|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Przebarwienia ciążowe
W każdej chwili mogę urodzić.
Jakiś tydzień temu pod pachami (tylko tam) zauważyłam zbiorowisko plam w kolorze ciemniejszym od skóry. Po kilku dniach ich powierzchnia zaczęła się łuszczyć! Wygląda to okropnie! Poza tym boję się żeby nie zarazić dziecka. Wspomnę jeszcze że kiedyś zaraziłam się łupieżem pstrym ale te plamki były inne, miały wyrażną obwódkę zapalną, te nie. Czy to jest po prostu związane z ciążą czy jeszcze coś innego.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przebarwienia ciążowe
Niekonicznie musi być to związane z ciążą. U mnie podobne objawy wywołała bakteria, niestety leczyłam się antybiotykami. Myślę, że lepiej udać się do dermatologa. Pozdrawiam. A.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

Jakiś tydzień temu pod pachami (tylko tam) zauważyłam zbiorowisko plam w kolorze ciemniejszym od skóry. Po kilku dniach ich powierzchnia zaczęła się łuszczyć! Wygląda to okropnie! Poza tym boję się żeby nie zarazić dziecka. Wspomnę jeszcze że kiedyś zaraziłam się łupieżem pstrym ale te plamki były inne, miały wyrażną obwódkę zapalną, te nie. Czy to jest po prostu związane z ciążą czy jeszcze coś innego.