|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tkanina podobna do minky?
Hej! Ostatnio udało mi się kupic w sklepie z tkaninami materiał identyczny jak minky - tyle, że kosztował dwadzieścia parę złotych. Myślałam, że ta cena to jakaś pomyłka, ale dziś dowiedziałam się od pań z tego sklepu, że ów materiał nie jest minky, a bardzo podobnym gatunkiem polaru. Niestety nie dowiedziałam się nic na temat ew. gramatury i innych oznaczeń, ale obie tkaniny są niemal identyczne, a różnica w cenie jest kolosalna.
Próbuję znaleźć ten "polar", ale mi nie idzie - czy któraś mogłaby pomóc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tkanina podobna do minky?
Podejrzewam, że chodzi o zwykły chiński polar tłoczony. Widziałam taki o gramaturze ok 250 gr/m²
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
I ten polar jest jak minky, nie jak zwykły polar?
Da się kupić też taki bez tych "kółeczek"? Chodzi mi o gładką fakturę - mój taką ma, tyle, ze w tym sklepie, gdzie kupowałam, są tylko 2 kolory. Większość tego, co widzę, ma takie bąbelki... Edytowane przez Steely Czas edycji: 2014-10-28 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Up? Ktoś coś wie...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.