|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
histeryczka czy on bez serca
hej, zawsze się was radzę w sprawach sercowych, ta sama ja, lat 25, ten sam tż lat 27. Możliwe że jestem histeryczką, albo tż nie ma uczuć, jeśli jestem histeryczką to chcę się tego dowiedzieć od Was, tż nie będzie jutro cierpiał z powodu mojego wywodu, który mam zamiar zrobić.
Sytuacja: Czasem miewam obniżony nastrój, tzw doła, od razu mówię że zdarza mi się to rzadko (3-4 razy w roku ![]() Nie widzieliśmy się miesiąc, wróciłam w weekend, już się trochę źle czułam bo aklimatyzacja (inny kraj, chociaż mieszkam w nim od kilku lat ale wiadomo rozłąka z rodziną) ale było super, przytulanki ochy i achy bo przecież tyle się nie widzieliśmy. W poniedziałek rano wróciłam do akademika, już mniejsze zainteresowanie moją osobą, ale rozumiem ma swoje życie, zapytałam go czy może w środę przyjechać do mnie, plus przy okazji przywieźć mi rzeczy, bo od poniedziałku siedzę w pustym akademiku, tylko z kilkoma ubraniami, już wtedy miałam obniżony nastrój i czułam się strasznie samotna ale stwierdziłam że nie będę mu zawracać głowy o głupoty. Po czym mój tż napisał że w środę nie może bo będzie oglądał ważny mecz w TV. Dopiero wtedy napisałam że czuję się strasznie (ale myślę że i tak to wyczuł) i że go potrzebuję, stwierdził że jak chcę to mogę przyjechać do niego oglądać ten mecz, nie zgodziłam się, nie nalegał bo było mu to na rękę. I dzisiaj mi pisze że mnie całuje, że chciałby mnie pocieszyć ale z meczu oczywiście nie zrezygnował. Tyle, jutro go będę widzieć i nie chcę na niego naskakiwać ale mam wrażenie że wszystko jest ważniejsze ode mnie, a "pociesza mnie" zawsze tylko smsowo. Oczywiście nie chodzi mi o sytuację że mnie boli główka a tż ma rzucić wszystko i jechać do mnie na złamanie karku ale tyle się nie widzieliśmy i wiedział że od przyjazdu czuję się fatalnie. Mam rację, nie mam racji, nie chcę go oskarżać bez powodu. I wiem o tym że gdyby był mecz siatkówki w tv, nawet finał, a jestem ogromną fanką, to gdybym wiedziała że mój tż czuje się źle, to nie miałabym wątpliwości co zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: histeryczka czy on bez serca
Moim zdaniem trochę przesadzasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Co chciałabyś, by z Tobą robił u Ciebie, że wspólne oglądanie meczu Ci kategorycznie nie odpowiadało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bo zostało zaproponowane na siłę. Może przesadzam ale wydaje mi się że jak ktoś ma bardzo złe dni, i nie jest to nagminne, to odczuwa się chęć pomocy tej osobie, żeby po prostu z nią być. Może ta sytuacja tego nie odzwierciedla i dużo rzeczy się skumulowało że aż tak to źle odebrałam, bo nie wiem jak u Was jest ale widzę że mój tż w sytuacjach problemowych mówi do mnie, "radź sobie sama" albo pisze smsy "całuje Cię" ale nie ma z jego strony wymiernej pomocy. Może mam jakiś wyidealizowany obraz, dziewczyna czuje się nie najlepiej, ma jakiś problem, przyjeżdża do niej chłopak ją pocieszyć, żeby się razem pośmiać, po prostu wspólnie spędzić czas. Brak mi jakiegoś oparcia. I zaznaczam że nie jest to raz w tygodniu z byle powodu mam doła rzucaj wszystko i przyjeżdżaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Masz oczekiwania książkowo-romantyczno-filmowe. Są mężczyźni, którzy w takiej sytuacji przyjadą do dziewczyny, i to jest miłe, ale są tacy, którzy uważają to za fanaberię i przyjadą dzień później. Obiektywnie - nic takiego się nie dzieje, że się zobaczycie dzień później, tak? Równie dobrze można powiedzieć, że gdybyś była super dziewczyną, to byś zrozumiała, że dla niego ten mecz jest najwyraźniej ważny i nie obrażała się o to, że się zobaczycie dzień później ![]() Moim zdaniem przesadzasz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
and cigarettes
|
Dlaczego? To Twoja opinia. Gdyby aż tak bardzo zależało Ci na jego obecności, by był blisko, byście spędzili razem czas - to byś pojechała. Tobie chyba zależało na czymś innym. Tylko nie wiem jeszcze na czym.
Cytat:
Gdyby mnie facet zaprosił do siebie, gdy mu mówię, że chciałabym spędzić razem czas, a mnie by na tym bardzo zależało, to bym pojechała. Bez fochów. Jesteście przecież umówieni na dzień później, nie jest tak, że Cię całkowicie olewa. I jeszcze mu wypominasz, że w smsie napisał, że całuje, przy czym sama przekreśliłaś możliwość, by Ci dał całusa na żywo. Serio? ![]() Jego zaproszenie określasz jako "na siłę", a jego wizyta, gdyby przyjechał, bo Ty zapraszasz już by nie była "na siłę"? Dlaczego? Kto pierwszy, ten lepszy? O to Ci chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co. Nikt go nie zna wiec ciezko stwierdzic. Na pierwszy rzut oka mysle, ze przesadzasz. Z drugiej strony znam przypadek gdzie facet robil np takie rzeczy i to nie byla kwestia przesady dziewczyny. Wiec... ciezko powiedziec.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeśli Twój facet na co dzień jest typem, który ma Cię gdzieś, to masz odpowiedź. Jesli to jednorazowa sytuacja, to przesadzasz. Zastanów się, czy masz ochote zrobić aferę, bo chłopak do Ciebie nie przyjechał, a Tobie samej nie chciało się do niego jechać, czy na co dzien musisz się o wszystko prosić i zawsze jest coś ważniejszego od spotkania z Tobą.
![]() |
#10 | |
po drugiej stronie szafy
|
Ja tego tak nie odebrałam, po mojemu to była normalna, troskliwa reakcja na to, że napisałaś co jest nie tak, że przyznałaś się, że masz doła. A że nie była to sytuacja wysokiego zagrożenia, to facet zaproponował rozwiązanie dobre dla obojga - mecz oglądany razem. Nie zgodziłaś się, to Twoja sprawa w zasadzie.
Swoją drogą nie rozumiem dlaczego nie mówisz swojemu partnerowi o swoich spadkach nastroju - jeśli masz w zwyczaju ukrywać swoje emocje, to nie dziw się jemu, że o nich nie wie. Zasada "niech się domyśli" jest chyba najgorszym co można zrobić. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy dziewczyna mogłaby liczyć, że jej potrzeby będą ważniejsze od meczu w telewizorze? Czy gdyby miała papier od psychiatry o stanach depresyjnych to już byłoby dobrze, czy musiałaby mieć w zestawie myśli samobójcze? On nie miał się urywać z pracy, zostawić umierającej matki w szpitalu, tylko zrezygnować z meczyku w telewizorze, żeby przyjechać do dziewczyny, która siedzi sama trzeci dzień w obcym miejscu i otwartym tekstem prosi go o wsparcie. Mógł do niej przyjechać już we wtorek, mógł też przyjechać w środę i zabrać ją do siebie na ten mecz, co połączyłoby jej zapotrzebowanie na bliskość i troskę oraz jego na obejrzenie meczu. Dziewczyna pisze wyraźnie, że jej partner ignoruje jej potrzeby, nie okazuje troski, zamiast być obok niej, przesyła dobre rady esemesem - owszem, poproszenie, by przyjechał do niej akurat w środę trochę wieje testowaniem zaangażowania, ale najwyraźniej dziewczyna ma ku temu podstawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym napisała, że widzieli się w weekend, w poniedziałek "nie chciała zawracać mu głowy", o wtorku nie było mowy, a na środę on miał plany, w które chciał ją zaangażować. Panna nie powiedziała, o co jej chodzi, więc co sie dziwić, że facet - mający w perspektywie fakt, że przyjechała raczej na dłużej ![]()
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2014-09-04 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
uh uh uh.
Jakby to wytłumaczyć. To, że możesz podróżować samodzielnie, nie oznacza, że musisz podróżować samodzielnie. On nie miał przyjechać do niej dlatego, że ona jest dzieckiem, niezdolnym do samodzielności, tylko dlatego, że w ten sposób okazałby jej troskę. Zadbałby o nią, zaopiekował się nią. On miałby mecz, a ona poczucie bliskości. Wszyscy szczęśliwi. Owszem, ona sobie poradziła bez niego - ale to znaczy, że poradziłaby sobie też bez tego związku, bo w związku jest się między innymi po to, żeby nie musieć sobie radzić samemu. I pliz, jak już podkreślasz, że ona jest dorosła, to przyznaj jemu ten sam atrybut. Dorośli ludzie rozumieją, że czasem trzeba obejrzeć powtórkę. Na tym właśnie polega dorosłość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie, dorosłość polega na tym, żeby powiedzieć: "jak Ci nie pasuje środa, to może zobaczymy się we wtorek?" On miał wcześniej zaplanowany mecz, ona w poniedziałek wymyśliła akurat tę środę zamiast wtorku albo czwartku, nie pojechała do niego bo czuła "że to tak na siłę".
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
W takim razie sama mogła zaproponować żeby po nią przyjechał. Przecież faceci są z natury niedomyślni. A oglądanie powtórki meczu mija się z celem bo prawdopodobnie ktoś już wyjawi ci wynik, a po to ogląda się mecze aby poczuć emocje temu towarzyszące, tak jak kobiety lubia romantyczne filmy tak facet lubi sobie "☠☠☠☠ą waszą macią" przy meczu rzucić.
W temacie wszystko zależy od tego jak stosunek faceta do autorki na codzień wygląda. Po analizie tej pojedynczej sytuacji nie da się nic wywnioskować. Dla mnie nie było tu nic złego, facet nastawił się na mecz i jasne mógł zrezygnować. Ale jej matka też nie była chora, czy nie przytrafiło jej się nic złego. Po prostu miała gorszy humor. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ciągle zatem obracamy się wokół troski. Najwyraźniej ona nie czuje, że się on się o nią troszczy. Z opisu Autorki jasno nie wynika, że ona zaproponowała spotkanie w środę już w poniedziałek. Jeśli tak, i zaproponowała je z uzasadnieniem: siedzę tu sama, źle się czuję, mam doła, potrzebuję Twojej pomocy, to propozycję spotkania we wtorek winien złożyć on. Albo zorganizować czas w środę tak, by móc po nią przyjechać i zabrać ją do siebie. To by było okazanie troski przy jednoczesnym nierezygnowaniu ze swoich planów. Ona poprosiła go o pomoc, to on powinien zaproponować jej alternatywne rozwiązanie, które spowodowałoby, że ona poczułaby, że on się o nią troszczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że autorce nie zależało na tym, żeby przyjechał PO nią, tylko DO niej. Cytat:
Edit: doczytałam poprzednie wątki autorki - Autorko, dlaczego z nim jesteś, skoro od pewnego czasu gość Cię olewa, skoro mimo stażu boisz się mówić wprost o tym co czujesz?
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2014-09-04 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tu brakuje takiej zwyczajnej ludzkiej troski. Nie logicznej rozkminy, kto co powinien, tylko troski. Uważności. Umiejętności usłyszenia, że ona jest rozgoryczona i odmawia, bo czuje się olana. I jeszcze jedno: uwaga o tym, że on jej nie wspiera, tylko co najwyżej przesyła esemesem buziaki, wydaje mi się uwagą natury ogólnej, a opisana sytuacja - najnowszym przykładem. Ale może źle czytam relację Autorki. Jeśli to był jednorazowy wybryk, to należy mu jak krowie na granicy wyłożyć, jak się poczuła z jego zachowaniem. Jeśli natomiast to tylko przykład - poważnie zastanowić się nad brakiem emocjonalnej współbieżności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
chaos maker
|
Nie znam sytuacji, ale zdziwiłam się, czemu nie pojechałaś do niego obejrzeć ten mecz. Rozumiem, że masz zły humor, ale...
Facet zaproponował ci wspólne oglądanie meczu, czyli chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu: obejrzeć mecz i poprzytulać, popocieszać ciebie. Mecz by się skończył, a ty byś została i pocieszałby cię dalej bez meczu. No chyba, że ty swoimi emocjami i babskim instynktem wyczuwasz, że coś jest nie tak. To poszukuj przyczyny.
"I didn't ask for this pain, it just came over me(...) I'm so suprised you want to dance with me now, I was just getting used to living life without you around." "Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym, chociaż mówią, że go już nie mam." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A ja się podpisuję pod wszystkimi wypowiedziami Rembertowej w tym wątku.
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Nie wytrzymałabym z Tobą, niestety
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#23 | |
...
|
Cytat:
Dziewczyna napisała, że się nie widzieli miesiąc, a potem było jedno spotkanie (jak się mylę to proszę poprawcie), dodatkowo jest w obcym kraju. Serio w tym wypadku zgadzam się z rembertową. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za wypowiedzi te krytykujace mnie i wspierajace. To mi pozwala zrozumiec ze sa 2 albo i wiecej punktow widzenia, jeden ze nikt nie bedzie na moje skinienie (choc to tak nie do konca) a drugi ze tz moglby sie czasem poswiecic i mnie wesprzec.
Ja chcialam tez cos wyjasnic tym ktorzy uwazaja mnie za ksiezniczke, nie to nie jest tak ze sobie wybralam srode, moglby przyjechac w poniedzialek albo we wtorek albo w srode, ja sama jemu chcialam zostawic czas na rozne sprawy, wiec to nie jest tak ze zaproponowalby inny dzien, a ja bym powiedziala ze nie bo sobie umyslilam SRODE A nie pojechalam do niego dlatego ze to bylo takie za piec dwunasta, no to przyjedz, piatym kolem u wozu nie chce byc, i dodam ze to ja czesciej przyjezdzam do niego, wiec nie chodzi o to ze nie chcialo mi sie ruszyc Trudno zawrzec wszystko w jednym watku. Moj tz mial kiedys dziewczyne a raczej sekskolezanke ktora miala problemy psychiczne, jak chcial z nia 'zerwac' to chciala popelnic samobojstwo. Oczywiscie daleko mi do niej i problemow psychicznych nie mam i nigdy nie myslalam o samobojstwie a na pewno juz nie przez chlopaka. (No i tworzymy zwiazek a nie seksrelacje taka jest tez roznica) W kazdym razie tz wypowiadal sie o tej dziewczynie negatywnie, ze byla nienormalna, za bardzo zakochana, ze on jest uczulony na takie dziewczyny i ja mam wrazenie ze jak mam jakis problem to ze on sobie tak o mnie pomysli, co mnie bardzo hamuje i udaje ze wszystko jest w porzadku tylko ze to mi sie zbiera i raz na jakis czas wybucham. Sama tez go rozumiem bo nie latwo jest byc z kims toksycznym (chodzi mi o ta sekskolezanke) sama mialam takiego chlopaka ale ja rozumiem problemy innych, on zawsze jak ktokolwiek ma problem to go bagatelizuje wiec slyszac jego komentarze wiem o tym ze na wsparcie z jego strony nie mam szans i nie chodzi mi tylko o ten wczorajszy mecz, bylo mnostwo innych mniejszych spraw i sie nad tym zastanawiam, bo co by bylo gdyby naprawde spotkala mnie jakas tragedia, potrzebowalabym pocieszenia a on by powiedzial "ogladam mecz ale caluje cie". Wy chyba tez byscie tak nie chcialy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
co ma zaufanie do tego? logicznie mozna wywnioskować , że skoro olewa problemy dnia codziennego i jej zalamania to równie dobrze może zbagatelizować te większe przezycia. Chlopak jest egoistą, ma skrajnie małą empatię i pewnie słusznie autorka wnioskuje, że tak by się zachował
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem jak można się tak rzadko widywać. Miałam 3 poważne związki i w każdym widywaliśmy się praktycznie codziennie. Bo inaczej po co mi związek. Poczułabym się olana w sytuacji takiej jak ta opisana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.