![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Głupi problem.
Mam bardzo głupi problem. W sumie nie wiem czego od Was oczekuję, no ale... Mam chłopaka od 11 miesięcy (nazwijmy go Panem M.) Gdy go poznałam, pierwsza myśl - Boże, jaki przystojniak! - ciemne oczy, krótkie włosy, no był zniewalający! Po dłuższym czasie zostaliśmy parą. Byłoby idealnie, gdyby nie ten głupi problem. Otóż mój chłopak postanowił pokłócić się z fryzjerem i mieć dłuższe włosy, a co za tym idzie, przestał mnie podniecać. Kompletnie nie pasują do niego te włosy. Straciłam ochotę na seks, chociaż jak już do niego dojdzie, to jest mi bardzo dobrze. W łóżku, od czasu gdy M. ma długie włosy, przestałam się czuć kobieco, chyba przez to, że i on jest teraz mniej męski. On od pewnego momentu dość często złości się o to, że unikam zbliżeń, no ale nie chcę też się na siłę zmuszać. Jestem na siebie bardzo zła, bo zawsze twierdziłam, że kobieta powinna swojego faceta akceptować, a nie na siłę zmieniać, a teraz sama próbuję to zrobić. Najbardziej irytują mnie sytuacje, zdarzające się bardzo często, w których, idąc ulicą, biorą go za kobietę, bo w sumie nie trudno go pomylić, nie widząc jego twarzy-jest dość chudy, za wysoki też nie jest. Jakaś kobieta go przypadkowo szturchnęła, powiedziała: "Przepraszam panią", byliśmy w klubie, daliśmy sobie zwykłego buziaka, koleś przechodził i wziął nas za lesbijki, dopiero po zobaczeniu twarzy M. przeprosił. Jak już czasem byłam nieco zirytowana, to mówiłam mu, że nie wkurza mnie to, że jego biorą za kobietę, ale to, że to mnie biorą za lesbijkę. Oczywiście niejednokrotnie rozmawiałam z nim na temat zmiany fryzury, no ale on nie chce nawet o tym słyszeć. Jego fryzura mu się podoba i już! Złości się oczywiście, że go w pełni nie akceptuję i absolutnie go rozumiem, no ale nie potrafię przekonać się do tych jego niepasujących włosów. Próbowałam wpłynąć jakoś na jego decyzję i postanowiłam, że pofarbuję włosy na znienawidzony przez M. kolor. Oburzony stwierdził, że już w ogóle ich wtedy nie zetnie, więc już nie wiem, co mogę wykombinować. Niektórym facetom pasują długie włosy, ale nie jemu. Zdecydowanie wolałam jego poprzednią wersję. W ogóle nie ma ich zadbanych i nie mam na myśli tego, że ich nie myje, tego mu oczywiście nie mogę zarzucić. Ma rozdwojone końcówki i nie ma jakiegoś jednego rodzaju włosów - w jednym miejscu ma loczki, w innym falowane, a w jeszcze w następnym proste. Rzadko układają mu się jakoś normalnie. Są one prawie tak długie jak moje, sporo za ramiona. Gdyby nie ten, bądź co bądź, problem byłoby idealnie. Świetnie się dogadujemy, kłócimy się głównie o jedno i to samo - o włosy. Bardzo go kocham i nie chcę, by przez taką głupotę coś się między nami popsuło, bo podniecenie i seks są w związku ważnymi elementami, no nie oszukujmy się. Tak jak już wcześniej pisałam, nie wiem czego tak naprawdę tutaj od Was oczekuję, daję Wam wolną rękę i liczę na to, że jednak podsuniecie mi jakąś radę
![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Głupi problem.
Proszę, napisz że to żart.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakupowy odwyk :)
|
W 11 miesięcy urosły mu włosy za łopatki? Super,niech hoduje na sprzedaż
![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
wańka wstańka
|
Faktycznie głupi problem
Rada jest taka: dorosnij.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czemu głupi?
A to poważne mogą być już tylko problemy jak Misiaczek bije i zdradza? Ja sobie próbuję wyobrazić, że TZ nale dostaje hopla na punkcie elementu wyglądu, który mnie odraża. W moim przypadku to wąsy. Mój facet nagle postanawia zapuścić mężny wąs. A ten, pomijając już sam fakt posiadania odrażającego elementu na twarzy, jest mysi, rośnie nierównomiernie i kompletnie mu nie pasuje. O, takie na przykład: http://p4.hotmoney.pl/ecd7fb62dc2224...e2408636f5.jpg Ojjj, chyba też miałabym ten głupi problem ![]() Pomijam fakt, że radzić nie zamierzam, bo ewidentny troll. Jak koleś w niecały rok zapuszcza włosy do łopatek to chyba ma jakieś zaburzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie sądzę, że to błahy problem i gdyby był realny to bym go nie bagatelizowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ja poproszę na pw nazwy specyfików do włosów których używa, że mu w 11 msc z krótkich za ramiona urosły. Mnie rosną może cm na msc i chętnie poznam jego tajemnice! Woda brzozowa? Jantar? Pije drozdze? Zdradz ten sekret w imie solidarnosci z setkami kobiet tutaj. A może jest wlosomaniakiem
![]() Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-09-03 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Usmialam sie xD
Ale to analogiczny problem jak gdy kobieta obetnie sie na lyso albo na zapalke. Moze przeszkadzac. Ale trzeba o tym rozmawiac delikatnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Facet ma długie wosy i przestał być dla autorki męski i mniej atrakcyjny; poza tym autorka nie umie z facetem na ten temat. Co to za związek, gdy ludzie nie potrafią dojść do ładu z tak wydaje się drobna kwestią (na którą oboje mają wpływ)? Wg mnie trzeba być ekstremalnie niedojrzałym by z powodu opisanego przez autorkę tak dramatyzować.
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ja ci sie nie dziwie. mnie tez by to odrzucalo.
Jak moj D. ma takie centymetrowe to juz sie z nim kłóce, ze ma sciac, bo mu grzywka na oczki kapie ![]() Ale mój facet musi mieć łysą glace jak patelnia :P inaczej mój pociąg do niego zaczyna się wykolejać. ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Jakoś nie potrafię się wczuć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie sądziłam, że mój post zabrzmi trollowato, ale ok.
I tak w gwoli ścisłości napisałam, że jak go poznałam to miał bardzo krótkie włosy, jak zaczęłam z nim być miał mniej-więcej takie http://m.ocdn.eu/_m/b52bfd35db602224...1e95,62,37.jpg i wtedy były jeszcze dla mnie ok, a włosy, wierzcie lub nie, rosną mu w bardzo szybkim tempie. I racja, może najwyższy czas bym dorosła-wezmę sobie tę radę do serca ![]() ![]()
Umrę z uśmiechem na ustach ![]() Edytowane przez 1magda1 Czas edycji: 2014-09-03 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Radzę poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem. No, ale napiszę jeszcze raz. W momencie, gdy go poznałam miał bardzo krótkie włosy, a kiedy zaczęliśmy być razem miał włosy długości takiej jak na zdjęciu wyżej i takie jeszcze akceptowałam.
Umrę z uśmiechem na ustach ![]() Edytowane przez 1magda1 Czas edycji: 2014-09-03 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Gdybyś naprawdę tego chłopaka kochała to nie miałoby znaczenia, jakiej długości ma włosy ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Człowiek z kimś jest w związku, to normalnym jest, że druga osoba się zmienia- na iektóre ziany ma wpływ na inne niekoniecznie. Nie wybrażąm sobie sytuacji, gdy facet mówi do kobiety: masz rozstępy, już mnie nie pociągasz; koniec związku. To tylko ta dotychczas gładka skóra warukowała fizyczną atrakcyjność. Jak się kogoś kocha to się z nim rozmawia na takie tematy, po prostu i dochodzi do porozumienia.
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Żeby mi tak rosły szybko
![]() ![]() ![]() Dziwne, ze nie chce ściąć, skoro wie że Ci się takie nie podobają. Przeważnie faceci chcą podobać się swojej kobiecie ![]() A mówiłaś że nie podnieca Cię jak ma długie włosy?
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam długie włosy u facetów, więc skakałabym z radości, gdyby mój TŻ zapuszczał włosy. Gdyby mój TŻ ściął włosy na krótko (tj. na jeżyka) to chyba dostałabym zawału :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze, to męczyłabym mu dupę, dopóki by nie zetnął. Możecie mnie zjechać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
wańka wstańka
|
Jakbym była facetem i powiedziałabyś mi zebym zetnął i jeszcze meczyła mnie w tym temacie; to szybko byśmy się rozstali.
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Naprawdę szybko mu rosną włosy. Czyta blogi włosomaniaczek? Które? ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
ale przeżywacie. rok temu miałam włosy lekko opadające na ramiona, a teraz do łopatek. przez pewną długość ni chu, chu nie mogłam przebrnąć, a jak wystrzeliły, to nawet nie zauważyłam kiedy. ku mojej uciesze.
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Domyślam sie ze to trolling ale mój chłopak ścial włosy jak mu powiedziałam ze mi sie nie podoba w dłuższych. A nie prosiłam o to. Wyraziłam swoje zdanie gdy zapytał no i poszedł ściąć
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja tam lubię długowłosych.
Nie wiem, dlaczego częsć dziewczyn uważa długie włosy za niemęskie czy odrażające. Przecież facet może zebrać je w kuc, w tzw. męski koczek itp. Czyżby zazdrość? ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
A ja się w ogóle nie dziwię, bo nie cierpię jak chłopak ma bardzo długie włosy. Oczywiście fajne są niektóre fryzury jak facet ma dłuższe włosy (takie jak na przykładowym zdjęciu wrzuconym przez Autorkę). Ale już facet z włosami dłuższymi niż do ramion, dla mnie zupełnie odpada. Długie włosy, kucyki u faceta - nic nie poradzę, dla mnie to jest zwyczajnie aseksualne, mogę się przyjaźnić z facetami, lubić, ale zwyczajnie nie są dla mnie atrakcyjni.
I też widziałam po sobie, że czasem jakiś chłopak wydawał mi się przystojny, a jak zahodował włosy to zupełnie mnie odrzucał. No ale gdyby mój zahodował, to jeśli bym wiedziała, że to tylko tymczasowy, krótki kaprys, to bym zniosła, w końcu kocham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Chyba nie jestem dobrą osobą do doradzania w takiej sprawie, bo mój facet ma włosyn prawie do pasa, ślicznego koloru i gęste, a ja, jako fetyszystka długich kłaków, pieje nieustannie nad nimi z zachwytu
![]() ![]() Co do spadku atrakcyjności - z jednej strony Cię rozumiem, bo gdyby chłopak ściął kłaki byłoby mi przykro. Ale żeby włosy aż tak wpływały na pociąg seksualny? Ja pewnie kiedyś dorobię się rozstępów, zetnę włosy, o innych skutkach starzenia nie wspomnę, i byłoby mi przykro, gdyby z powodu takich rzeczy facet przestał był mną zainteresowany. Wyraziłaś swoją opinię na temat włosów. Mój facet też wyraził na temat tego, że porzuciłam czerwień, w której mnie poznał, na rzecz naturalnego brązu. Oboje musicie z tym jak widac żyć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.