|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
czego niektorzy ludzie sa dziwni?!
hej. ale sie dzisiaj wkurzylam. poszlam na poczte cos tam zaplacic, przede mna stala baba - mieszka na moim osiedlu, taka typowa paniusia a ma juz z 50 lat ale dalej solar, tapeta, mini i wielgachne pazurasy, niech wyglada jak chce ale do tego uwaza ze ma sporo kasy i jest niewiadomo kim, taka wazniara, nigdy jej 'nie lubilam', tzn nie bilo od niej jakakolwiek sympatia. Ale do rzeczy: placila i z portfela wylecialy jej rozne rzeczy - karty kredytowe, jakies papiery.. a ze ja jestem niestety pomocna, schylilam sie i zaczelam podnosic, a ta ****a jak na mnie nie ryknela, ze sama sobie poradzi itp itd, zadnego dziekuje!! wkurzylam sie imowie do narzeczonego ze moglaby podziekowac, a ta nic, wziela tylek w troki i polazla... nie dosc ze sie wkurzylam na maksa, to jeszcze przykro mi sie zrobilo ze ktos tak mnie potraktowal, w sumie jak zlodzieja chyba, bo chyba tego sie obawiala, sama nie wiem... postanowilam ze nigdy wiecej nikomu nie pomoge, a jestem uparta i wiem ze spotrafie. ludzie potrafia byc niewdzieczni...
przepraszam, ale musialam sie wyzalic ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
KWC
|
Dot.: czego niektorzy ludzie sa dziwni?!
ale buracka baba. Pff, też bym się zdenerwowała!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Znam ten typ takiej "baby". Z daleka od nich!!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba bylo to co podnioslas ,zrzucic na podloge ponownie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
mialam ochote ja kopnac w noge, ale w ostatniej chwili sie powstrzymalam, cipa jedna. wybaczcie za te epitety ale no wkurzyla mnie powaznie
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą wstrętne babsko
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie potrafię komuś nawrzcać jak się zdenerwuję
Tłumię w sobie emocje i przeklinam pod nosem, a czasem chciałabym być odważniejsza i powiedzieć komuś coś prosto w twarz jak mnie wkurzy
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
na takich to zlac cieplym moczem, niech sie poparzą!
ciekawe co sobie pomyslala babka za okienkiem i inni ludzie co byli w kolejce. (o ile byli )
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ona nie była dziwna, tylko chamska! To różnica...
Wspólczuję takiego zajścia.
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
nic, jakos chyba ich to nie ruszylo, sama nie wiem...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Wspolczucia...Chociaz po 6 tyg. sprzedawania w cukierni juz mnie chamskie zachowania ludzi coraz mniej zaczynaja dziwic :/ Az mam ochote zalozyc watek i opisac 'co lepsze' przypadki
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
heh pewnie myslala ze ja okradniesz.ost jak bylam w hipermarkecie przed pulka stala tam jedna baba,ja podeszlam do polki i stalam za nia ogladalam towary a ta jak sie nie chwyci chamsko za torebke
haha no myslalam ze zwatpie.jak przychodzi co do czego przy prawdziwych zlodziejach to nosza te torby na plecach i swiata nie widza .Jak mozna podejrzewac taka niewinna dziewuszke jak JA
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Niektórzy ludzie są "dziwni", znaczy niegrzeczni, nieuprzejmi i chamscy - często takich należałoby potraktować w ten sam sposób - chociaż to nie bardzo na nich działa - w to im graj - lepiej dalej być do bólu uprzejmym.
A już na pewno takie zachowanie pojedynczych osób nie powinno być powodem obrażania się na cały świat i przyjmowania takiej właśnie postawy. W ten sposób w krótkim czasie wszyscy nawzajem by się pozagryzali. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
A moge sie czegos uczepic
? Widze ze jestes z Lublina, zawsze sie zastanawialam w jakim kontekscie uzywacie slowa "czego", w sensie "dlaczego" ? ![]() ![]() ![]() Ja znam czesto takie przykłady ze wchodzu taka baba do autobusy, głosno krzyczy, że ktoś nie chce jej ustapić miejsca po czym gdy jej ustapi mowi "Ale ja zaraz i tak wysiadam" :/ Ehhhhhhh te baby ![]() Cytat:
Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-07-31 o 21:09 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 'czego' uzywam jako skrot od 'dlaczego', tak bardziej potocznie, bo dla mnie 'dlaczego' brzmi ladnie?! hehe teraz sama nie wiem o co mi chodzi np. czego nie bylam / dlaczego nie bylam - druga forma bardziej mi sie podoba ![]() ale: czego nie zrobilam / dlaczego nie zrobilam - to juz chyba jest tez i inny kontekst |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Wrtedne babsko
taka Zosia Samosia tez bym sie wkurzyła bo ja tez staram sie byc pomocna i jak by ktos mnie za to zryczal to chyba bym nie wytrzymala i nagadała temu komus ale co tam nieprzejmuj sie trzeba pomagac innym ale widac ze nie takim
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa... te niektóre ( przepraszam za wyrażenie) stare babska są wredne. Ile razy ja jade autobusem, ustąpisz takiej miejsca, a ta nawet 'dziekuje' tylko rzuci tylkiem o siedzenie i mamrocze cos pod nosem ' tacy młodzi to mogliby nie zajmowac miejsca w autobusie tylko po nogach iśc". Ja rozumie, ze starszym trzeba okazywac szacunek, ale bez przesady - młodzi też ludzie!!!!!
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Niedawno kolezanka mi opowiadała:
Była w pasmanterii, cos tam kupowała. przyszła do sklepu starsza babka, cos tam oglądała i wychodzac zostawiła przez przypadek swoją torbę gdzies na ladzie czy tam przy ladzie. no i ekspedientka, zeby nikt nie zabral, polożyła pod ladą, że jak przyjdzie to jej odda, i za kilka minut przychodzi owa babka i widząc ze nie ma jej torby na pozostawionym miejscu krzyczy: "gdzie moja torba" itp. ekspedientka ją uspokaja i wyjmuje spod lady jej torbę. a ona na to: "O ty cipko jedna!!!". takie to już są miłe, starsze panie
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio miałam podobny przypadek - poszłam do 'jubilera' z koleżankami - metalkami i oglądamy sobie różne rzeczy tam jakaś babka (wiek ok.25 lat) rozwaliła całą zawartość torebki na blacie i widząc nas (konkretniej koleżanki) zaczęła zbierać rzeczy i mówić że potem się dziwi że ktoś jej coś ukradnie :O i dała torbę ekspedientce żeby ją trzymała przy sobie i ją pilnowała (w czasie gdy sama stała metr od niej :O ) :O ja byłam zajęta oglądaniem tandetnych pierścionków i chociaż to usłyszałam, to nie uwierzyłam że ta idiotka cośtakiego powiedziała uznałam , że sama to sobie uroiłam dopóki nie podała torby tamtej wtedy wychodząc i powiedziałyśmy jej że jest "po***ana" bo taka jest
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jakieś dziwne jest czy co ? Oczywiście w mowie potocznej.A takich bab też nie lubię. Mi jeszcze się taka niemiła sytuacja nie przydarzyła, wszystkie starsze Panie były w podobnych sytuacjach dla mnie miłe
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie chamskie babsko, ja to co podniosłam rzuciłabym na podłogę i powiedziała temu babsztylowi co o niej myślę. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i mam 1000 "fajnych" odpowiedzi.
Muszę uważać, żeby z jakąś "perełką" na Wizażu nie wyskoczyć.
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
A starsi ludzie tak narzekaja na mlodziez...
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za wytlumaczenie ![]() buziaki
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buzka ![]()
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Wjezdzam z TŻ na ruchomych schodach do centrum handlowego, schody jadą dość wolno. My stoimy, za nami spieszący się chłopak mówi przepraszam więc go przepuścilismy. Znów się ustawiliśmy frontem
a tu za nami jakaś stara baba mówi głośno "NO CO!!??" - ja jej na to: no co? grzeczności na początku stulecia nie nauczyli?Babsztyl mnie popchnął i sobie przeszedł ale nie omieszkałam przywalić jej z łokcia. Nie wiem kto jest gorzej wychowany, ona czy ja .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

Tłumię w sobie emocje i przeklinam pod nosem, a czasem chciałabym być odważniejsza i powiedzieć komuś coś prosto w twarz jak mnie wkurzy
)
Wspólczuję takiego zajścia.