|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Poszukiwania pierwszej pracy
Witajcie
![]() 1. Czy można połączyć studiowanie w trybie dziennych z pracą? Jeśli tak, jaka to mogłaby być praca, jak jej poszukiwać? 2. W terminie wakacyjnym chciałabym podjąć pracę wakacyjną w Krakowie, najchętniej jako kelnerka, recepcjonistka, sprzedawczyni w drogerii itp, chociaż mogłaby być to każda praca, najmniej chętnie rozdawałabym ulotki oraz pracowała typowo fizycznie. 3. Czy aplikować tylko za pomocą stron www, czy opłaca się również zostawianie CV w miejscach, gdzie chce się pracować, np. w restauracjach na Rynku? Znam biegle język angielski (bardziej w piśmie, niż mowie ale bez problemu się dogaduję, szczególnie, jeśli się trochę osłucham), co jest dodatkowym atutem do CV. Liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Poszukiwania pierwszej pracy
W Krakowie angielski na średnim poziomie to nie jest atut, tylko niezbędne minimum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim troche samodzielnosci, bo pytaniem do jakiej pracy moglabys pojsc zmiazdzylas systen
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
1. Nie, co ty, ABSOLUTNIE nie można, zakazane, niewykonalne, a sio, a pfe!
2. To się zgłaszaj w miejsca jakie opisałaś. 3. Najlepiej robić wszystko. Angielski to już nie atut, to podstawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
2. Na okres wakacyjny to raczej wiele nie znajdziesz, bo okres wakacyjny już się kończy. Szukaj czegoś na dłużej. Może też galerie handlowe? Wiele sklepów zatrudnia na części etatu. 3. Najlepiej przejść się osobiście z cv, przynajmniej ja mam takie doświadczenie, że jeśli odbywa się gdzieś rekrutacja, to najpierw korzystają z tych cv które mają, a dopiero później pojawia się jakieś ogłoszenie. Jeżeli chcesz pracować, zwłaszcza w gastronomii, to angielski to mus. Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
W gastronomii wymagają książeczki sanepidowskiej - koszt wyrobienia jej to ok 100 zł (w moim mieście, nie wiem jak u Ciebie). Ze swojej strony polecam inwentaryzacje. Zwykle są w nocy, ale da się to pogodzić ze studiami, zresztą to tylko maksymalnie parę razy w miesiącu. Akurat teraz od września będzie ich najwięcej. Ja pracowałam z ISSP i Timework, ISSP zawsze umieszcza ogłoszenia w internecie, bez problemu je znajdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
1. Tak, można, nie jest to odgórnie zakazane. Nawet powiedziałabym, że studentom dużo łatwiej znaleźć pracę w sklepie, knajpie, itp. Ja pracowałam w znanej sieci fast foodów i odzieżówce. Spokojnie godziłam studia, pracę, hobby, chłopaka i inne tematy.
2. Już po terminie wakacyjnym, zaraz wrzesień. ![]() 3. Najlepiej chodzić i zostawiać, gdzie się da. Na przykład: chcesz pracować w odzieżówce, to idziesz do jednego centrum handlowego i zostawiasz dosłownie wszędzie. Duża szansa, że ktoś oddzwoni.
2/52 ![]() Ostatnio przeczytana: G. Orwell - Folwark zwierzęcy "Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
2.DO takich prac jak kelnerki/recepcjonistki to nie szukaja dziewczyn tylko na wakacje ale raczej na dluzej 3.Oplaca sie tez osobiscie Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.