|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Grudki w stolcu, ból w lewym podżebrzu.
Dziewczyny czy któraś z Was wie czego objawem może być:
- kłucie w lewym podżebrzu, promieniuje do boku i czasami do pleców - widoczne na papierze toaletowym po podtarciu się drobinki, grudki czy coś tego typu, wyglądem przypominające skórki jabłka bardzo drobno posiekane, bo ma to wielkość 1, góra 2 mm? To na pewno nie krew i na pewno nie skórki jabłek, bo jabłek nie jadam, tylko wyglądem przypomina coś tego typu. dodam, że mam torbiel na śledzionie i zawyżone próby wątrobowe, czy to może mieć z tym jakiś związek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Grudki w stolcu, ból w lewym podżebrzu.
kojarzę kilka wizażanek lekarek, ale nie sądzę, że nawet one pozwoliłyby sobie na jakieś wirtualne diagnozy przy takim opisie, nie wspominając już o laikach...
dla własnej spokojności - przejdź się do lekarza - wiem, że banał ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź,
u lekarza już byłam, czekam na wyniki ogólnej morfologii krwi itd, oraz wybieram się na kolonoskopię, ale mimo to myślałam, że może ktoś tu coś będzie wiedział żeby mnie trochę uspokoić. Czasami też zdarza mi się, że czuję parcie na stolec, a później okazuje się że zamiast stolca jest sam śluz, przeźroczysty, bezzapachowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
a jaka prowadzisz diete, nie wiazesz grudek z pokamem?
sama kiedyś robilam biale grudki, panikowalam ze mam robaki, a tu niet to nieprzetrawione orzechy/pestki. Śluz zniknal po odstawieniu mleka.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
escapelle to zupełnie zmienia postać rzeczy -przepraszam za mój zdawkowy komentarz.
Super, że byłaś u lekarza ![]() ![]() co do grudek - zgadzam się z Dekas - nawet jeśli nie jadłaś jabłek - wiele pokarmów może dać podobny efekt (błonnikowe, nietrawione elementy), choć ja najlepiej ![]() ![]() Kciuki - będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oooo dokładnie, ja pamiętam domowe masło orzechowe bardzo crunchy ![]() ![]() siemię lnianę, czereśnie, i inne owoce. To było bardzo dziwne.. ![]() Będzie ok, czekaj cierpliwie, nie czytaj za dużo w internecie, i no stress ![]() i napisz jak wyniki koniecznie!
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Wam za wsparcie
![]() Ostatnio jestem na diecie białkowej, jem dużo płatków owsianych, otrębów i błonnika, do tego dużo mleka więc może faktycznie to po tym... I wlasnie tak jak piszesz zielona_zabcia jgorsze jest to ze juz przestudiowalam caly internet i stad tez pojawil sie ten cholerny stres ... A co do tego bolu z lewej strony, czy jesli jestem po USG jamy brzusznej to czy moze to byc zweiazane z wykryta torbiela na sledzionie? ten dyskomfort w lewym podzebrzu? Edytowane przez escapelle Czas edycji: 2011-07-26 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witajcie ponownie,
Dzis odebrałam wyniki krwi, wyszły wprost idealnie ![]() Teraz tylko kolonoskopia i będzie spokój, ale już sie tak nie martwie ![]() Cholesterol dużo spadł,, próby wątrobowe również (2krotnie były przekroczone normy), ob spadło też dwukrotnie, myślę że duży wpływ miało na to dieta i treningi ![]() Dekas do diety dołożyłam dużo ryb, makrela wędzona, tuńczyk oraz masło orzechowe, bo faktycznie jak przeliczyłam to moja dieta była cholernie uboga w zdrowe tłuszcze a przy okazji w węglowodany również. Za dużą uwagę skupiłam na białku. Edytowane przez escapelle Czas edycji: 2011-07-28 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bardzo się cieszę!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dawaj prawdziwe masło, olej np. z pestek winogron jest super, ja tylko tego używam i polecam ![]() jedz tłuszcze i białka,, węgle w umiarze, gwarantuję Ci spadające cm w obwodzie. I żadnych prablemów z porcelanką ![]() zdrowia i powodzenia!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Zauważyłam podobnie grudki na papierze toaletowym po stolcu, bardzo proszę o informację jaka byla u Pani przyczyna grudek i jakie środki zaradcze Pani przeprowadziła na tą dolegliwość? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Zauważyłam podobnie grudki na papierze toaletowym po stolcu, bardzo proszę o informację jaka byla u Pani przyczyna grudek i jakie środki zaradcze Pani przeprowadziła na tą dolegliwość? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.