|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi zwi±zane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
![]() Problem przy sikaniu ?!
Od trzech czy dwóch dni mam problem z sikaniem . Nie by³o to jakie¶ intensywne uczucie i szybko mija³o , ale dzisiaj w nocy siê zaczê³am martwiæ gdy¿ gdy siê obudzi³am mia³am mocne parcie na pêcherz i pewnie gdyby nie ch³opak to bym siê sama nie obudzi³a. Ale do rzeczy Jak ju¿ odda³am potrzebê pozosta³o uczucie ,¿e nadal chce mi siê siusiaæ , i ca³y czas je odczuwam, jest to irytuj±ce, przy oddawaniu moczu nic mnie nie piecze i nie szczypie . Je¿eli siê to do poniedzia³ku nie zmieni to pewnie pójdê do lekarza, ale czy wy mia³y¶cie podobn± sytuacjê, bo ten ucisk jest nie do zniesienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 910
|
Dot.: Problem przy sikaniu ?!
ja tak mialam, ale przy problemach gastrycznych i wtedy jelito mi naciskalo na pecherz.
Zrob sobie badanie moczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Zamiast czekaæ, proponujê pój¶æ na badania moczu, ¿eby w razie infekcji zacz±æ j± leczyæ od razu. Mam tak zawsze w pocz±tkowym stadium zapalenia pêcherza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 991
|
Mam tak przy zapaleniu pêcherza. Zdarza siê, zwykle czê¶ciowo to moja wina, na przyk³ad chodzenie ca³y dzieñ w wilgotnych spodenkach (z powodu upa³u ch³odzi³am siê wod±). Mi bardzo pomaga Urofuraginum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 953
|
Potwierdzam, Urofuraginum dzia³a. Ale lepiej id¼ do lekarza, je¶li nawet nie zleci badañ (mi za pierwszym razem nie zleci³), to przepisze prawdopodobnie Furaginum na receptê, które ma taki sam sk³ad, ale jest tañsze i czê¶ciowo refundowane.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 881
|
zrób badanie moczu i id¼ do lekarza. urofuraginium dzia³a, ale czasem jest potrzebny mocniejszy antybiotyk, zw³aszcza, gdy infekcja jest rozwiniêta.
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 953
|
Dodatkowo Urofuraginum nie zapobiega nawrotom, przynajmniej u mnie, a dobrze dobrany antybiotyk powinien rzeczywi¶cie wyleczyæ problem.
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Kiedy¶ mia³am ten problem i zawsze na to pomaga³ urofuraginum, najwa¿niejsze to od razu rozpocz±æ leczenie, ulga ju¿ po kilku tabletkach i nic nie powraca. Jak nie by³o w aptece, to pani bez problemu dawa³a furaginum, który jest na receptê. To ten sam sk³ad. Do tego urosept pobraæ jeszcze po zakoñczeniu leczenia ¿eby wszystko ³adnie wróci³o do normy i nie powraca³o. Z urofuraginem dobrze jest braæ du¿e dawki wit. C - ³adnie zakwasza mocz i przyspiesza usuwanie bakterii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 371
|
Na zapalenie pêcherza super jest herbatka z herbapolu- UROSTAN- u mnie zapobiega nawrotom
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.