albo "złotko/skarbie/inne denerwujące zdrobnienie". ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Przypomniało mi się: Też nie cierpię mieć kogoś z tyłu. Pracuję w biurze z dwiema innymi osobami i moje biurko jest tak ustawione, że mam drzwi za plecami. Jak szef wpada do nas z hukiem, to ja aż podskakuję ze strachu ![]()
![]() |
![]() |
#18 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ekspresowe skracanie dystansu przez nowo poznane osoby (zwłaszcza dziewczyny) sprawia, że czuję się dziwnie i bardzo niekomfortowo. Np, poznałam laskę tydzień wcześniej, a ona zaczyna zwracać się do mnie jakby znała mnie pół życia, "pożycza" sobie moje rzeczy z wesołym "biorę to na chwilkę, oki?", chce żeby iść z nią za każdym razem do łazienki (jak w gimnazjum), zasypuje intymnymi szczegółami ze swojego życia, oczekuje uścisków i kissków na powitanie i pożegnanie, wymyśla mi ksywkę, albo zwraca się per "siostro" i natychmiast żąda zaproszenia na fejsie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze laptop. Skręca mnie, kiedy ktoś chce na chwilę coś na nim sprawdzić (np. w necie). Czuję się jakby ktoś grzebał mi w szufladzie z bielizną choć nic dziwnego na komputerze nie trzymam.
I jeszcze patrzenie mi w ekran jak pracuję. No za cholerę nie wytrzymam jak ktoś się przygląda. Momentalnie sztywnieję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47297301]Ekspresowe skracanie dystansu przez nowo poznane osoby (zwłaszcza dziewczyny) sprawia, że czuję się dziwnie i bardzo niekomfortowo. Np, poznałam laskę tydzień wcześniej, a ona zaczyna zwracać się do mnie jakby znała mnie pół życia, "pożycza" sobie moje rzeczy z wesołym "biorę to na chwilkę, oki?", chce żeby iść z nią za każdym razem do łazienki (jak w gimnazjum), zasypuje intymnymi szczegółami ze swojego życia, oczekuje uścisków i kissków na powitanie i pożegnanie, wymyśla mi ksywkę, albo zwraca się per "siostro" i natychmiast żąda zaproszenia na fejsie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ale telefonu poza TŻtem nikomu nie udostępniam, jednak smsy i rozmowy to bardziej prywatna rzecz, niż historia przeglądania.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
- przejeżdżanie koło WORD-U, Bycie tam
- zaglądanie mi w monitor |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Też nie cierpię rozmawiania przez telefon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Czuję dyskomfort, kiedy w pracy ktoś przechodzi koło mojego biurka i zerka na komputer i patrzy jakie strony mam otwarte (choć ja robię to samo
![]() Czuję dyskomfort kiedy jest dużo ludzi w windzie i muszę stać na środku, a nie przy ścianie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Pani Mizantrop
|
Też nie cierpię, jak mi ktoś zerka w monitor, ja tak nie robię nigdy, chyba, że ktoś mnie prosi o pomoc.
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
jak ktos na mnie chucha. nienawidze
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- [1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;47297301]Ekspresowe skracanie dystansu przez nowo poznane osoby (zwłaszcza dziewczyny) sprawia, że czuję się dziwnie i bardzo niekomfortowo. Np, poznałam laskę tydzień wcześniej, a ona zaczyna zwracać się do mnie jakby znała mnie pół życia, "pożycza" sobie moje rzeczy z wesołym "biorę to na chwilkę, oki?", chce żeby iść z nią za każdym razem do łazienki (jak w gimnazjum), zasypuje intymnymi szczegółami ze swojego życia, oczekuje uścisków i kissków na powitanie i pożegnanie, wymyśla mi ksywkę, albo zwraca się per "siostro" i natychmiast żąda zaproszenia na fejsie ![]() ![]() Ja też nienawidzę ; o chociaż jak jestem na imprezie pełnej facetów i poznaję jakąś laskę, to zawsze ją ciągnę, żeby poszła ze mną siku, i ona to samo. zwłaszcza na ogniskach, masakra. albo nienawidzę, jak mnie ktoś przytula. ja lubię się przytulać, ale wtedy, kiedy JA chcę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.