|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jasne włosy a ciemna karnacja
Witam!
Nie wiem czy taki wątek już był, aczkolwiek nie znalazłam... Więc moja kumpela, która naturalnie ma włosy w kolorze ciemnego brązu i ciemną karnację, wpadła na genialny pomysł, żeby pofarbować włosy na blond ![]() W ogóle co o tym myślicie? Bo wydaje mi sie, że kumpela tylko zniszczy sobie włosy rozjaśniaczem, a potem i tak pofarbuje je na ciemno... Czy może to pasuje? ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jasne włosy a ciemna karnacja
Moim zdaniem to zależy o jaki konkretnie blond jej chodzi. Myślę,że jeśli nie będzie za jasny,a raczej ciemny,popielaty to może to wyglądać nawet fajnie. Dużo też zależy od tego jak ciemną ma karnację. Jednak myślę,że powinnaś postarać się wybić z głowy koleżance ten pomysł,bo w większości przypadków natura wie co robi i zestawienie ciemnej karnacji,ciemnych włosów i ciemnej oprawy oczu jest bardzo fajne i wiele dziewczyn wiele by za to oddało.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
witaj.w przypadku Twojej kumpeli najrozsadniejszym wyjsciem bedzie zrobienie bardzo duzej liczby jasnych pasm we foliach.ale musza byc cieniutkie.efekt bedzie bardzo fajny a ona bedzie wygladac oryginalnie i nie koszmarnie tak jak inne brunetki zafarbowane na niby blond jako jednolity kolor.przy ciemnym brazie polozenie farby rozjasniajacej nie przyniesie efektu tylko wybije mnostwo zlotego i miedzianego pigmentu ktory zawieraja jeje wlosy i efekt bedzie oplakany.owszem mozna rozjasnic wlosy i na to polozyc blond,ale potem znowu zabawa z odrostami.no i blond jako blond sam w sobie bedzie wygladal sztucznie do ciemnej karnacji i ciemnych opraw,moj pomysl uwazanm jest dla niej najlepszym rozwiazaniem.warunek,musi znalezc myslacego fryzjera ktory poswieci jej troche czasu na wykonanie tego dokladnie.pozdrawiam i zycze sukcesu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że to zależy od odcieniu blondu jaki chce sobie Twoja koleżanka zrobć. Ja np. mam ciemną karnację i naprawdę ciemną oprawę oczu, a włosy farbuję na karmelowy blond i nie wygląda to źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja również mam ciemną karnacje i ciemną oprawę oczu i miałam kiedyś robione refleksy bo tez wpadłam na pomysł zmienienia sie w blond wampa ale mój fryzjer mi odmówił zrobienia jego zdaniem "krzywdy" i poszliśmy na kompromis- i powiem Ci ze wyglądało to bardzo fajnie. Jest wiele piosenkarek które maja jasne włosy i ciemna karnacje popatrz choćby na Ciare
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ciara i reszta mulatek to inna sprawa. Cieny odcień jasnej (białej) karnacji, czy to naturalny, czy to sztuczny (opalony) wygląda ineczej - uroda też jest inna...
Jasne, zależy od odcienia i jeśli dobrze dobierze to nie będzie tragedii, ale według mnie wygląda to tandetnie, nieciekawie i... Dodowato :/... Sorki za ostre słowa, ale w blondach najbardziej lubię osoby ze średnią karnacją, w stronę jasnej ![]()
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja też mam ciemną karnację, ciemne włosy, oczy i szał na blond też przeżywałam. Na szczęście dałam sobie spokój ... Teraz mam pasemnka w kolorze miodowego blondu i wyglądają fajnie, więc według mnie poleć koleżance takie rozwiązanie (:
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Mam ciemną karnację, brązowe włosy, czarne brwi, czarne rzęsy i marzę o blondzie.
Niestety nie wiem jak to zrobić żeby mi pasowało i nie wyglądało kiczowato. Fryzjer doradził mi pasemka w kolorze miodowego blondu, co o tym myślicie? Jaki może być końcowy efekt? ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jedyną kobietą, która wygląda świetnie mając ciemną karnację i jasne włosy jest Jennifer Lopez. Jessica Alba, gdy nie przesadzała z rozjaśniaczem też wyglądała nieźle. Reszta gwiazd/gwiazdek/dziewczyn, które znam wygląda tandetnie w takim zestawieniu.
Jeśli chodzi o ciemne brwi to zmiana ich koloru jest najmniejszym problemem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie potrafię sobie siebie wyobrazić ze zmienionym kolorem brwi, wiem, że to nic nadzwyczajnego, ale jakoś dziwnie bym się czuła. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Oj, pierwsze dni z innym kolorem brwi to może być kosmos
![]() ![]() Dlatego warto mieć w pobliżu ciemną hennę ![]() Ever, ta dziewczyna w avatarze to Ty? Również nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić w jasnym kolorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zalezy - ja mam ciemna oprawe oczow i od wielu lat farbuje na blond. U mnie to korzystnie wyglada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, podbijam temat
![]() Równiez szukam zdjec z blondem, ktory dobrze wyglada przy ciemnej karnacji. Jak narazie najbardziej podoba mi sie Tyra Banks. Dla kontrastu wklejam zdjecie na koncu, jak nie powinno to wygladac... ![]() Poszukuje jakiegos wspolnego mianownika: ten blond chyba poiwnien byc nie za jasny i popielaty/zimny... ? Jak myslicie?
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nie piszcie, że to wygląda tandetnie, bo wszystko zależy od tego jakie rysy twarzy się odziedziczyło.. ja mam ciemną oprawę oczu, jasny brąz naturalne włosy i ciemną karnację, łagodne rysy twarzy i od roku farbuje włosy na jasny blond, wszyscy mówią, że wyglądam nawet lepiej niż w naturalnych włosach, więc wszystko dla ludzi
![]() Jedynie tak jak ktoś już pisał przede mną, lepiej zacząć od jasnych pasemek i stopniowo schodzić z ciemnego brązu, bo inaczej można sobie strasznie zniszczyć włosy.. a z odbudową tak łatwo nie jest, wiem po sobie.. Podobno kontrasty są bardzo fajne, ale tak jak napisałam, jeżeli ktoś ma odpowiednie rysy twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ważne żeby nie zrobiła sobie platynowego blondu,wtedy przy ciemnej karnacji wygląda to nie ciekawie.
Mam kumpele,naturalnie ma ciemny brąz,od roku farbuje na karmelowy blond z kilkoma jaśniejszymi pasemkami,ślicznie wygląda ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja mam wlosy w kolorze ciemnego blondu, ciemna karnację i ciemna oprawę oczu, nie lubie tego połączenia , co więcej, mam wrażenie, ze moja twarz nabiera wyrazu dopiero gdy przefarbuje sie na jakiś ciemniejszy kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Zalezy czy ma z natury śniada karnacje, nie oliwkowa ale taka naprawde ciemna prawie jak mulatka, czy tylko opala sie w solarium albo sa wakacje i jest opalona. Wedlug mnie dobrze wygladaja pasemka w roznych odcieniach blondu takie jak ma Kim albo sloneczny blond Bee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.