![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Event
Dostałam propozycję pracy jako hostessa w jednym z sieci klubów Event(Cocomo) i przyznam że pani z którą rozmawiałam strasznie pozytywną wizję przede mną roztoczyła.Cała ta praca i zarobki wydają mi się zbyt piękne,by były prawdziwe.Szukałam informacji na różnych forach,ale wszędzie spotykam tylko zachwycone opinie 'pracownic',które też wydają mi się podejrzane.Dlatego pytam was,czy któraś wizażanka ma jakieś doświadczenia związane z pracą w tym klubie?
![]() Achh dodam że te kluby to go-go ![]() Edytowane przez Carmela_ Czas edycji: 2013-06-05 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Event
Skoro klubu go-go to chyba oczywiste, że bajeczne zarobki będziesz miała, gdy będziesz tam tańczyć albo "zabawiać" panów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz iść na jeden dzień i spróbować, ale w sumie co miałabyś robić w tym klubie jako hostessa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No to wiesz, ciekawe co klub rozumie przez zabawianie
![]() Nie sądzę żeby płacili Ci za uśmiechanie się i opowiadanie o swoim hobby. Raczej będziesz musiała się dać obłapiać szanownym panom klientom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Idź na jeden dzień i zobacz na czym naprawdę będzie polegało to "zabawianie".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pani Mizantrop
|
Ja bym poszła sprawdzić
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli taka praca Ci odpowiada to czemu nie, możesz iść chociaż na dzień próbny i się sama przekonać. Ja bym raczej nie liczyła na pracę typowej hostessy w takim miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Według Ciebie gejsza sprzedaje swoje ciało?
Cała sprawa wydaje mi się podejrzana już nie ze względu na to,że moja posada faktycznie ma być 'bezdotykowa'(zresztą to obowiązuje wszystkie dziewczyny w klubie),ale ze względu na zarobki...powiedziano mi,że dziewczyny które są już zatrudnione,dostają 300 zł tygodniowo za to,że czekają na otwarcie klubu w Katowicach ![]() Za macanie się podobno wywala takiego delikwenta z klubu,bo nie chcą sobie psuć renomy.Zasada "patrz,nie dotykaj".Są VIP roomy,widziałam je na zdjęciach,to po prostu wnęka z fotelem i lustrem gdzie klient może zamówić sobie prywatny taniec.Hmmm... Jadę tam dzisiaj,kolejna podejrzana sprawa to fakt,że oni już dziś chcą ze mną umowę podpisać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tak szczerze mówiąc to ja w ogóle nie wiem po co Ty się tam pchasz
![]() Sprawa śmierdzi na kilometr, nawet jeśli na prawdę nikt Cię tak nie będzie dotykał to tak czy siak będziesz się musiała użerać z napalonymi i zazwyczaj pijanymi facetami. Moim zdaniem to nie jest warte żadnych pieniędzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ostatnio czytałam dość obszerny artykuł o Cocomo w Wyborczej. Niestety na stronie jest tylko część artykułu http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1325...uka_misia.html
Z tego co pamiętam to wypowiadała się tam dziewczyna, która rozdaje ulotki na ulicy z różową parasolką. I chyba faktycznie coś pisała, że nieźle zarabia. Ale o tych dziewczynach z klubu, co bawią panów było zasugerowane, że jest coś więcej tzn. seks. Tak kojarzę... Na Twoim miejscu nie szłabym do pracy do takiego klubu. I tak wiadomo o co chodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnaś przeczytać bardzo dokładnie umowę (poproś o wysłanie na e-mail i czytaj w domu) z precyzyjnie wyznaczonymi obowiązkami itd.
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Nie wiem, z jednej strony wyczuwam tutaj jakieś pranie mózgu, a z drugiej może rzeczywiście, jesteś tak atrakcyjna, że faceci czują się w jakiś sposób dowartościowani w towarzystwie takich kobiet, i na tym to polega.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
W ogole to po co Ci taka praca? Dla mnie to jest ponizajace. Mysle, ze stac Cie na cos lepszego. No chyba, ze dobrze sie czujesz w takiej roli, to ok. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Cześć, ja też dostałam ofertę pracy tam. Wszyscy mnie zapewniają, że tam nie ma czegoś takiego jak dotykanie pracowników klubu. Czytałam wiele opinii i myślę, że może to być prawda. Oczywiście nie jestem pewna w 100 procentach ale jedyny skargi jakie widziałam na forach to, że czasem spóźniają się z wypłata. Jeżeli jednak nie to po prostu się zwolnię. Czytałam umowę i nic podejrzanego w niej nie widziałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A kiedy dokładnie zaczyna się Twoje szkolenie?? Ja jadę z Białegostoku w niedzielę 02-02-2014, a szkolenie zaczyna się w poniedziałek. Może ktoś jeszcze jedzie w niedzielę z BIałegostoku na to szkolenie ??
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
moje szkolenie sie zaczyna 05.02
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jesteś naiwna jesli uważasz, że będziesz pracować w klubie go go i zajmować się 'zabawianiem' pijanych napalonych mężczyzn bezdotykowo. Zwykła kelnerka w pijalni piwa jest wręcz obmacywana, Ty też będziesz. I będzie to leżało w zakresie Twoich obowiązków.
Nie jestem specjalistą z branży, więc jestem skłonna uwierzyć, że może klub nie świadczy usług seksualnych. Nie zmieni to jednak sytuacji, że zabawianie gości, wygląda tak, że skąpo ubrane dziewczyny przysiadają się do co bardziej napalonych, lub co mniej kontaktujących gości, flirtując, dając się obmacywać, gadając świństwa, obmacując ich mają za zadanie skłonić ich do postawienia jak najwiekszej ilości drinków i dania jak największych napiwków. Możliwe, że nie będziesz musiała uprawiać seksu za pieniądze, ale pewnym jest, że nie jest to praca hostessy. Musisz przygotować się na dotyk, przyjmowanie zalotów i nakręcanie ich podniecenia. Nie mówię, że to zła praca. Jeśli ktoś ma luźny stosunek do seksu i lubi taki tryb życia to niech próbuje. Ale idź tam ze świadomością na czym polega taka posada i świadomie decyduj co chcesz robić. Bo wierzenie, że to zwykłe hostessowanie jest na prawdę naiwne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Tak wygląda ta praca: http://wyborcza.pl/1,75248,14142819.html
Na to się decydujesz, nie mnie oceniać czy to dobrze czy złe, ale wązne abys była świadoma jak to wygląda. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1325...uka_misia.html a tu forum http://forum.trojmiasto.pl/COCOMO-KL...8946,1,33.html
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
W klubach Cocomo czy jak centrala woli Event nie ma seksu. To jest klub gogo a nie dom pubiczny. Jestem byłą tancerką, więc lepiej wiem. Nie pracuję, bo nie interesuje mnie zastraszanie pracowników, ale jak czytam głupie komentarze od lasek o seksie i innych dziwnych zwyczajach, które nigdy w klubie nie byly to szlag mnie trafia. Jeśli ktoś chce niech idzie spróbować może mu się spodoba, jedynie napiszę aby czytal dokładnie umowę i porownal z tym co mówi menadżer bądź osoba która cię wprowadza do firmy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
No kurde, ja byłam kelnerką przez chwilę ale że mój luby się przeniósł to ja poszłam za nim. Klub jak kazdy inny tylko ze dziewczyny pokazuja cycki na forum. Jak wiekszosc polek na plazy za granica jak jada na wakacje:P powiem szczerze ze nie jest zle z praca, trzeba sie wpasowac i serio nie ma seksu!! zawsze patrzylysmy czy za kurtyna jest tylko taniec i tak bylo wiec nie wiem skad takie rzeczxy wyplywaja, moze to nie ten klub. pojdzie pijany do klubu nie zapamieta gdzie byl a pozniej gada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Dokładnie ja także tam pracuję jako kelnerka i te bzdury co są wypusywane to mnie poprostu rozwalają na łopatki haha śmieszne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, mam dziwne wrażenie, że to nakłanianie klientów na drinki dla dziewczyn może wcale nie być takie łatwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Tu nie chodzi o nakłanianie - jak ktoś nie chce stawiać drinków to nie stawia ich - proste i nikt go do tego nie zmusza! Praca na każdym stanowisku związanym ze sprzedażą wymaga posiadania przez sprzedawcę zdolności marketingowo - sprzedażowych czy to w klubie, czy w rosmannie czy na rynku
![]() ![]() Edytowane przez elastella Czas edycji: 2014-03-05 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.