Jasne włosy a ciemna karnacja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-11, 21:16   #1
wench90
Raczkowanie

Cool

Jasne włosy a ciemna karnacja

Witam!
Nie wiem czy taki wątek już był, aczkolwiek nie znalazłam...
Więc moja kumpela, która naturalnie ma włosy w kolorze ciemnego brązu i ciemną karnację, wpadła na genialny pomysł, żeby pofarbować włosy na blond Coprawda nie chodzi jej o tleniony blond, ale ten pomysł i tak wydaje mi się poroniony, tym bardziej że oprawe oczu też ma ciemną. Może macie dziewczyny jakieś zdjęcia dziewczyn z ciemną cerą i jasnymi włosami? Jak to może wyglądać? Bo w internecie na własną rękę nic odpowiedniego nie potrafie znaleźć..

W ogóle co o tym myślicie? Bo wydaje mi sie, że kumpela tylko zniszczy sobie włosy rozjaśniaczem, a potem i tak pofarbuje je na ciemno... Czy może to pasuje?

Pozdrawiam
wench90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 21:59   #2
milejdi
Raczkowanie

Dot.: Jasne włosy a ciemna karnacja

Moim zdaniem to zależy o jaki konkretnie blond jej chodzi. Myślę,że jeśli nie będzie za jasny,a raczej ciemny,popielaty to może to wyglądać nawet fajnie. Dużo też zależy od tego jak ciemną ma karnację. Jednak myślę,że powinnaś postarać się wybić z głowy koleżance ten pomysł,bo w większości przypadków natura wie co robi i zestawienie ciemnej karnacji,ciemnych włosów i ciemnej oprawy oczu jest bardzo fajne i wiele dziewczyn wiele by za to oddało.

milejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 01:02   #3
HAIRGAZM
Przyczajenie

witaj.w przypadku Twojej kumpeli najrozsadniejszym wyjsciem bedzie zrobienie bardzo duzej liczby jasnych pasm we foliach.ale musza byc cieniutkie.efekt bedzie bardzo fajny a ona bedzie wygladac oryginalnie i nie koszmarnie tak jak inne brunetki zafarbowane na niby blond jako jednolity kolor.przy ciemnym brazie polozenie farby rozjasniajacej nie przyniesie efektu tylko wybije mnostwo zlotego i miedzianego pigmentu ktory zawieraja jeje wlosy i efekt bedzie oplakany.owszem mozna rozjasnic wlosy i na to polozyc blond,ale potem znowu zabawa z odrostami.no i blond jako blond sam w sobie bedzie wygladal sztucznie do ciemnej karnacji i ciemnych opraw,moj pomysl uwazanm jest dla niej najlepszym rozwiazaniem.warunek,musi znalezc myslacego fryzjera ktory poswieci jej troche czasu na wykonanie tego dokladnie.pozdrawiam i zycze sukcesu.
HAIRGAZM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 08:07   #4
zawszeboska
Zakorzenienie

Myślę, że to zależy od odcieniu blondu jaki chce sobie Twoja koleżanka zrobć. Ja np. mam ciemną karnację i naprawdę ciemną oprawę oczu, a włosy farbuję na karmelowy blond i nie wygląda to źle.
zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-12, 19:38   #5
camm
Raczkowanie

Ja również mam ciemną karnacje i ciemną oprawę oczu i miałam kiedyś robione refleksy bo tez wpadłam na pomysł zmienienia sie w blond wampa ale mój fryzjer mi odmówił zrobienia jego zdaniem "krzywdy" i poszliśmy na kompromis- i powiem Ci ze wyglądało to bardzo fajnie. Jest wiele piosenkarek które maja jasne włosy i ciemna karnacje popatrz choćby na Ciare
Stary 2008-06-13, 13:13   #6
zapalka
Zadomowienie

GG do zapalka

Ciara i reszta mulatek to inna sprawa. Cieny odcień jasnej (białej) karnacji, czy to naturalny, czy to sztuczny (opalony) wygląda ineczej - uroda też jest inna...
Jasne, zależy od odcienia i jeśli dobrze dobierze to nie będzie tragedii, ale według mnie wygląda to tandetnie, nieciekawie i... Dodowato :/...
Sorki za ostre słowa, ale w blondach najbardziej lubię osoby ze średnią karnacją, w stronę jasnej .
Stary 2008-06-13, 19:54   #7
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zapalka Pokaż wiadomość
Ciara i reszta mulatek to inna sprawa. Cieny odcień jasnej (białej) karnacji, czy to naturalny, czy to sztuczny (opalony) wygląda ineczej - uroda też jest inna...
Jasne, zależy od odcienia i jeśli dobrze dobierze to nie będzie tragedii, ale według mnie wygląda to tandetnie, nieciekawie i... Dodowato :/...
Sorki za ostre słowa, ale w blondach najbardziej lubię osoby ze średnią karnacją, w stronę jasnej .
Nic dodać, nic ująć, ja też uważam, że to wygląda tandetnie, coś w stylu platyny na głowie i solarium na twarzy
czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-13, 21:25   #8
Liveyourlife17
Przyczajenie

Ja też mam ciemną karnację, ciemne włosy, oczy i szał na blond też przeżywałam. Na szczęście dałam sobie spokój ... Teraz mam pasemnka w kolorze miodowego blondu i wyglądają fajnie, więc według mnie poleć koleżance takie rozwiązanie (:

Nie można kupić szczęścia, ale wolę płakać w Bugatti ..
Liveyourlife17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 09:36   #9
ever-dream
Wtajemniczenie

Mam ciemną karnację, brązowe włosy, czarne brwi, czarne rzęsy i marzę o blondzie.

Niestety nie wiem jak to zrobić żeby mi pasowało i nie wyglądało kiczowato.

Fryzjer doradził mi pasemka w kolorze miodowego blondu, co o tym myślicie? Jaki może być końcowy efekt?
Stary 2010-03-14, 16:07   #10
Anethka
Zakorzenienie

Jedyną kobietą, która wygląda świetnie mając ciemną karnację i jasne włosy jest Jennifer Lopez. Jessica Alba, gdy nie przesadzała z rozjaśniaczem też wyglądała nieźle. Reszta gwiazd/gwiazdek/dziewczyn, które znam wygląda tandetnie w takim zestawieniu.

Jeśli chodzi o ciemne brwi to zmiana ich koloru jest najmniejszym problemem...

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 17:34   #11
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anethka Pokaż wiadomość
Jedyną kobietą, która wygląda świetnie mając ciemną karnację i jasne włosy jest Jennifer Lopez. Jessica Alba, gdy nie przesadzała z rozjaśniaczem też wyglądała nieźle. Reszta gwiazd/gwiazdek/dziewczyn, które znam wygląda tandetnie w takim zestawieniu.

Jeśli chodzi o ciemne brwi to zmiana ich koloru jest najmniejszym problemem...
Wiem, dlatego właśnie zastanawiam się nad samymi miodowymi pasemkami, a nie farbowaniem całości włosów

Jakoś nie potrafię sobie siebie wyobrazić ze zmienionym kolorem brwi, wiem, że to nic nadzwyczajnego, ale jakoś dziwnie bym się czuła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 18:10   #12
Anethka
Zakorzenienie

Oj, pierwsze dni z innym kolorem brwi to może być kosmos . Pamiętam, że gdy zmieniłam kolor włosów i brwi z ciemnego brązu na jasny blond czułam się jakbym była łysa i jakby przy okazji ktoś zamienił mi niektóre części twarzy .
Dlatego warto mieć w pobliżu ciemną hennę

Ever, ta dziewczyna w avatarze to Ty? Również nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić w jasnym kolorze . Spróbuj zrobić symulację w photoshopie/gimpie.

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 18:17   #13
Rena
Zakorzenienie

Wszystko zalezy - ja mam ciemna oprawe oczow i od wielu lat farbuje na blond. U mnie to korzystnie wyglada.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 15:34   #14
Koralyn
Raczkowanie

Dziewczyny, podbijam temat
Równiez szukam zdjec z blondem, ktory dobrze wyglada przy ciemnej karnacji. Jak narazie najbardziej podoba mi sie Tyra Banks. Dla kontrastu wklejam zdjecie na koncu, jak nie powinno to wygladac...
Poszukuje jakiegos wspolnego mianownika: ten blond chyba poiwnien byc nie za jasny i popielaty/zimny... ? Jak myslicie?

BEZGLUTENOWO:
https://naturebe.wordpress.com/
Koralyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-13, 13:00   #15
de_wu
Rozeznanie

Nie piszcie, że to wygląda tandetnie, bo wszystko zależy od tego jakie rysy twarzy się odziedziczyło.. ja mam ciemną oprawę oczu, jasny brąz naturalne włosy i ciemną karnację, łagodne rysy twarzy i od roku farbuje włosy na jasny blond, wszyscy mówią, że wyglądam nawet lepiej niż w naturalnych włosach, więc wszystko dla ludzi
Jedynie tak jak ktoś już pisał przede mną, lepiej zacząć od jasnych pasemek i stopniowo schodzić z ciemnego brązu, bo inaczej można sobie strasznie zniszczyć włosy.. a z odbudową tak łatwo nie jest, wiem po sobie.. Podobno kontrasty są bardzo fajne, ale tak jak napisałam, jeżeli ktoś ma odpowiednie rysy twarzy.
de_wu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 19:34   #16
Franti
Przyczajenie

Ważne żeby nie zrobiła sobie platynowego blondu,wtedy przy ciemnej karnacji wygląda to nie ciekawie.
Mam kumpele,naturalnie ma ciemny brąz,od roku farbuje na karmelowy blond z kilkoma jaśniejszymi pasemkami,ślicznie wygląda
*Stopy
Staram sie zrzucić kilka kilo
Franti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-23, 13:19   #17
Windermere
Raczkowanie

Ja mam wlosy w kolorze ciemnego blondu, ciemna karnację i ciemna oprawę oczu, nie lubie tego połączenia , co więcej, mam wrażenie, ze moja twarz nabiera wyrazu dopiero gdy przefarbuje sie na jakiś ciemniejszy kolor.
Windermere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 22:00   #18
mankawstanka
Raczkowanie

Zalezy czy ma z natury śniada karnacje, nie oliwkowa ale taka naprawde ciemna prawie jak mulatka, czy tylko opala sie w solarium albo sa wakacje i jest opalona. Wedlug mnie dobrze wygladaja pasemka w roznych odcieniach blondu takie jak ma Kim albo sloneczny blond Bee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 635139119942776418.jpg (41,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg beyonce-wlosy-06.jpg (88,6 KB, 23 załadowań)
mankawstanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości