|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Opieka dla babci.
Dziewczyny, od kilku miesięcy od kiedy zmarł dziadek razem z bratem oraz mamą na zmianę dojeżdżamy do babci( 83 lata), która mieszka sama i to nie za blisko nas(uparcie nie chce zgodzić się na to żeby ktoś się do niej wprowadził, ale towarzystwo lubi) robimy zakupy, wozimy do lekarzy, spędzamy tam dużo czasu nawet tylko dla towarzystwa ale też nie zawsze możemy być na każde zawołanie a nie chce aby babcia siedziała sama, co sądzicie o domach dla osób starszych?jesteśmy z Warszawy i znam tylko jeden: xxx ale nie znam opini, co sądzicie o takim rozwiązaniu i jaki możecie dom opieki polecić?Czy to jest w ogóle dobry pomysł?Czy nie lepiej żeby tam siedziała z kimś-jakby nie patrzeć równieśnikami niz sama w domu?Potraktujcie temat poważnie i coś podpowiedzcie
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-16 o 16:57 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opieka dla babci.
A może pomyślcie o "pani do towarzystwa"? Która za parę zł mogłaby przychodzić do babci, zrobić zakupi i z nia po prostu posiedzieć kilka godzin. Może nawet któraś z sąsiadek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
jak poprzedniczka myślę że to najlepsze rozwiązanie taka osoba do towarzystwa. mojej babci znajoma, pani koło 60 opiekuje się na co dzień taka starszą panią. zrobi jej zakupy, ugotują razem obiad, zrobi jej porządki, umówi lekarza czy pójdzie z nią do lekarza czy na spacer. po pierwsze starsza osoba jest u siebie w domu ( a dla niektórych to ważne) rozwiązanie jest tańsze niż dom opieki bo mówimy o wynagrodzeniu koło 800 do 1000 zł( w zależności jakie obowiązki miała ta pani).
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
lise-kotta
|
jeśli babcia nie jest bardzo schorowana i ceni swoją niezależność, to najpewniej na dom opieki się nie zgodzi.
wynajęcie opiekunk na 2-3 godziny dziennie powinno przypaść jej do gustu, bo ktoś by był na miejscu, ale nie tak inwazyjnie jakby mieszkał z babcią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
czy tylko ja węszę reklamę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.