Problem przy sikaniu ?! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi zwi±zane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-08-24, 05:03   #1
Tamafune2882
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35
Exclamation

Problem przy sikaniu ?!

Od trzech czy dwóch dni mam problem z sikaniem . Nie by³o to jakie¶ intensywne uczucie i szybko mija³o , ale dzisiaj w nocy siê zaczê³am martwiæ gdy¿ gdy siê obudzi³am mia³am mocne parcie na pêcherz i pewnie gdyby nie ch³opak to bym siê sama nie obudzi³a. Ale do rzeczy Jak ju¿ odda³am potrzebê pozosta³o uczucie ,¿e nadal chce mi siê siusiaæ , i ca³y czas je odczuwam, jest to irytuj±ce, przy oddawaniu moczu nic mnie nie piecze i nie szczypie . Je¿eli siê to do poniedzia³ku nie zmieni to pewnie pójdê do lekarza, ale czy wy mia³y¶cie podobn± sytuacjê, bo ten ucisk jest nie do zniesienia.
Tamafune2882 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-24, 09:20   #2
ellish
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 910
Dot.: Problem przy sikaniu ?!

ja tak mialam, ale przy problemach gastrycznych i wtedy jelito mi naciskalo na pecherz.

Zrob sobie badanie moczu.
ellish jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-24, 14:46   #3
Lysanelle
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Zamiast czekaæ, proponujê pój¶æ na badania moczu, ¿eby w razie infekcji zacz±æ j± leczyæ od razu. Mam tak zawsze w pocz±tkowym stadium zapalenia pêcherza.
Lysanelle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-24, 15:07   #4
lilith691
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 991

Mam tak przy zapaleniu pêcherza. Zdarza siê, zwykle czê¶ciowo to moja wina, na przyk³ad chodzenie ca³y dzieñ w wilgotnych spodenkach (z powodu upa³u ch³odzi³am siê wod±). Mi bardzo pomaga Urofuraginum
lilith691 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-24, 15:13   #5
viva
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 953

Potwierdzam, Urofuraginum dzia³a. Ale lepiej id¼ do lekarza, je¶li nawet nie zleci badañ (mi za pierwszym razem nie zleci³), to przepisze prawdopodobnie Furaginum na receptê, które ma taki sam sk³ad, ale jest tañsze i czê¶ciowo refundowane.
Stary 2014-08-25, 21:28   #6
ulinkaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 881

zrób badanie moczu i id¼ do lekarza. urofuraginium dzia³a, ale czasem jest potrzebny mocniejszy antybiotyk, zw³aszcza, gdy infekcja jest rozwiniêta.
w nico¶ci za oknem, gdy budz± siê mg³y...
ulinkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-26, 04:50   #7
viva
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 953

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Poka¿ wiadomo¶æ
zrób badanie moczu i id¼ do lekarza. urofuraginium dzia³a, ale czasem jest potrzebny mocniejszy antybiotyk, zw³aszcza, gdy infekcja jest rozwiniêta.
Dodatkowo Urofuraginum nie zapobiega nawrotom, przynajmniej u mnie, a dobrze dobrany antybiotyk powinien rzeczywi¶cie wyleczyæ problem.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 06:39   #8
ananonda191
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

Kiedy¶ mia³am ten problem i zawsze na to pomaga³ urofuraginum, najwa¿niejsze to od razu rozpocz±æ leczenie, ulga ju¿ po kilku tabletkach i nic nie powraca. Jak nie by³o w aptece, to pani bez problemu dawa³a furaginum, który jest na receptê. To ten sam sk³ad. Do tego urosept pobraæ jeszcze po zakoñczeniu leczenia ¿eby wszystko ³adnie wróci³o do normy i nie powraca³o. Z urofuraginem dobrze jest braæ du¿e dawki wit. C - ³adnie zakwasza mocz i przyspiesza usuwanie bakterii.
ananonda191 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-26, 14:41   #9
Wreeednia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 371

Na zapalenie pêcherza super jest herbatka z herbapolu- UROSTAN- u mnie zapobiega nawrotom wypi³am j± z 2-3 razy i przez ca³e wakacje nie mia³am problemu z pêcherzem a tak to wystarczy³o ¿e usiad³am na chwilê w parku na ³awce i problem gotowy...

Nowe w±tki na forum Ginekologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-08-26 15:41:43

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.