|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Matowanie i rozświetlanie
Drogie dziewczyny
![]() Kolejne pytanie, to jaka jest różnica między pudrem rozświetlającym a rozświetlaczem? Jeśli nakładamy na całą twarz np. Meteoryty to czy nałożyć również rozświetlacz na strategiczne miejsca? (szczyty kości policzkowych, pod łukiem brwiowym, nad ustami...) I czy takie pudry rozświetlające nakładamy na puder matujący, czy od razu na podkład? Proszę o wszelkie rady, bo szczerze mówiąc lekko się pogubiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Matowanie i rozświetlanie
Cytat:
![]() To samo tyczy się meteorytów. Jeżeli używasz ich na całą twarz, to na pewno nie w takiej ilości, żeby twarz błyszczała Ci z kilometra. Jak lubisz efekt glow, to omieć delikatnie twarz pudrem rozświetlającym, a na newralgiczne punkty dokładniejszym pędzlem nanieś go więcej ![]() Kolejność nakładania to Twoja indywidualna sprawa. Osobiście najpierw matuje skórę, a potem nakładam rozświetlacz ![]() Co do różnicy w pudrach rozświetlających a rozświetlaczach, to z tego co zauważyłam, pudry mniej się świecą, rozświetlacze zostawiają na skórze taflę blasku - ja używam Mary Lou Manizer z The Balm i nie wyobrażam sobie bez niego życia (makijażowego) ![]() Mam cerę mieszaną, a mój idealny makijaż to baza matująca na strefę T, podkład (latem uwielbiam Revlon Photoready lub Astor SkinMatch), czasem kamuflaż na nieprzyjaciół, puder matujący na strefę T, odrobina bronzera i rozświetlacz na kości policzkowe - w takiej kolejności ![]() Jeżeli pomogłam, to bardzo się cieszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja nakładam najpierw podkład/ korektor, następnie pudruję twarz,a potem konturowanie - rozświetlacz w kremie/w pudrze, bronzer/róż i voila
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze traktuję meteorytami całą twarz zwłaszcza jeśli używam podkładu matującego
![]() ![]() Na ile tą buźkę możesz rozświetlić to kwestia Twojej cery ![]() ![]() ![]() Eksperymentuj ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.