|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odstająca forma przy przedłużaniu paznokci na formie
Witam dziewczyny
![]() Dopiero zaczynam swoją przygodę z paznokciami i w związku z tym mam pytanie. Próbowałam koleżance przedłużyć paznokcie na formie, ale po przyklejeniu formy, ona odstawała od przodu paznokcia, a boki się trzymały...nie mam pojęcia dlaczego przez co mogłam zbudować paznokcia do wolnego brzegu, a potem był "spad" i żel zlatywał w dół na formę, która już praktycznie się odkleiła. Nie wiem jak to lepiej zobrazować, ale czy może mi ktoś wytłumaczyć, co robię źle i jak prawidłowo przykleić formę. Wspomnę jeszcze, że sobie samej przedłużyłam i wszystko wyszło super, jej paznokcie były "dziwne" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odstająca forma przy przedłużaniu paznokci na formie
Nie jestem specjalistką, sama próbowałam kilka razy przedłużyć sobie na formie i wiem o czym mówisz. Mam podobny problem z płytką, na youtubie kiedyś widziałam filmik o problematycznej płytce i nakładaniu szablonu. Trzeba po prostu pogimnastykować się trochę dłużej z tą formą, próbować ją powyginać jeśli zachodzi potrzeba naciąć w którymś miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odstająca forma przy przedłużaniu paznokci na formie
Nie ma paznokci "dziwnych" do podkładania formy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.