|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
problem z pudrem - prośba o pomoc
Dziewczyny, mam problem dotyczący pudrów.
Mam skórę mieszaną, latem skłonną do przetłuszczania się, zimą z kolei do wysuszenia. Na co dzień używam sypkiego Max Factora, bronzera EL; do poprawek (choć wykonuję je bardzo sporadycznie) - Clinique’a Superpowder – i wszystko jest ok. Ostatnio miałam okazję wypróbować (z wizażowej wymiany Chciałam Was się poradzić, czy taka reakcja jest spowodowana jakimś składnikiem? Czy raczej unikać kompaktów (choć kiedyś używałam jako podkładu kompaktu MF i było ok) i pudrów w kulkach (po nieudanej próbie APC kuszą mnie Meteoryty, ale nie chciałabym wyrzucić pieniędzy w błoto), jak dobierać następców tych, których teraz używam, wolałabym uniknąć bolesnych – głównie finansowych - pomyłek, a naprawdę nie mam pojęcia na co zwrócić w tym przypadku uwagę. Nie wiem, czy ten wątek powinien być tu, czy raczej na kosmetyczce. Jeśli źle wkleiłam, bardzo proszę o przeniesienie. Pozdrawiam bieta |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: problem z pudrem - prośba o pomoc
Witaj
Może to byc jakis składnić który powoduje u Ciebie podrażnienie skóry. Radziłabym po prostu przed każdym zakupem testować produkty na buźce;-) pzdr sam |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: problem z pudrem - prośba o pomoc
Dziękuję za odpowiedź
Tylko właśnie nie mam pojęcia, czy podejrzewać jeden składnik, czy jakieś połączenie najgorsze, że na twarzy trzeba ponosić tak ze 2-3 dni, żeby zaobserwować efekty pozostanie mi przed zakupem wkonywanie przez kilka dni pod rząd makijażu w drogeriach albo pozostanie przy produktach sprawdzonych, a już znudziły mi się ![]() Pozdrawiam bieta |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Tylko właśnie nie mam pojęcia, czy podejrzewać jeden składnik, czy jakieś połączenie
najgorsze, że na twarzy trzeba ponosić tak ze 2-3 dni, żeby zaobserwować efekty